wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 5, 2011

Sunday, November 6, 2011

salam aidil adha




salam aidil adha pada semua umat islam...


Wednesday, September 21, 2011

6#Wordless Wednesday ***




Al- Fatihah untuk arwah Rasydan bin rashid
semoga Allah mencucuri rahmat ke atas kamu...


Thursday, September 15, 2011

sekali lagi kami di uji..


Assalammualaikum
selamat petang...lama sudah tak menjenguk blog yang tercinta nie...
maklum la 2-3 hari nie agak sibuk dengan urusan dunia...

alhamdulillah kedai burger dah pon di buka dengan selamat..
minggu nie da masuk minggu kedua dah buka kedai tu...
sambutan alhamdulillah memberansangkan..dapat la jugak sesikit untuk di buat modal tambahan...alhamdulillah aku bersyukur..

apa yang nak di persoalkan hari nie ialah...
ujian yang maha esa tak pernah putus lagi untuk aku dan incik biskut...
tapi alhamdulillah jugak..bila DIA turunkan ujian...DIA juga menyelesaikan ujian tersebut..


Kisah ujian kami bermula dengan cerita kami berjumpa dengan hamba allah nie..
aku dan incik biskut hampir-hampir buat loan 150k kononnya nak jadi shear partner dia...
tapi alhamdulillah tuhan bukakan hati kami dengan perselisihan...
ada berlaku sikit salah faham yang menyebabkan kegagalan nk buat loan tu..
then we move out dari life hamba allah tu...

smpai la kami jumpe sorg lagi hamba allah...
memula ingat pair dah...
sbb dari perbualan dan cita-cita hamba allah nie mmg la kite pon ase nk tolong...
nak naik n senang sama-sama...
for stating being semuanya ok...mcm kes kat ats tdi jugak...
then skang berlaku perselisihan dan mula nampak dimana kelemahan itu...
bukan kami tak mampu nak mengisi kelemahan itu..
tapi 
"tiada sesiapa yang dapat mengubah nasib diri sendiri melainkan diri sendiri"
korg mesti pernah dengar ungkapan diataskan...

tataw la apa yang diceritakan smpai kuar topik kejujuran...
takpe sbb aku dan incik biskut mmg ada kejujuran tu...tapi untuk si polan adakah dia mempunyai kejujuran itu dengan diri dia dan anak bini dia...
hanya dia yang mengetahui walaupon hakikatnya bila2 masa aku mampu untuk buka segala yang aku taw...

alhamdulillah jugak malaikat aku lebih banyak dari syaitonnnn na'uzubillah...
cukuplah dengan apa yang en biskut selalu ajar aku...

"rezeki kita"
Allah tahu apa yang terbaik untuk aku dan en biskut..
dan sesungguhnya..takan ku percaya sesapa ag yg nk jadi shear partner..

p/s : tak tahu tanya...malu bertanya sesat jalan babe...
p/p/s : tade rezeki pon yang senang dapat kat dunia nie melainkan kita ada USAHA..
p/p/p/s : dalam dunia perniagaan...hari ni kuar modal bukan hari ni dapat pulanganya...



so sesamalah kita bermunasabah diri....

aku ttp akan bersama en biskut walau mcm mana jadi skalipon..


sekian...



Wednesday, September 7, 2011

aku pembawa virus itu...=(


assalammualaikum...
huhuhuh...sedih laju-laju dulu sebelum mula becerita..
virus ni ada dalam badan aku....
aku terpaksa akur dengan ketentuan tuhan keatas diri ku...
virus dalam badan ni dah pun menjangkiti orang yang aku sayang iaitu en biskut...

hahahha...
sedih sungguh intro ari ni kan...
ekceli virus yang dimaksudkan tu ialah demam...
demam aku da melarat berjangkit dekat en biskut...
kesian kat dia...
smlm asyik bersin bersin je...ingat sebab habuk...skali sebab nak demam rupanya....
smlm lak aku tgk die da makin tak larat...nak buka mata pon tak larat...
tros aku ckp

aku : awk mkn panadol eh??
dia : tanak lah..

ngalahkan budak-budak ye kawan2 incik biskut ni punye la takot makan ubat..
aku paksa gak dia makan..and last die telan jugak panadol 2 biji...
kalau dia demam aku asa aku la pompuan yang paling baik di dunia..
tak bebel-bebel...hahahhaha...

cam ni la rupa en biskut kalau sakit....
tak hero lansung..tros jadi bunga2 cinta.....
hehehhe...
jngan marah syg...t lambat baik...

neway aku isau die demam bkn sbb apa..
sebab takot penyakit astma dia datang balik..tu yang paling merisaukan aku sebenarnya...
kang kalau asma die datang susah...dari nak sakit sehari..jadi sakit seminggu...
so di peringkat awl ni kne la jaga elok-elok..tak gitu...

macam kat entry ini dan entry ini..
so kalau boleh tamau la benda tu jadi...kesian kat dia...lama da tak sakit..
nak kna sakit lagi..huhuhuhu...

p/s : sakit tu penghapus dosa-dosa kecik ye..tak pe la sakit sikit..
p/p/s : incik biskut cepat la baik..


