wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 31, 2011

Nasi Ayam


 

assalammualaikum
petang2 nie xde la story nk di storykan sbb hari ni xde benda yg best pon...
nk ckp tadi lunch aku mkn nasi ayam..sedap giler..
da 2 hari mkn nasi ayam kat kdai yg sama...mlm2 lak perut mintak nk mkn nasi goreng kmpung at kedai yang aku slalu beli jugak..da 4 ari mkn nasi goreng kmpung tnpa gagal..haiyak...mmg badan nk naik nie....


Monday, May 30, 2011

kawan makan kawan



Assalammualikum...
hari ni hati kecik ni tetiba lak nk menulis pasal kawan mkn kawan...
bissmillahhirohmanirrohhimmm...

 “Sebaik-baik sahabat disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik-baik jiran disisisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya” (H.R al-Hakim) “Teman yang paling baik adalah apabila kamu melihat wajahnya, kamu teringat akan Allah, mendengar kata-katanya menambahkan ilmu agama, melihat gerak-gerinya teringat mati..” (Haslinda Lukman, Majalah Cahaya Feb 06) 
kisah ni terjadi kat atas diri aku sendiri...
aku ada seorg kawan...namanya tak yah lah di ketahui...kami sama-sama belajar waktu kat universiti dulu...mmg la bukan sekelas dan sehaluan..tapi oleh disebabkan bilik die kat depan bilik aku..maka rajin lah bertegur sapa..nak2 mulut aku yg becok ni..alhamdulillah diizinkan allah kami berjaya menamatkan pelajaran..
lepas habis je blajar aku memlangkahkan kaki ke kota metropolitan untuk mencari pekerjaan...alhamdulillah juga nasib menyebelahi aku...
pada suatu hari..ade la sorg hamba allah ni minta aku carikan seorg pekerja..dalam ramai2 org yg aku kol..dia termasuk dalam senarai...
lpas puas di pujuk dia bersetuju untuk bekerja dengan hamba allah nie..alhamdulillah aku berjaya isikan perut ank adam dengan rezeki yang halal..
pertama kali dia melangkah masuk rumah yang aku sewa dulu semuanya ku tanggung kecuali mkn minumnya..spt aku sediakan sebuah kamar...tempat beristirehat..**ni bkn mengungkit ukeh... 
awal mula semuanya berjalan lancar..hingga pada suatu hari..dia berkesempatan balik ke negeri kelahirannya...
aku terima msg dari dia
"u..i da kat BTS..mlm ni bertolak balik kmpung"
aku tgk msg tu xde perasaan sbb aku ingat incik biskut yg tlg hantarkan..
tetiba aku on9 pesbuk tgk incik biskut pon on9...uik...pelik...aku balas la mesg die..
"ok..sape hanta ko g BTS tu??"
die balas..
"kawan 1 tempat keja yg hantarkan..."
aku balas balik
"abes moto ko mcm mana??"
die pon reply
"moto aku bos aku nak guna"
aku balas mcm ni 
"wow..terror la bos ko..baru lpas pantang da boleh naik moto..hebat2"
dalam hati da ade 1 perasan asing..neway..aku x suke org tipu aku bile aku jujur dengan org tu ukeh...
smpai time aku balik keja..**aku ni org susah..jalan kaki je la..
smpai je kat umah aku tgk moto die ade kat parking moto...lagi bertambah ase hatiku ini...aku naik atas je..tgk umah kosong..then tanye incik biskut..sape yg anto die..
incik biskut jawab hosmate aku yg sorg lagi tu...
siyes dlm hati aku time tu da mcm bom meletus...aku tak lengah masa tros sms die
" u klo u ase takot nk kasi kunci moto u kat i..ckp...xpayah la smpai menipu"
die x reply mesg tu..ok fine..
smpai la hari die balik ke kl balik..time die xde tu aku da perang da ngan hosmate aku yg sorg lagi ni...
mmg shit..mber mkn mber..die tikam aku dari blakang..abes sume cite aku die story kat org..smpai la my hosmate tu sound aku yg aku ni KAFIR..smoga tuhan je balas mulut cabul ko tu pompuan...
sbb die yg aku anggap kawan ni la aku terpaksa pindah umah..tapi ade la hikmah tu..aku ase hidup aku ni free skang..happy giler...
tapi untuk ko yg penah aku anggap kwn..aku xkn maafkan ape yg ko da buat kat aku...neway aku bkn tuhan nk halal or haramkan sesuatu..tapi sebagai manusia biasa..aku jadi tak iklas da ngan keja yg aku tolong carikan untuk ko tu...pape pon..smoga tuhan je la balas ape yg ko da buat kat aku..tangss...aku tak perlukan kawan mcm ko...

Saturday, May 28, 2011

Qaseh...kak ct rindu...



 

assalammualaikum..
hari ni ase rindu sangat ngan qaseh..uhuk..dulu2 aku la jaga di sblom dtg kl ni..
dari baby2 lagi duduk dengan aku..alahai qaseh...
kak siti rindu sangat...
dengan cempaka jugak..takda pic cempaka...

uhuk...



