wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 21, 2011

6#Wordless Wednesday ***




Al- Fatihah untuk arwah Rasydan bin rashid
semoga Allah mencucuri rahmat ke atas kamu...


Thursday, September 15, 2011

sekali lagi kami di uji..


Assalammualaikum
selamat petang...lama sudah tak menjenguk blog yang tercinta nie...
maklum la 2-3 hari nie agak sibuk dengan urusan dunia...

alhamdulillah kedai burger dah pon di buka dengan selamat..
minggu nie da masuk minggu kedua dah buka kedai tu...
sambutan alhamdulillah memberansangkan..dapat la jugak sesikit untuk di buat modal tambahan...alhamdulillah aku bersyukur..

apa yang nak di persoalkan hari nie ialah...
ujian yang maha esa tak pernah putus lagi untuk aku dan incik biskut...
tapi alhamdulillah jugak..bila DIA turunkan ujian...DIA juga menyelesaikan ujian tersebut..


Kisah ujian kami bermula dengan cerita kami berjumpa dengan hamba allah nie..
aku dan incik biskut hampir-hampir buat loan 150k kononnya nak jadi shear partner dia...
tapi alhamdulillah tuhan bukakan hati kami dengan perselisihan...
ada berlaku sikit salah faham yang menyebabkan kegagalan nk buat loan tu..
then we move out dari life hamba allah tu...

smpai la kami jumpe sorg lagi hamba allah...
memula ingat pair dah...
sbb dari perbualan dan cita-cita hamba allah nie mmg la kite pon ase nk tolong...
nak naik n senang sama-sama...
for stating being semuanya ok...mcm kes kat ats tdi jugak...
then skang berlaku perselisihan dan mula nampak dimana kelemahan itu...
bukan kami tak mampu nak mengisi kelemahan itu..
tapi 
"tiada sesiapa yang dapat mengubah nasib diri sendiri melainkan diri sendiri"
korg mesti pernah dengar ungkapan diataskan...

tataw la apa yang diceritakan smpai kuar topik kejujuran...
takpe sbb aku dan incik biskut mmg ada kejujuran tu...tapi untuk si polan adakah dia mempunyai kejujuran itu dengan diri dia dan anak bini dia...
hanya dia yang mengetahui walaupon hakikatnya bila2 masa aku mampu untuk buka segala yang aku taw...

alhamdulillah jugak malaikat aku lebih banyak dari syaitonnnn na'uzubillah...
cukuplah dengan apa yang en biskut selalu ajar aku...

"rezeki kita"
Allah tahu apa yang terbaik untuk aku dan en biskut..
dan sesungguhnya..takan ku percaya sesapa ag yg nk jadi shear partner..

p/s : tak tahu tanya...malu bertanya sesat jalan babe...
p/p/s : tade rezeki pon yang senang dapat kat dunia nie melainkan kita ada USAHA..
p/p/p/s : dalam dunia perniagaan...hari ni kuar modal bukan hari ni dapat pulanganya...



so sesamalah kita bermunasabah diri....

aku ttp akan bersama en biskut walau mcm mana jadi skalipon..


sekian...



Wednesday, September 7, 2011

aku pembawa virus itu...=(


assalammualaikum...
huhuhuh...sedih laju-laju dulu sebelum mula becerita..
virus ni ada dalam badan aku....
aku terpaksa akur dengan ketentuan tuhan keatas diri ku...
virus dalam badan ni dah pun menjangkiti orang yang aku sayang iaitu en biskut...

hahahha...
sedih sungguh intro ari ni kan...
ekceli virus yang dimaksudkan tu ialah demam...
demam aku da melarat berjangkit dekat en biskut...
kesian kat dia...
smlm asyik bersin bersin je...ingat sebab habuk...skali sebab nak demam rupanya....
smlm lak aku tgk die da makin tak larat...nak buka mata pon tak larat...
tros aku ckp

aku : awk mkn panadol eh??
dia : tanak lah..

ngalahkan budak-budak ye kawan2 incik biskut ni punye la takot makan ubat..
aku paksa gak dia makan..and last die telan jugak panadol 2 biji...
kalau dia demam aku asa aku la pompuan yang paling baik di dunia..
tak bebel-bebel...hahahhaha...

cam ni la rupa en biskut kalau sakit....
tak hero lansung..tros jadi bunga2 cinta.....
hehehhe...
jngan marah syg...t lambat baik...

neway aku isau die demam bkn sbb apa..
sebab takot penyakit astma dia datang balik..tu yang paling merisaukan aku sebenarnya...
kang kalau asma die datang susah...dari nak sakit sehari..jadi sakit seminggu...
so di peringkat awl ni kne la jaga elok-elok..tak gitu...

macam kat entry ini dan entry ini..
so kalau boleh tamau la benda tu jadi...kesian kat dia...lama da tak sakit..
nak kna sakit lagi..huhuhuhu...

p/s : sakit tu penghapus dosa-dosa kecik ye..tak pe la sakit sikit..
p/p/s : incik biskut cepat la baik..


Tuesday, September 6, 2011

demam lepas raya...korg demam tak??


raya dah setel..
tapi badan lak menanggung sakit...
akibat raya & tak cukup rehat..maka badan pon buat la perangai manja dia...

org semua da sibuk cerita raya..aku lom mula ag sebab gambar belum di transfer masuk dalam laptop ag...
jeles taw tgk org tulis kisah raya sana sini...
sob3..

pape pon perjalanan raya aku best...
smpai je kedah tido semalam dulu kat umah atok..
then baru balik kodiang...rumah aku...
pastu raya pertama xde benda pon sebab sume buat hal memasing..
just melawat sanak sedara terdekat je...
sblah2 umah je pon....
raya kedua baru meriah...
semua datang berkumpul kat umah aku sbb tahun nie giliran berkumpul kat umah aku..
next year berkumpul kat umah mak tam aku laks...oyeahhh
best....kira papa buat open house besar gak la...
ade makan2 nasi bagai kan...
so ptg tu amik gambar fmly...nanati aku tepek gmbar tu kat blog nie...

hari raya ketiga rest jer...
akibat makan banyak manisan aku sakit gigi...
maka batal la program untuk berbowling hari tu...
so habiskan masa dekat umah je la...

raya keempat aku da balik kl dah...
sbb malas duduk lelama kat kmpung tu...
banyak sangat berhati hitam...

mlm raya kelima kol 10 aku bertolak balik kl..
dan selamat smpai kajang dlm pukul 6 pagi...
dan en biskut telah berjaya menaikkan darah aku smpai langit ke tujuh....
nak taw nape..tunggu...entry lain aku cita...

pastu smpai je umah aku kne mandi dan bersiap lelawa sebab nk pg melawat mertua lak...
ok sangat ramai dengan kunjungan sedara en biskut...
sob3...
aku letih sebenarnya...
bayangkan dari naik bas tu aku cuma tido 2 jam je...
selebihnya jadi burung hantu..
grrrrrrrrrr....

ingat raya smpai situ je la..nak rest..
rupanya kne lak angkut g bertandang umah sedara2 incik biskut kat negeri sembilan..
oyeahhhhh...
aku la supper women itu kenkawan...

k la nanti smbung cita...

p/s aku demam....makin hari makin teruk lak nampaknya ye kenkawan..


Monday, September 5, 2011

raya dan raya


hari nie da masuk kerja balik..
tapi masih dlm mood cuti..
adeh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com