Tuesday, September 6, 2011

demam lepas raya...korg demam tak??


raya dah setel..
tapi badan lak menanggung sakit...
akibat raya & tak cukup rehat..maka badan pon buat la perangai manja dia...

org semua da sibuk cerita raya..aku lom mula ag sebab gambar belum di transfer masuk dalam laptop ag...
jeles taw tgk org tulis kisah raya sana sini...
sob3..

pape pon perjalanan raya aku best...
smpai je kedah tido semalam dulu kat umah atok..
then baru balik kodiang...rumah aku...
pastu raya pertama xde benda pon sebab sume buat hal memasing..
just melawat sanak sedara terdekat je...
sblah2 umah je pon....
raya kedua baru meriah...
semua datang berkumpul kat umah aku sbb tahun nie giliran berkumpul kat umah aku..
next year berkumpul kat umah mak tam aku laks...oyeahhh
best....kira papa buat open house besar gak la...
ade makan2 nasi bagai kan...
so ptg tu amik gambar fmly...nanati aku tepek gmbar tu kat blog nie...

hari raya ketiga rest jer...
akibat makan banyak manisan aku sakit gigi...
maka batal la program untuk berbowling hari tu...
so habiskan masa dekat umah je la...

raya keempat aku da balik kl dah...
sbb malas duduk lelama kat kmpung tu...
banyak sangat berhati hitam...

mlm raya kelima kol 10 aku bertolak balik kl..
dan selamat smpai kajang dlm pukul 6 pagi...
dan en biskut telah berjaya menaikkan darah aku smpai langit ke tujuh....
nak taw nape..tunggu...entry lain aku cita...

pastu smpai je umah aku kne mandi dan bersiap lelawa sebab nk pg melawat mertua lak...
ok sangat ramai dengan kunjungan sedara en biskut...
sob3...
aku letih sebenarnya...
bayangkan dari naik bas tu aku cuma tido 2 jam je...
selebihnya jadi burung hantu..
grrrrrrrrrr....

ingat raya smpai situ je la..nak rest..
rupanya kne lak angkut g bertandang umah sedara2 incik biskut kat negeri sembilan..
oyeahhhhh...
aku la supper women itu kenkawan...

k la nanti smbung cita...

p/s aku demam....makin hari makin teruk lak nampaknya ye kenkawan..


Monday, September 5, 2011

raya dan raya


hari nie da masuk kerja balik..
tapi masih dlm mood cuti..
adeh...

Tuesday, August 30, 2011

selamat hari raya!!!!!!


alhamdulillah
da merdeka pon kite dari berpuasa...
tahun ni meriah raya sbb sekali dengan merdeka
bermaknalah erti kemerdekaan tahun ni..
x gitu??

di kesempatan ini aku ingin menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf
jika penulisan aku membuat kan hati sesape tersentuh ke...
tersepak ke...terguling2 ke...
hehhe

di bulan yang mulia ini..
sesama lah kita memohon kemaafan...
semoga kehidupan kita di redhai olehNYA
amin....

selamat hari raya korg....


Friday, August 26, 2011

balik kedah



malam nie balik kedah!!

doakan perjalanan aku selamat pergi dan balik!!!
selamat hari raya..
maaf zahir batin..

Tuesday, August 23, 2011

aku takan putus asaaaaaaa!!!!!!!!!!!



aku takan putus asa!!!!!!!!!!




Ramadhan yang bakal pergi


ramadhan bakal meninggalkan kite tak sampai 10 hari lagi...
macam mana dengan puasa korg??...success ke???

as a perempuan al macam biasalah x cukup puasa aku..
tapi alhamdulillah..dapat gak ase nikmat berpuasa ni...
walaupun tahun ni puasa penuh kekurangan...
alhamdulillah gak dapat merasa susah (baru mula idop)..
hahahha...

wahai ramadhan ku...
moga kita diberi peluang untuk bersua lagi tahun hadapan..
semoga keberkatan mu kali ini mengiringi ku...
kawan-kawan...
sila jangan lupe bayo zakat fitrah taw...
wajibul tu...
maka lengkaplah ramadhan kita...
insyaallah....

 
ni info zakat tahun nie..

Monday, August 22, 2011

botok-botok..korg penah makan??..hahah..

hi readers...
bertemu kembali...
hari ni adalah hari mengantuk aku..
smlm abg kesayangan baru smpai dari johor..ada urusan kerja kat putrajaya..
jadi smlm gak aku ngan En Biskut gigih menyiapkan city Mr Cool kami..
korg nk taw nape kami bertenaga..
sbb dapat upah botok2....
korg taw tak boto2 ni ape.....haaaa..rugi wei...yg penting ia bukan sejenis kek lapis...hahahah

ini la botok-botok..
orang johor mesti taw benda nie

ekceli..smlm abg aku bawak la botok-botok ni dari johor dtg ke bangi ni..
sbb adik kesayangan die En. Biskut dok ngidam benda alah nie...
memula aku bau mmg super yummy la..
bile En. Biskut buka je daun pisang npak ulam-ulam..
oh sangat apekah...x suke ulam.....
tapi time berbuka smlm..aku melahap benda nie ngan nasi putih je
rasa dia mmg SUPPER DUPER YUMMY ah....
smpai menjilat jari...

