wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, June 30, 2011

GA PERTAMA PUTERI KATEK



ENTRI PILIHAN!!

1 - my future...(>,<) 

2 - knenangan berbuka.... 

3 - selamat hari ayah, papa, sedunia!!

 

 “ LIFE IS TOO SHORT TO BE UNHAPPY!!”

KEEP SMILE..

 

 


Wednesday, June 29, 2011

karak


Assalammualaikum uolss...
lama da tak update blog...maklumla xde idea nk menaip...
 
 
so hari nie aku nk bcerita tentang cita karak..
neway smlm baru dapat tgk..tu pon kat umah..hahahha...
ok la tue kan..skurg-kurgnya tgk jugak..x la jakun bile org tanye..ye dak..

so overall aku tgk cite nie mmg menarik..
dengan die punya suasana tu mmg real...KRU klo buat filem mmg kualiti..mcm yg kite sedia maklum la kan...
 
so lpas mkn mlm smlm sku paksa incik biskut soh teman aku nonton cita nie..
almaklumlah sedar diri nie x kuat..kang x pasal meracau-racau lak tgh mlm kn...

so sinopsis cita nie lebih kurang mcm nie la...
 
best cerita ni sebab die tunjukan lagenda karak nie di mana ade makluk yang mkn daging manusia di permulaan cerita...
ade sepasang suami isteri dengan baby terkandas kat lebuh karak nie...
si suami soh istri dok dlm keta diap2 dengan ank durg sementara die nk pi cari bantuan..
tapi malangnya dah lama menunggu si suami tak pulang-pulang..
kebetulan ada kereta peronda polis lalu..
so incik polis pon soh la si isteri kuar dari kereta tanpa menoleh kebelakang...
oleh disebabkan perasaan ingin tahu tu si isteri toleh jugak...
alangkah terkejut si isteri apabila die tgk suaminya tgh kna mkn dgn makluk kt ats bumbung keta tu...
 
 
**************************

ada 4 org student (nik, zura, ida, jack) yang ondaway balik kolej..
sampai ke lebuh raya karak kesesakan yang teruk berlaku...
empat-empat naik bosan nunggu trapik jem yang x sudah2...
smbil memasing dok layan perasaan dtg seorg hamba allah (sopi jikan)
menceritakan tentang kejadian eksiden ngeri kat depan sana...
so ikotkan perasaan yang tak larat melayan jem...ke empat2 durg setuju ikot jalan  lama iaitu melalui pekan karak...
 
 
so bermula lah kisah seram yang terpaksa dilalui
bermula dengan jack yang berhenti kereta untuk buang air...
part ni agak seram bila dia jumpa budak kecik tu...takot la dengan suara budak tu...
then dia g tandas...suasana tandas sangat hunted...klo aku kat tempat jack..x buang air pon tak pe la...hahahhaha..
sume nye npak seram kecuali kat babak die kne sapa ngan sorg pompuan ni...
memula suara pompuan nie buat aku gigil la jugak....
then aku gelak sbb part kpala tercabut tu..
pompuan tu ley siap sound mcm nie
"cik....kepala tercabut mcm ni ke cikk.."
aku bantai gelak time tu..
en biskut tgk je aku dlm ati dia mesti cam nie 
"tadi takot bkn main...ni gelak lak"

pastu durg teruskan perjalanan..babak kedua yang aku suke bila keta Volkswagen kuning lintas keta durg tu...tu kan lagenda jugak...suke2...pastu ade budak dok tegah jln smpai durg terbabas sbb nk elak budak tu...

pas terbabas tu da jadi mcm cerita hantu lelain...
xde kisah lagenda dah...
tapi tetep menarik sbb makeup hantu dia real sangat..

barisan hantu filem karak...

aku ase ni adalah hantu utama yang menyesatkan sume roh-roh org yang eksiden kat karak tu...

ini hantu yang suka mkn usus manusia kat karak tu...takotkan...

ni roh jack yang dah termakan hasutan hantu jahat

so secara keseluruhannya cita nie best..
dlm cerita nie ada unsur keagamaan yang cuba ditonjolkan kalau korg perasan la dimana si zura dulu seorg qariah dah tak pakai tudung n tak solat...
pastu time tok malam soh baca ayat kursi serta pahami maksud ayat tersebut tu...
dari pada 10..untuk filem karak...aku bagi 7...

ending cerita nie sangat kelakar...
korg nak taw kne la tgk...

