wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, September 15, 2011

sekali lagi kami di uji..


Assalammualaikum
selamat petang...lama sudah tak menjenguk blog yang tercinta nie...
maklum la 2-3 hari nie agak sibuk dengan urusan dunia...

alhamdulillah kedai burger dah pon di buka dengan selamat..
minggu nie da masuk minggu kedua dah buka kedai tu...
sambutan alhamdulillah memberansangkan..dapat la jugak sesikit untuk di buat modal tambahan...alhamdulillah aku bersyukur..

apa yang nak di persoalkan hari nie ialah...
ujian yang maha esa tak pernah putus lagi untuk aku dan incik biskut...
tapi alhamdulillah jugak..bila DIA turunkan ujian...DIA juga menyelesaikan ujian tersebut..


Kisah ujian kami bermula dengan cerita kami berjumpa dengan hamba allah nie..
aku dan incik biskut hampir-hampir buat loan 150k kononnya nak jadi shear partner dia...
tapi alhamdulillah tuhan bukakan hati kami dengan perselisihan...
ada berlaku sikit salah faham yang menyebabkan kegagalan nk buat loan tu..
then we move out dari life hamba allah tu...

smpai la kami jumpe sorg lagi hamba allah...
memula ingat pair dah...
sbb dari perbualan dan cita-cita hamba allah nie mmg la kite pon ase nk tolong...
nak naik n senang sama-sama...
for stating being semuanya ok...mcm kes kat ats tdi jugak...
then skang berlaku perselisihan dan mula nampak dimana kelemahan itu...
bukan kami tak mampu nak mengisi kelemahan itu..
tapi 
"tiada sesiapa yang dapat mengubah nasib diri sendiri melainkan diri sendiri"
korg mesti pernah dengar ungkapan diataskan...

tataw la apa yang diceritakan smpai kuar topik kejujuran...
takpe sbb aku dan incik biskut mmg ada kejujuran tu...tapi untuk si polan adakah dia mempunyai kejujuran itu dengan diri dia dan anak bini dia...
hanya dia yang mengetahui walaupon hakikatnya bila2 masa aku mampu untuk buka segala yang aku taw...

alhamdulillah jugak malaikat aku lebih banyak dari syaitonnnn na'uzubillah...
cukuplah dengan apa yang en biskut selalu ajar aku...

"rezeki kita"
Allah tahu apa yang terbaik untuk aku dan en biskut..
dan sesungguhnya..takan ku percaya sesapa ag yg nk jadi shear partner..

p/s : tak tahu tanya...malu bertanya sesat jalan babe...
p/p/s : tade rezeki pon yang senang dapat kat dunia nie melainkan kita ada USAHA..
p/p/p/s : dalam dunia perniagaan...hari ni kuar modal bukan hari ni dapat pulanganya...



so sesamalah kita bermunasabah diri....

aku ttp akan bersama en biskut walau mcm mana jadi skalipon..


sekian...



3 comments:

  1. semoga Allah mempermudahkan urusan kalian..amin..

    ReplyDelete
  2. selalulah baca doa 1000 dinar insya allah murah rezeki kalian..aa

    ReplyDelete
  3. tq kathy n baby..insyaallah allah permudahkan...aminn

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com