Mr.Cool lak makan sambal udang ngan petai n sayur bening yg aku masak...
happy tgk die mkn banyak..
siap kata cam nie

Mr Cool : aten masak da mcm org johor masak..selera johor..

hahah awat ilang kekedahan aku...sebabnya yg mkn slalu aku masak tu En Biskut..
so untuk buka selera dia...kna la ngikut selera mkn dia..sbb tu la masakan aku da ke sebelah keselatanan..dengan pedas2 sikit...yummy2 sikit..
hehe..
apa2 pon happy la smlm dapat mkn satu family...
mmg licin botok2 tu En. Biskut mkn...
die kate last die mkn umo die 16 tahun...ish2..kesian sungguh dia...


dan selepas bertahun-tahun baru la sayang aku dapat mkn nie..heheh

ape2 pon Mr Cool...sangat berterima kasih bawak makanan tradisi yang mmg malebes ni....

p/s : kate en biskut...botok2 ni nak buat die rumit...pastu bulan puasa je jumpa..klo bulan lain xde ok....



Friday, August 19, 2011

papa i love you so much!!




i miss my papa so much...
papa lah segalanya...


Tuesday, August 16, 2011

korg da amik cuti untuk raya belom?



time tuleh entry ni aku ngah godek2 kalender memilih cuti yang sesuai
untuk balik kampung...
almaklulah kampung aku hujung dunia sana..jauhhhhhhhhhhhh nun di utara tanah air...
selepas di timbang dikati...
aku memilih tarikh 29, 1, dan 2 sept untuk bercuti...

26/aug/2011 bertolak balik kedah
2/sep/2011 balik semula ke bangi...
ngam dak cuti aku...hahahahhaha
kalau boleh aku nak cuti 2 minggu...tapi memandangkan bos tabagi...
aku cuti sekejap je la....



Friday, August 12, 2011

cuti lom aply...korg dah?


huhuhu..
aku lom aply cuti raya lagi...
korg dah ka kawan2...
tah dapat..tah tak dapat..last hari tu bos ckp keja sampai 29/8
agak melampau di situ ya tuan-tuan...
bos saya india...
dia ckp kat saya dia pon tak raya...
dalam hati saya berkata
"hang india takan hang nak raya melayu kot"

pelik sebenarnya dengan ayat tersebut..
apa-apa pon.....
semoga cuti saya dililuskan..
ala..bkn lama pon nk cuti....
sominggu jo bak kata mat karen...

p/s...nk cuba buat kuih simpul kasih ni...
harap-harap berjaya la...



jumaat yang indah


assalammualaikum..
salam jumaat...harap semua org hari ni ceria dan diberkati...
hari ni da masuk hari ke 12 kita berpuasa...
ada lagi 2 minggu untuk ramadhan meninggalkan kita...

harap masih ada ramadhan untuk kita tahun depan...
amin2~

sangat happy hari ni sebab smlm cukup tido...
bangun sahur tadi terus x tido....

layan hotfm pepagi hari...
letak beras kat balkoni umah...
kasi incik burung a.k.a kawan2 nur di waktu pagi...
alhamdulillah...
aku bersyukur...


Thursday, August 11, 2011

bila lelaki dah kantoi kat mamak beli makanan ngan aku!!!


assalammualaikum..
kawan2 di bulan puasa yang mulia ni silalah berpuasa pada yang mampu...

hari ni sangat ase mcm nk sepak org laju2..huhuhu
begini ceritanya...

tadi dalam pukul 2 gitu..aku turun bawah jap nak cari en biskut..
nk amik pendrive critanya...
ondaway nk jumpe en biskut tu aku kne lalu satu kedai mamak taw...
memula aku catwalk dengan jayanya la kan...
tetiba hati ni ase nk berpaling kat kedai mamak tu taw..

skali tuhan nk tunjuk...
ternampak seorg lelaki..dan aku yakin 100% lelaki tu muslim
masuk kedai mamak pakai helmet 
mcm ni h....tutup cermin depan helmet tu
pastu dengan muke tak malunya bungkus nasi ngan air....

cilanat punya jantan...bulan2 posa ni nk bungkus nasi bagai...
ondaway die kuar kedai tu terserempak ngan aku...

senyum mcm kerang busuk...
 mcm ni

sunggu tak malu....
da la terkantoi dengan aku perempuan lak tu..
ape la kaum adam yang kuat gagah perkasa tapi x mampu nk menahan lapar daharga...

bkn kne puasa smpai x payah mkn sebulan...
just tahan x sampai 20 jam pon....

kalu nk soh merempit...rogol anak dara org...mencuri sana sini.....hampa larat pulak no...nk suruh posa tak sampai 20 jam pon da macam hape je aku tengok....siyes tadi ase mcm nk g dekat ngan dia pastu tanya..