Friday, June 24, 2011

we'r not perfact


assalammualaikum..
tadi seronok berblogwalking terjumpa contest ni..sangat menarik untk join..
suke-suke..



penganjur sangat baik hati sbb da siap taip syarat..tinggak copy je..sila baca syarat-syarat ini okehh..


gambar yang dipertaruhkan ialahhhhh


CeRiTa TeNtANg SeOrAnG aKu & SeOrAnG dIa...


kisah kami bermula di alam maya..masih ingat lagi time aku study dulu aku ngah gila-gila chat dekat mIRc ni...kat sini la bermula kisah cinta aku dan dia...
kisah cinta alam mana ^apple89^ dan jejaka_segak..

pas dekat setahun berchating kat alam maya tanpa kenal muka...hanya mendengar suara..acewaaa...
kami amik keputusan untuk jumpa...

aku time tu study kat bintulu sarawak..dia lak stay n keja dekat putrajaya...
time nk jumpa tu mmg 100% berserah je kat tuhan sbb mmg x pernah skali pon tgk muka dia... siyes redha ja sbb hati da jatuh cinta dengan suara dia...

kami amik keputusan...
1/11/2008
kami akan bersua muka...
time tu tujan je taw getar jiwa nie..tak penah tgk muka babe..klo buatnya senget ke..wayar putus ke....ape ke..mana taw kan...
past flight aku touch down je..aku kuar dari balai ketibaan LCCTI


1st time aku tgk die...adehhh..ase mcm tak sesuai je...
maklum la dia ada rupa..aku ni apa la yang ada....
sepanjang perjumpaan pertama tu aku tak duduk diam...

untuk mengelakan dia nampak aku karget..
aku cecepat ajak dia g macD dengan harapan aku cool bile dapat sundea kegemaran aku tu...


aku belikan die jugak sundea coklat...sundea strawberry untuk aku...


yummy yum...
tapi malangnya..sikap incik biskut begitu pelik sekali..matanya kejap tekenyit-kenyit..
aku suspek die ni cam ade simtom tu...
uwaaaaaa...boipren aku sakit upanya..patut la xnk kasi gambar...
tapi dlm hati time tu redha je la kn...da syg..trima je...
sikap pelik die tu menyebabkan aku tak mampu nk abiskan eskim kegemaran aku tu...
sepanjang tempoh jumpa dia 
aku kelu..kaku...
tapi tu lah permulaan hubungan kamu...

alhamdulillah...kekal smpai skarang...
menuju ke alam yang diredhai...
klo tak de aral merintang...kami akan di ijab kabulkan tak lama lagi..

doa-doakan yer....



Wednesday, June 22, 2011

kalau saya dapat RM300



Assalammualaikum...
tengah aku berblogwalking tadi terjumpe lak contest nie..
so sesangatlah berminat untuk join..mane taw ade rezeki kan...

SYARAT PENYERTAAN

1. Harus follow bog & like fanpage INTBM
DONE!!

2. Buat entry bertajuk
                                             "Kalau Saya dapat RM300"
DONE!! 

kalau saya dapat RM300

kalau la hadiah contest ni jadi milik saya pertama sekali sy nak buat adalah isi borang cuti.. pastu sy nak lari laju-laju dengan duit pegi KTM beli tiket ketapi nak balik kedah..sob3..dah berbulan tak balik sebab bajet asyik lari je..kalau la duit nie rezeki sy..dapat la sy balik kedah jumpa keluarga terutama sekali atuk yang tengah sakit rindukan sy tgk link nie
pastu bajet pegi balik kedah klo nek ketapi dalam RM100 jerk (caoch murahan sudah..bajet2)
pastu ade lagi lebih RM200..sampai je kedah saya nak beli barang dapur soh mama saya masakan sy ASAM PEDAS...uwaaaaaa..sangat rindu masakan mama. kos untuk masak-masak satu family dalam RM20 jer...
ade lebih lagi RM180..
lebihan duit tu sebelum sy balik KL untuk terus bekerja RM50 sy nk kasi papa..RM50 sy nak kasi mama..
RM80 lagi sy buat bekal kot2 atas tren tringin nk makan maggi..hihihi...

so kepada cik penganjur
Puan Safra

kalau saya menang RM300 tu sangatlah bermakna buat diri saya...

3. tag 3 org kawan
zika
ain
lyn

Tuesday, June 21, 2011

....

Monday, June 20, 2011

follower yang ke 100 ('',)



assalammualaikum..
alhamdulillah..follower blog aku dah pon mencecah angka 100
sangat happy sebenarnya...



tangs to kathy tuah sbb follow blog kiter..
dan anda menjadi follower ke 100...
taraaaaaaaaaaaa...


mengikut ape yg aku baca kat blog miss kathy...
die berasal dari sarawak..
hihi..tempai ai belajo dulu-dulu la tu...
blog die jugak menarik...
i love reading

neway...skali lagi miss kathy...
tq so much!!







