wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, October 23, 2010

konvokesyen 34 upm ~episod 1~



assalamualaikum..alhamdulillah ari ni ade mood ag nak mengudate blog kesayangan..hehhe
ari i aku nk bcerita ttg hari konvokesyen ku pada 12 oktober 2010 yg lepas...

alhamdulillah segala penat lelah terbalas dengan segulung diploma yang amatlah diharapkan..heheh...

banyak cerita di sebalik konvo aku nie...antaranyer time ni la incik biskut berkesempatan tuk jumpe kedua ibubapa tersayang...=)

kenangan konvo akan teus mekar dalam ingatan nie...aku dtg lebih awl berbanding dengan papa n mama sebab ada beberapa urusan yang memerlukan kehadiran diri spt mesyuarat...ambil jubah dan sbgainyer...yang paling penting dapt jumpe die yang tersayang..yippyyyyyyyyy..

pastu 3 ari sblom konvo papa kol n mengkompmkan tarikh kedatangan die ke serdang...(berdebar2...) aku pon story la kat incik biskut...

aku : yunk papa ckp die btolak 11 malam smpai 12 pagi
en biskut : ok<---die mmg alien..
aku : camne homestay papa tu da setel ke??
die : xpuas hati ngan umah kat presint 9 tuh ibu try kol yg presint 11 tu tgk cam ner
aku: ye la (dlm hati tuhan je taw mamat nie..)

sume da ready tunggu mama n papa smpai jer..sangat suke dan berdebar jugak...



bsambung....


Friday, October 22, 2010

tension




1 benda yg paling aku tnsion ngan dia ialah XPENAH NK TEPATI MASA....bengang kot...

wayang free


heheehehe...best tak tajuk kali nie...wayang free..taw tak ape tu...

ha meh cnie aku mo ajar sama sume cam ner nk dapat wayang free nie...sume org layak dapat..mudah aje..pejamkan mata dan bayangkn ape yg korg nk..skarg...nanti..ataw bile2....

hks!!..wayang free nie ada lah dlm bahasa lainnyer di sebut angan2...suma org boleh agan2...aku sangat suke angan2..tahap imiginasi yg sangat tinggi smpai tgk org pon mcm2 dlm kpala aku...kloko la slaluyer...hhihihihi...cthnyer aku tgk org tunggang moto tuka jadi moto tunggang org..hahahha...

aku suke...ia wt aku tersenyum...angan2 jadik org paling kaya dlm dunia...wah...best kot...ok la...nk tido dan mulakan angan2 aku..mlm ni asenyer nk mimpi jadi princess pulak la....i like!!

Thursday, October 21, 2010

it's movie time...



assalamualaikum wahai blogku yg terchentha...sori la lame meninggalkan kamooo...sob3..x sempat nk mengejar sume benda dlm satu masa....

mlm nie aku meluangkan sikit masa tuk update ko k blog ku syg....

2-3 ari lepas en biskut sangat lah bermurah hati a.k.a tataw la mimpi jumpe puteri kayangan agaknyer..ajak aku layan movie..wah gembira rasa hati bile die kasi aku pilih cite ape yg aku nk tgk...




memandangkan time tu ngah hot ngan JPBC2 (jangan pandang blakang congkak 2) aku pon tank la ketinggalan nk nonton...en biskut seperti biasa la bile tgk cite mlayu..spanjang movie MEMBUTE aje kejanyer..but aku enjoy tgk movie tu..best dn klako...hehehe..tapi x la sehebat cite kdua yg aku tgk sminggu pas tu...


                                                      




minggu kdua lak skali ag en biskut bermurah hati bawak aku g alamanda tgk movie..kali nie 2 movie skali jalan..mmg sangat sukerrrrrrrrrrrrr....movie 1st aku yg pilih THE OTHER GUY...memula tgk poster ingat cite lawan2..tembak2..skali cite klako..mmg aku kasi 5 bintang tuk cite nie...x sia2 bayar tuk tgk cite yg ley wat pennton pecah pewot...n skang nie aku da trikut da cite nie..tuna VS lion...klo korg nk taw ape yg aku repekan..silelah tgk cite nie...pas kuar panggung dengan muke yg sangat la chumel...ckp begini pada en biskut "syg..nk tgk cite ni skali ag boleh??"

di pon menjawab "boleh tapi next time k"
i love u lah syg..hahahhaha...ujung minggu ni skali ag cite THE OTHER GUY...



kluar dari panggung THE OTHER GUY, kteorg masuk smula tuk tayangan BURIED..srius movie nie mmg gempak...aku smpai nangis2 tgk movie nie...sdey+tragis...kisah sorg mamat yg keja sbgai pemandu truck je pastu kne tahan ngan pengganas..bile die sedar die da dlm kranda yg ditanam 3 meter dlm tanah...sdey la..xdpt nk story...korg tgk la sndiri...mcm3 die iktiar tuk idup..last skali mati katak je..krajaan x tlg die..kne buang keja time dlm kranda nie sbb syarikat tu tank bayar insurans...last kol die kat bini die yg wt air mata aku kuar...die just tinggalkan USD700 tuk bini ngan ank die..pastu die wasiatkn baju2 die tuka nk lelaki die pakai bile dewasa..sdey r...pengarah bjaya bawak penonton tul stay lbekurg sjam stengah tgk usaha die nk kuar..mmg 5 star movie jugak...

mOod : happy sangat bile dapat kuar ngan kamoo en biskut...tangs yea...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com