"hawat hang tak posa??...hang tak malu ka??"

bodoh punya orang....
dah dia nampak aku mcm nak pi kat dia...
kalut start moto...blah dari situ....


mmg lelaki mcm tu layak ku gelar MONYET....

p/s....bulan posa ni bkn selalu pon...tak salah himpon pahala...dah bulan len hampa jahat..bulan posa pon nk jahat jugak..bodo punya org...

p/p/s....mamak pon...bulan2 posa ni toksah la nk niaga waktu siang...malu la sikit..hampa pon islam jugak..hormat la bulan mulia ni sikit....bkn tiap bulan posa..setahun skali ja...


Wednesday, August 10, 2011

zaman kecik-kecik dulu kan.....


masa kecik-kecik dulu kan...
time bulan-bulan posa mcm ni kan...
mama aku suka masak macam-macam...
buat kuih macam-macam...sedap....
sepatutnya tak payah pegi bazar ramadhan pon xpe...
kat atas meja makan tu da macam bazar ramadhan da......
macam-macam jenis kuih ada...

cucur badak....

sedapnya cucur badak mama buat...klo beli kat kedai harga dulu2
5 biji sengget...

skang nie kuih muih 4 bijik da 2 hengget...
mahai sunguh..

dengan kerajinan yg mama ada mama buat

karipap pusing..

mama aku pandai buat kuih muih nie....maklum la...mama asal pon dari keluarga yang susah...
nk menyara diri dan keluarga dan adik2 jugak...mama aku berenti belajar waktu umo dia 9 tahun..darjah 3 la tu...then mama buat kuih2 g letak kat kedai2 makan....
sob3...tabahnya mama saya...syg mama ketat2lah...

pastu dalam hari yg sama gak mama buat lagi


buah melaka....best tu....berbuka kiranya time kecik2 dulu makan kuih pon da keyang..
t dlm pukul 10 mlm mama panggil anak2 dia soh makan nasi lak...
pastu dlm pukul 4 pagi mama kejut sahur lak...

kenangan tu indah sangat...



no talifon terpapar di facebook????????


alahai..hari ni on je facebook kecoh je ngan tajuk seperti diatas...
ekceli da lama ak taw pasal benda ni..tak sangka lak ini topik besar sebenarnya....
hahahhaha...

ok la..pada aku x la besar pon sebenarnya
sebab no tu tepapar bile kolum no fon kat facebook tu korg yg tulis...
mmg la terpapar no tu..
atau dalam erti kata lain..korg sendiri yg publish no tu....

so biasa je perkara tu...
facebook bukan sengaja nk publish no2 korg tu..tapi korg sendiri yg isi....

p/s....aku x suke isi no fon kat tenet..wlaupon kat ym skalipon...

raya tahun nie


raya tahun ni masih lagi tak senang..
aku belum lagi capai target aku....
tapi insyaallah..kalau tade halangan..tade aral merintang...
tahun ni aku mesti da capai target aku...

berbekalkan semangat yang ada ni....
dengan tomahan org sekeliling...
cacian dan sindiran akan aku jadikan sebagai pembakar semangat aku...
biarla bara sentiasa ada dalam usaha aku skarang nie...

aku mohon agar kawan2 mendoakan kejayaan aku...
x pe la tahun ni xde baju raya...
tahun ni gak tadapat nk bagi duit raya kat fmly...
aku tetap akan balik raya...

aku yakin..aku sudah miliki sepasang sayap itu..
aku sudah bersedia untuk terbang...

ya allah..ya rahman..ya rahhim....
sesungguhnya hanya pada mu aku memohon...
hanya padamu aku mengadu...
dan hanya kamu mengerti hati dan rasa ini...
kau permudahkanlah jalan kehidupanku dunia akhirat....
kau limpahkanlah rezeki di atas usaha keras ku dan atas bimbingan NUR mu...
amin...

Monday, August 8, 2011

bulan puasa ni korang ingat tak....


bulan2 puasa ni korg ingat tak time korg kecik2 dulu...
haaaaa...
meh nak share sikit...
aku ni dulu budak kampung....org kodiang..nun di ujung dunia sana
dekat2 dengan perlis dah kampung aku...
time bulan posa mcm ni la aku ngan adik2 aku tunggu..
tume tu ada aku ngan adik aku yg no 2 tu ja...
yg len kecik2 besaq semut api lagi...

bila kena pi sekolah time posa..muka sorg tak bley blah....
lesu mcm setahun da tak mkan...
g ja sekolah kawan2 pakat tanya...
 