Thursday, June 16, 2011

atuk sakit ( T--T )


sob3...
assalammualaikum..
ini adalah entry sedih saya ukeh..

smlm mama kol..
mama ckap atuk sakit...memula aku ingat atuk sakit mcm biasa-biasa je la...demam orang tua..
pastu mama ckp bukan..mama kata barah dalam perut atuk dah pecah..
mama kata lagi banyak nanah n darah kuar dari bontot atuk...
sangat sedih dengan hal ini..
mama kata ari-ari atuk tanya bila siti nak balik..=(
sangat sedihhh
sori tok bukan tak mo balik..tak da duit nak balik
takan aku yg dah kerja nie nk mintak duit kat mama n papa
agak malang aku tak dapat balik sebab baru-baru nie aku terpaksa pindah rumah
kos untuk pindah umah dlm RM2000 (tu pon pinjam okehhh)
pastu gaji aku kne bayo duit umah letrik bagai..
abes gaji mcm tu je...
aku da try bajet-bajet bagi cukup duit nk balik tgk atuk...
tapi rezeki tak menyebelahi aku..
sangat sedih lagi...
atuk bertahan la sampai kakak dapat duit yang cukup nak balik kedah...
atuk rehat banyak2 taw..aku taw atuk x la baca blog nie..
tapi ni la isi hati aku....


Wednesday, June 15, 2011

Tuesday, June 14, 2011

gempa bumi


huhu..hari nie pengalaman yang tak mungkin aku lupakan
pagi tadi dlm toilet ngah bersiap2 nak pergi keja
tetiba aku rasa bagunan umah aku bergoyang...
aku ingat kpala aku yg pning sbb smlm tido x lena..
aku tgk towel yg aku sangkut pon goyang-goyang..
blurb....
cecepat mandi siap n kuar dari umah..
pagi-pagi tadi ngah blogwalking terbaca blog seorg boger nie...
baru aku taw yang sebenarnya malaysia terkena tempias gempa kat sumatra sana
wew....alhamdulillah bagunan aku kukuh lagi...
untuk berita lanjut mengenai gempa ni..klik sini 
 
p/s hope sume akan selamat...



lawat hospital lagi



 
sumbangan incik google

assalammualaikum
ini entry sedih jugak2...
smlm incik biskut masuk sepital lagi...sepital kat putrajaya...
incik biskut kena astma lagi
sangat sedih...masuk ni da dua kali kena astma dlm tempoh 2 bulan..bln lepas pon kena jugak..sangat kesian tgk die x leh bernafas dengan sempurna...
hari nie die cuti..smlm dapat MC 2 hari..aku soh rehat je kat umah..jngan nk g memana..
huhu..rindu...
syg cepat sembuh ye...


Monday, June 13, 2011

teruja



lagi 5 org nk cukup 100
cukup je 100 berhajat nk buat contest...

Friday, June 10, 2011

hello! my lady mengangu jiwa


assalammualaikum..tajuk entry ni agak gila2..
ai bukan lessbian okeh..
hari ni sangat bosan kat opis...
my bos MC maknanya xdela org kat opis nie kecuali aku sorg....
awal2 pagi smpai tadi mcm biasa godek-godek pesbuk tgk ape yg best...
pastu layan keja...

lpas lunch our da xde keja nk buat...
aduh kusut jap kepala...
godek2 terjumpa lak madu.com
ade cita korea kat situ...
sebagai penggemar cerita korea aku pon nonton la kat situ...
ari ni aku layan cita hello my lady 
sangat comel...heroin my girl dulu..owh i lke watak die....

ni die punyer cover...

cita pasal seorg awk yg sedang pertahankan harta pusaka tinggalan org tuanya..
nk dibeli oleh jejaka kacak yg last skali jatuh cinta kat dia...
suke2....

antara babak-babak menarik dalam cita nie..

ni time awal-awal cita..


sudah jatuh cinta...

hehehe..klo ade sesape nk layan cita nie ley la tgk kat sini

p.s : sy suke cita koreaa!!!





Thursday, June 9, 2011

contest BFF


assalammualaikum...
hari nie cerita contest lagi..gemo nor sy join contest..
hihihi

jadi sy nk mintak jasa baek kawan2

undilah sy di

Wednesday, June 8, 2011

Sunday, June 5, 2011

kari ayam...