"hang posa da rini"
 
semua dok tanya soklan yang sama...dah la tak larat...
muka dah lesu...

time balik dari sekolah ja...
tros bukak baju...tegolek...baring tinggu smpai time buka posa..tak larat nk buat mende pon...


tetiba terdengar moto incik papa balik..yippi..
aku ngan angah kalut mandi besiap..mama letak muka kami bedak banyak2..
bagi wangi katanya...

kami tgk papa xda sebarang riaksi...
dok golek2 pas balik keja...
pas lek2 jap dia pi mandi...

pastu dia siap hensem2..
well2..papa saya hensem okeh..dan segak..dan tampan...
pastu papa panjat moto honda 70 dia n ajak

"kakak..angah..jum pi beli metabak"

oyeahhh..paberet kami adik bradik....
pi beli mertabak yang best kat padang sera kedai tu tepi masjid...aku ingat ag...
kna tunggu setengah jam baru dapat..
tapi puas hati sebab mertabak dia sedap...
time tu harga mertabak baru 2.50...
papa akan beli 3 bijik sbb kami satu keluarga mmg suka mertabak...

 
 
 
pas dapat mertabak papa tros bawak kami pi bazar ramadhan kat pekan kodiang 
mcm kami beli...

aku rindu saat tu....
rindu sangat.......

nanti sambung lagi...nak balik dah.....




kroik kroik perut berbunyik


assalammualaikum..
ya allah...da 8 hari berpuasa hari ni baru berpeluang update blog..
sesungguhnya sibuk..tuhan je la yang taw..
hari ni ada kelapangan sikit...

harap masih belum terlambat nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan..
da bape hari korg tinggal puasa ha....
ekekekekke...

Wednesday, August 3, 2011

5#Wordless Wednesday ***

alhamdulillah rezeki hari ni




Monday, August 1, 2011

hari pertama ramadhan..


gembira dihati bukan kepalang..
ramadan datang lagi...
selamat berpuasa hari pertama buat seluruh umat islam
semoga ramadhan tahun ni kita mendapat barakah dari yang esa..
amin...


Tuesday, July 26, 2011

RaMaDhAn YaNg Ku NaNtI


Bissmillahhirrohmanirrohhim...

Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang bermaksud:

Sesungguhnya telah datang kepadamu bulan Ramadhan bulan yang diberkati, di mana Allah telah mengfardhukan ke atasmu puasa. Dibuka padanya pintu‐pintu syurga dan ditutup padanya pintu‐pintu neraka, ditambat padanya syaitan‐syaitan. Padanya satu malam lebih baik daripada seribu bulan, siapa yang dihalang kebaikannya sebenarnya dia telah dihalang kebaikan yang banyak.

Hadith riwayat Ahmad, al‐Nasa`ie daripada Abi Hurairah.

 
assalammualaikum
alhamdulillah masih bernafas...masih di beri peluang yang ESA melihat segala kebesarannya...
alhamdulillah...tak lama lagi seluruh umat islam akan menyambut kedatangan bulan mulia ramadhan...
tahun ni masih lagi diberi kesempatan untuk menunaikan ibadah yang sesungguhnya dinanti dengan janjian ganjaran pahala yang berlipat kali ganda...

ramandhan ku...
sesunggunya rinduku padamu sangatlah tebal..
kini kau datang lagi menjengah ku...
rinduku pada angin mu...

ya allah
aku berharap agar ramadhan ku tahun ini di berkati..
di bukakan seluasnya pintu-pintu syurgamu untuk umat2 nabi muhammad s.a.w..
di bukakan seluasnya pintu rezeki...
di perkuatkan hati dengan dugaan2 mu ya allah...

tahun ni aku berpuasa sebagai seorang yang berkerjaya
tidak seperti tahun lepas..
aku masih jauh dari keluargaku..

ramadhanku..
kau kuatkanlah segala iman ku...
kau tabahkanlah hati ku...

amin2...




Friday, July 22, 2011

fuh...aku rindu Kedah


sangat merindukan kampung halaman
aku org kedah...aku bangga jadi org kedah...
tapi dah dekat 3 bulan tak balik kedah sebab fulus tarak..
sangat menyedihkan...
banyak benda yang aku terlepas...
 

musim ni aku tak dapat nak merasa durian kampung
sangat sedih sebenarnya...korang nak taw dak kat umah aku tu ada 2-3 pokok durian kampung..last month mama aku kol ckp mcm nie

mama : kakak hang tak mau balik mkn durian ka??

aku : nak balik ma..tapi keja **ok aku tipu mama sbb tamau dia risau ok..

mama : hang tau dak pokok derian (durian) kat kebun tu mula luruh (gugur) dah buah dia..

aku : ya ka mama..wah syok no.

mama : hang tak teringin nak mkn buah tu ka??..slalu tiap tahun hang merasa...

aku : diam...tuka topik..hahhaha

yang paling utama dan penting skali..atok aku tengah sakit skang..agak membimbang kan la sebab barah dalam perut dia dah pecah...sedey weh..ada duit planing nk balik ja..tros duit tu buat bayo itu..bayo ini..kuat sungguh dugaan yang tuhan bagi kat aku neyh...
xpe la..tabahkan hati..setiap hari aku da ckp dekat hati ni..incase ade kol dari kedah ckp atok da xde..redha..tabah...
mama kol lagi

mama: kakak hang tak mau balik ka tok dok tanya hang hari2..

aku : sibuk la ma..tak ley balik **ok aku menipu mama lagi sbb tamau die isau.

mama : hmmmm..ni tok kirim salam kat hang banyak2...

dalam hati aku..alamak..merajuk lak tok aku..adess..tok kakak mintak maap awal2 tok...bukan nak sakitkan hati tok..tapi kakak mmg xde fulus nak balik jenguk tok..

tetttttttttt..aku sedih lagi...


Wednesday, July 13, 2011

4#Wordless Wednesday ***



###asal la tak sihat2 lagi###

Saturday, July 9, 2011

Thursday, July 7, 2011

harap aku masih punya peluang


assalammualaikum bloger...
mama aku baru lpas kol...die ckp atok tanya lagi pasal aku hari nie..
so sad...
mama ckp die da x nampak..
tapi alhamdulillah masih mampu mendengar walaupun terpaksa meninggi suara bila ckp dengan dia...
i miss her so much...
atok...sabar la...bertahanlah...
insyaallah ade rezeki akak balik...
neway..klo sesape yg belum taw pasal atok boleh rujuk entry nie

dulu aku bkn tamau duduk kat kampung...
aku nak sangat bangunkan kampung aku sendiri...
tapi aku x tahan ngan 2-3 org adik bradik aku kat kampung nie..
kira spesies tak sedar diri punya org la..
stok muka x malu punya org la aku move out kuar dari kampung tu...
shit r bile ingat balik kisah dulu..siyes aku mmg F**K gile durg

sbb durg aku blah
sbb durg gak aku terpaksa jauh dari org tua aku...
tapi xpe..
1 day aku akan balik...
aku kan pastikan sume parasit nie..
blah dari idup aku...
stop dari menyusahkan org...

korg doakan la atok aku dipanjangkan umur..
korg doakan la rezeki aku murah...
dapat dlm 300 pon jadi la..nak balik tgk atok...

=(

aku sayang kau


assalammualaikum...
suke la tajuk tu.....
ok la...
to my dearest hubby mr biskut....
syg kamo banyak2 lor...hari nie kamu merajuk comel dengan sy..
sy da kasi surprise da kat kamu..
hope ilang la rajuk tue kn...

lelaki nie sebenarnya cepat tacing...nak2 dengan org yg durg syg
korg percaya x ape yg aku tulis nie...
adehh..kdg2 ase mcm hati pompuan nie lagi keras lak
kehkehkehkeh....

papepon...
syg..rajuk awk hari nie sangat comel...

hihihihihihi


mcm budak techik tomey je rupanya...
so sweet..
tapi nk pujuk...ya allah susah...
kalah pompuan merajuk taw...

syg...ilysm...




Wednesday, July 6, 2011

3#Wordless Wednesday ***


grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr~
 
oyeahhhhhhhhhhh!!!!
 
wajib tonton...
 
 

Tuesday, July 5, 2011

letih keja...letih kat umah...


agak memeningkan kepala bila melangkah masuk kerumah
semak mcm apetah..
adui...
letihnyaaaaaaaa


slalu bile smpai umah je arap sume da kemas..
ley la tenang kpala sikit...

tapi tu mimpi je la...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
aku tensionnnnnnnnn!!!!!!!!!!!




incik biskut kene tinggal sy lagi...


assalammualaikum..
ini entry sedih...sob3
tadi ade chating2 dengan incik biskut...
then die ckp die kne g balik ke camp...
ade keja penting katanya..

ekceli hati sy sangat kesedihan...
bkn apa...dia klo da jauh dari sy susah nk mesg..kol apatah lagi..
lain la klo sy yang jauh dari dia...
satu hari bertimbun2 sms..



berkali2 kol...
sy taw kalau die pegi nanti susah sy nk msg n kol die..
sbb sy tank kacau masa die...

huhuhu..
sedih lagi laju2...

tapi tu la kenyatannya..
aku tak boleh halang minat incik biskut...
buat ape klo jasat dia ari2 aku tgk..tapi hati dia da jauh terbang menuju minat dia
xpe...
maybe 1 day aku pon kne fly jugak...n aku pasti die akan redha mcm mana aku redha skang nie...

aku da buat keputusan..
aku takan halang lagi ape yang die nak buat..asalkan benda yang dia buat tu mendatangkan faedah atas diri dia dan org lain...

walau pon hati ni berat sangat nk bagi dia g...

Monday, July 4, 2011

bila editor dikejar due date...


assalammualaikum..
tajuk yang sangat apekahkan
just nk bg taw...kerja terlalu banyak..
smpai xde masa nak blogging...
arggggggggggggggg......tension2....

beginilah keadaan meja seorg editor...
kot...
hahahha..


tapi xpe...
sikit2 aku akan setelkan...