 

assalamualaikum
hari nie aku masak kari ayam..
ni adalah pertama kali aky masak kari ayam...
khas untuk en biskut...
kalau die baca entry nie...
awk..hari nie sy berusaha masakkan kari ayam untuk awk...
dari smlm sy kol sana sini blajar cam na nk buat kari ayam nie...
sebenarnya hari nie sy nk sambut bufday awk...
sbb sy belum lagi smbut bufday awak...
sori yer..2 bulan nie duit sy habis kuar untuk rumah...so sy ingat sebagai adiah, sy masakn kari ayam untuk awk...
tadi waktu tengah masak sy happy sangat..
smpai la awk kol sy ckp nk balik umah..bawak org mkn kat umah...
n org tu adalah org yg sy tak suka..
maaf sbb sy x suka kawan awk yg tu..tapi sy tak suka dia bersebab...
bile awk smpai je umah sy da siap da masak segala bagai...
tapi time awk smpai tu hati sy da hancur..perasaan seronok sy yg tadi ade da ilang...
sy x serve awk ngan kawan awk tu..maaf skali lagi..
mungkin sy ni cermin awk..bile sy ckp sy tak suka..maknanya sy mmg x suka..
time awk n kawan2 awk mkn tadi sy dengan verron n angah...
veron tgk je sy..seolah2 paham ape yg sy rasa time tu...
tapi xpe la...asalkan awk bahagia..sy x kisah ape pon...

huhu..aku pon tataw ape rasa kari ayam tu..sbb tadi x mkn pon..takot x cukup lak..masak sikit jer...
harap ape yg aku masak yadi dapat la kenyangkan perut ank adam tu...




sulung akan sntiasa dalam ingatan mummy



ini adalah entry sedih...

assalamualaikum semua..
sedih sangat smlm...time balik keja tgk sulung dah sakit...terkulai dlm sangkar..
aku mintak tolong incik biskut tgkkn sulung..
time tu da pukul 10 lebey..
aku nangis mintak en biskut bawak g klinik..tapi malangnya area sini xde klinik yang buka 24 jam...
aku masuk bilik dendiam..nangis sorg2...pastu en biskut soh kuar tgk sulung...
aku belai die...bagi die minum air....
dlm hati aku ckp 
"sulung...tolong jngan tinggal mummy...mummy syg sulung.."
sudah je bagi die minum tetiba die tarik...
kaki tangan terketar-ketar...
aku nangis lagi...aku tank ilang sulung....
aku syg sangat kat die...
veron n angah tgk je aku nangis...
smlm aku tido dengan air mata..pagi tadi aku bangun tgk sulung da xde lagi kat dunia nie....
sulung...mummy mintak maaf sbb x dapat jadi mummy yg baik untuk sulung...
mummy harap sulung tenang di sana...
insyaallah satu masa nanti di izin tuhan kite jumpe lagi...
u'r my only lion heat..



Thursday, June 2, 2011

nasi ayam-twister-pisang goreng


assalammualaikum..
alahai...hari ni aku mkn nasi ayam lagi..
bile g kedai nasi berlauk xde slera nk mkn...
uhuk...bertambah debab la badan ni nanti...

petang ni lak aku melantak pisang goreng..
sedap weh..nikmat giler...pisang rangup..walaweeeee
mmg ade kemajuan nk naikkan berat badan nie...




beli pisang goreng 2 hengget tadi kat bawah opis aku nie...
ehem2..
hari ni bos xde ukeh..jadi muleh la aku lek2 sikit..
keja kat opis ni pon x banyak sangat...tataw la esok lusa..klo keja menimbun...lalallala

pastu hari ni aku minum minuman kegemaran...
tropicana twister olen...
yihaaa...
incik biskut yg suke melayan krenah aku mkn...
syg klo i gemuk u syg ai lagi tak??
ekekekkeke....

bila la agaknya nk boleh puasa nie...
dapat la berdiet sikit....

note: uwaaaaaaaaaaaaaaaaa...maybe x dapat cuti tuk balik kmpung bln nie...sdey.. :(



topik hangat kini...ADINDA EVANS



assalammualaikum
2-3 hari ni bila on9 blog aku asyik terbaca cerita-cerita panas..spt kisah saudara ujang yang ditimpa musibah..
bloger telordibasuh kembali ke rahmatullah
ade kisah tanah runtuh 
dan sebagainya..

walau apapun hasil blogwalking aku hari ni aku terjumpa kisah seorg remaja..
umo adik nie baru 14 tahun..dan die brani buat post yang bertajuk




wew agak terkejut jugak bila aku baca blog adik nie...
ekceli klo adik da tak virgin skalipon..x payah la adik nk publish smpai mcm tue skali..

n ayat die mcm nie ha bunyinyer
"biar org pandang hina kat kita asalkan kita ada MARUAH DIRI"

Agaknya adik ni tak paham ape yang dimaksudkan dengan maruah diri...
die sndiri yg dah menjatuhkan maruah diri die...
akak harap adik dapat la dlet post tu untuk kebaikan masa depan adik...

sekian..

p/s : mcm2 manusia zaman skang nie...kecik2 da bagi mahkota diri kat org...yaallah aku harap keluarga aku di jauhkan dari benda2 ni..amin...




Wednesday, June 1, 2011

Slamat datang JUNE!!!



 

jun dtg lagi....
smoga jun bwak seribu keberkatan pada kita...
amin...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com