Friday, July 1, 2011

tak faham laaa!!!


huhuhu...
entry ni plik skit..
neway ari ni banyak blog aku singgah..mmg suke baca entry2 bloger
tapi malangnya ade setengah blog yang aku singgah tu..aku lansung x paham apa yang dia tulis..
adehhhhh...tension la...tajuk cerita da gempak..
skali isinya takdapat baca sebab font yang digunakan tu plik2 sangat...
huhuhu
sekadar manusia biasa yang melihat kesalahan..so aku tegur la...
aku taw blog korg suke ati korg la nk buat tulisan mcm mana pon...
tapi penah tak terfikir korg tulis blog tu untuk korg je yang baca..atau pon entry yang korg buat tu untu sume org baca...
gggggggrrrrrrrrrrrrrrrr~....
demam tension aku mcm nie....

kn elok klo guna font yang org x bape paham mcm aku ni nk baca...
baru la slalu aku lawat blog2 korg..
tapi klo entry gempak..font yang digunakan tah pape...
smangat nk baca tu da ilang...diganti lak dengan kebosanan dan akhir skali...
close tab...

klo blog aku snang x nak bace??...
aku guna font biasa je...

july datang menjengah


Assalammualaikum..
alhamdulillah kita masih lagi bernafas...
kini julai menjengah...june dah pon meninggalkan kita...
tanpa kita sedar..cepatnya masa berlalu...
"demi masa...sesungguhnya manusia dalam kerugian"

kedatangan bulan july kali ni diharap membawa barakah pada kita suma..
harap ape yang kite rancang pada bulan ni akan berjalan lancar...

julai = 7..
nombor yang sangat sinonim dengan hidup aku...
dalah hidup aku banyak berkait dengan no 7 seperti

tarikh lahir aku 7 march
tarikh lahir papa 2/7
tarikh lahir mama 7/8
tarikh lahir en biskut 17/5
rumah aku tingkat 7
no rumah 07
aku merupakan perempuang yang ke 7 hadir dlm hidup incik biskut

diharap jugak no 7 ni bawak luck kat aku..amin2...
semoga dipermudahkan segala urusan...


happy birthday adam!!


happy besday to you..
happy besday to you...
happy besday to adam...
happy besday to you....

Assalammualaikum...
hari nie aku nak bercerita pasal besday si Adam...
tahun nie umo adam da cecah 4 tahun..maka hubungan aku dengan en biskut pon dah 4 tahun la...

Adam..
satu nama yang mampu buat aku tersenyum...pengganti arwah Danial..segala kasih sayang aku tertumbah kat si kecik nie...
Dia aku anggap sprti anak bukan lagi adik....

tahun ni aku berpeluang sambut besday sesama dengan dia n keluarga sn biskut..alhamdulillah..masih diberi kesempatan itu...

26 jun 2011
putrajaya...2.30 ptg
time aku da sampai putrajaya tu hati tak senang duduk...maklumla dah lama kaki ni tak menjejak rumah mertua...kehkehkeh..poyo ayat...
smpai je kat lif..sedikit malang sbb lif tak berfungsi...
terpaksa la aku menapak dengan en biskut naik tingkat 4..tak larat pun ku gagahkan juga sbb adam...rindu..lama dah tak jumpa dia...asyik dengar suara kat telefon ja...

smpai je kami kat pintu rumah die da jerit..
gembira tgk kami balik...
lagi happy bila aku n en biskut memasing bagi hadiah kat die...
bkn main kalut nak buka hadiah...

hadiah aku yang dia buka dlu..
rakus sungguh ank bujang yang ni..abes di koyak-koyak ketas pembalut tu...
disebalik pembalut tu ni yang aku adiahkan..

aku bagi die buku ABC ngan 123
ni buku belajar ABC
ni buku 123

nape aku hadiahkan buku..sedangkan semua org hadiahkan die maian atas sebab die baru 4 tahun..
bagi aku..permulaan ni la kne dekatkan dia dengan buku..
1. sbb adam lelaki...sinonim dengan lelaki = nakal..bkn tak nak belikan dia mainan..tapi dah sampai masanya adam belajar menulis...bukan tak boleh main lansung cuma nak adam jadi seseorang di masa depan nanti...
respon adam kat adiah aku 
"alah...buku...adam dah banyak buku.."
time tu mak mertua ckp
"aten jngan amik hati ape adam ckp ea"
aku x trasa pon..biasa la budak...taw nak main je...
saje tank adam menyesal masa depan nanti..so plan2 la aku soh die study...

pastu die buka hadiah yang en biskut bagi pulak
jengggg
oyeahhh..bas ben10...ank aku ni peminat setia ben10 taw..



dalam dok sibuk kuka adiak kteorg...
ayah bawk kuar hadiah jugak...buka2 die dapat....



heli yang jalan ade lampu-lampu...
tgk heli tu jalan die yg takut..pe kes tah dak adam nie
pastu die bukak adiah yang adik bagi..tak sempat nk snap pic la..
adik kasi die game tv...aku tgk je..
dari sume adiah yang adam dapat..aku je bagi buku...

tak lama pastu kaum kerabat en biskut pon dtg..
bermulalah sesi memalu kat sini okeh...
ai malu taw jumpe sanak sedara die...sob3...
diam seribu bahasa..ckp pon x..ape pon x...hakhakhakhak...sekian la kan..
duduk smbil tgk durg adik bradik borak...

tgk muke adik n ayah..smangat sungguh berborak...
time ni sangat rindukan fmly kat kedah...smpai skang x dapat nak balik lagi...bajet xde..klo dpt dlm 300 mmg nk balik...huhuhuhu..sdeyyyyyyyy....
pastu dlm kol 7 lbey fmly die pon bransur balik la..durg nk g jln2 kl dulu katanya...
besday adam mmg meriah...

sblom tolong kemas umah bagai..amik pic ngan ank bujang dulu..
comelkan Adam..tapi yang bestnyer die suke duduk ats riba aku..
oyehhhh..ibu syg adam sangat2....

pastu aku pon balik menggunakan kenderaan aku..ini diaaaa...

hihihi...bestkan kenderaan aku..




buat Muhammad Adam Elias....ibu doakan semoga adam dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki...diberkati dunia akhirat....


Thursday, June 30, 2011

GA PERTAMA PUTERI KATEK



ENTRI PILIHAN!!

1 - my future...(>,<) 

2 - knenangan berbuka.... 

3 - selamat hari ayah, papa, sedunia!!

 

 “ LIFE IS TOO SHORT TO BE UNHAPPY!!”

KEEP SMILE..

 

 


Wednesday, June 29, 2011

karak


Assalammualaikum uolss...
lama da tak update blog...maklumla xde idea nk menaip...
 
 
so hari nie aku nk bcerita tentang cita karak..
neway smlm baru dapat tgk..tu pon kat umah..hahahha...
ok la tue kan..skurg-kurgnya tgk jugak..x la jakun bile org tanye..ye dak..

so overall aku tgk cite nie mmg menarik..
dengan die punya suasana tu mmg real...KRU klo buat filem mmg kualiti..mcm yg kite sedia maklum la kan...
 
so lpas mkn mlm smlm sku paksa incik biskut soh teman aku nonton cita nie..
almaklumlah sedar diri nie x kuat..kang x pasal meracau-racau lak tgh mlm kn...

so sinopsis cita nie lebih kurang mcm nie la...
 
best cerita ni sebab die tunjukan lagenda karak nie di mana ade makluk yang mkn daging manusia di permulaan cerita...
ade sepasang suami isteri dengan baby terkandas kat lebuh karak nie...
si suami soh istri dok dlm keta diap2 dengan ank durg sementara die nk pi cari bantuan..
tapi malangnya dah lama menunggu si suami tak pulang-pulang..
kebetulan ada kereta peronda polis lalu..
so incik polis pon soh la si isteri kuar dari kereta tanpa menoleh kebelakang...
oleh disebabkan perasaan ingin tahu tu si isteri toleh jugak...
alangkah terkejut si isteri apabila die tgk suaminya tgh kna mkn dgn makluk kt ats bumbung keta tu...
 
 
**************************

ada 4 org student (nik, zura, ida, jack) yang ondaway balik kolej..
sampai ke lebuh raya karak kesesakan yang teruk berlaku...
empat-empat naik bosan nunggu trapik jem yang x sudah2...
smbil memasing dok layan perasaan dtg seorg hamba allah (sopi jikan)
menceritakan tentang kejadian eksiden ngeri kat depan sana...
so ikotkan perasaan yang tak larat melayan jem...ke empat2 durg setuju ikot jalan  lama iaitu melalui pekan karak...
 
 
so bermula lah kisah seram yang terpaksa dilalui
bermula dengan jack yang berhenti kereta untuk buang air...
part ni agak seram bila dia jumpa budak kecik tu...takot la dengan suara budak tu...
then dia g tandas...suasana tandas sangat hunted...klo aku kat tempat jack..x buang air pon tak pe la...hahahhaha..
sume nye npak seram kecuali kat babak die kne sapa ngan sorg pompuan ni...
memula suara pompuan nie buat aku gigil la jugak....
then aku gelak sbb part kpala tercabut tu..
pompuan tu ley siap sound mcm nie
"cik....kepala tercabut mcm ni ke cikk.."
aku bantai gelak time tu..
en biskut tgk je aku dlm ati dia mesti cam nie 
"tadi takot bkn main...ni gelak lak"

pastu durg teruskan perjalanan..babak kedua yang aku suke bila keta Volkswagen kuning lintas keta durg tu...tu kan lagenda jugak...suke2...pastu ade budak dok tegah jln smpai durg terbabas sbb nk elak budak tu...

pas terbabas tu da jadi mcm cerita hantu lelain...
xde kisah lagenda dah...
tapi tetep menarik sbb makeup hantu dia real sangat..

barisan hantu filem karak...

aku ase ni adalah hantu utama yang menyesatkan sume roh-roh org yang eksiden kat karak tu...

ini hantu yang suka mkn usus manusia kat karak tu...takotkan...

ni roh jack yang dah termakan hasutan hantu jahat

so secara keseluruhannya cita nie best..
dlm cerita nie ada unsur keagamaan yang cuba ditonjolkan kalau korg perasan la dimana si zura dulu seorg qariah dah tak pakai tudung n tak solat...
pastu time tok malam soh baca ayat kursi serta pahami maksud ayat tersebut tu...
dari pada 10..untuk filem karak...aku bagi 7...

ending cerita nie sangat kelakar...
korg nak taw kne la tgk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com