Friday, May 27, 2011

pagi ni..



 

assalammualaikum...
pagi2 tadi bila buka ja mata...tgk kat luar tingkap nampak gelap semacam je...niat nk smbung tido balik..mane taw kot2 terjaga kol 5 pagi ke...nasib tergerak hati nk tgk jam...skali sudah pukul 7.30 pagi daaa
uhuk..npaknya langit nk menangis...
so bangun...mandi dan bersiap...
kuar umah g kerja....smpai je tempat kerja...hujan pun turun mencurah2...hihihi..
alhamdulillah...klo tak basah aku....
neway aku g opis jalan kaki jerk sbb opisku sangatlah dekat dengan rumah...
dlm 15 min jalan kaki jer...klo kuar nek keta dlm 10 min smpai la sbb ade trafic light...
suke dengan hidup skang nie...
bali umah sangat tenang...x mcm dulu...time menyewa ramai2...balik umah je ade tak kena..tgk muke housemate masam je..mood kite pon berubah walaupon hari tu kite happy...
menyewa sorg ni ade best n tak bestnyer...
yang bestnyer..umah tu kite punyer..so suke ati la nk buat mcm mana pon..tido kat ruang tamu ke..dapur ke..hikhikhik...
yang tak bestnye...xde kawan berborak...al maklumla...freshe mcm aku ni...da biasa kat kolej bergonjeng ngan kawan2...
skang ni balik umah tuk tido n rehat jer...

tapi dunia study ngan dunia kerjaya sangat jauh bezanya....

pesanan : ni pesanan penaja...klo korg da kerja nanti..sila cari umah sndiri..menyewa sorg2..xpayah la nk menyewa ramai2...sangat mendatangkan kekusutan kepala...


Thursday, May 26, 2011

rahsia tarikh lahir Mr Biskut



hehehe...hari ni rajin nk mengira..
tadi jalan2 berblogwalking...pastu terjumpa entry ni
tetiba nk kira pasal en biskut..jum2 kite kira...
 
tarikh lahir en biskut
17/05/1982







sikap & perwatakan
1+7=8
 
No 8 = Berniaga
Org yg mempunyai no ini mmg suka berniaga, suka tgk duit dan mampu mengembangkan harta, dll. Hati2 jika no 8 jatuh pd sikap kerana semua bisnes dia mahu ceburi tanpa focus dan menjayakan sesuatu. Visi 8 mampu bekerja keras dlm berniaga dan itulah kerjaya sebenar. Yg paling bgusnya jika sifat dlmnnya no 8 (jrg org ketahui) bhw dia mempunyai bakat dlm perniagaan.
 
visi
1+7+0+5+1+9+8+2
=33
3+3
=6

No 6 = Angin
Sikapnya seperti angin, jika kita tiup angin, dia akan pergi, jika kita sedut angin, dia akan dtg. Maksudnya di sini, dia tidak begitu tetap pendirian. Sesiapa yg mempunya no 6 pd visi, dinasihatkan duduklah di sebelah org yg positif kerana anda mampu menjdi seorg yg hebat drpd org yg menyokong anda dan jika duduk sebelah org negatif, hancurlah anda.
 
sifat dalaman
sikap + visi
8+6
=14
1+4
=5

No 5 = Boleh Berunding
Sikapnya boleh berunding dan senang berurusan dgnnya, namun dia juga dipengaruhi no-no lain pd visi dan sifat dlmn. Mampu berkomunikasi dgn org lain secara diplomasi.


berdasarkan kiraan tu...betullah sikap en biskut kesygngan ku itu..ekekekke...

Join contest lagi...



assalammualaikum..
hehehe..dalam kesibukan ni sempat lagi aku join contest..
untuk mengetahui lebih lanjut klik sini

gambar yg di pertaruhkan dlm contest nie adalah..

pic aku ngan bff aku kt alamanda...

semoga pic ni terpilih tuk dimuatkan dlm page penganjur..amin~



Tuesday, May 24, 2011

kne berpisah ke??



Assalammualaikum...
sungguh xde mood nk berblog 2-3 ari nie...uhuk..
idea lari tataw ke mana..

tadi time lunch aku jumpe incik biskut...
jumpe je ni yg die ckp...

die : yunk...org maybe kne g ofshore..
aku : adehhh...kne ke??...kat ne??..bile??
die : maybe miri atau trangganu...dlm 2 bulan jer..

aku wat muke muchunggg la..ape ag..haiyak..2 bln tarak jumpe lorhhh

die : xpe la klo awk x kasi g...tolak je la...
aku : pegi la..2 bln bkn lama (sdapkan hati sndiri)

perbualan tamat..mls nk ckp lelebey...kang die trasa aku konkong idup die lak..so..gud luck syg...

 
sumber dari incik google..

huhu..ekceli sedih..tapi xpe..aku redha je..tu punca rezeki die...

i will miss u syg...




Sunday, May 22, 2011

Buat mu TEMAN



assalamualaikum..terpaksa hentikan kejap cerita pada WAJAH itu untuk tulis entry ni..
tadi pagi dlm pkul 9 pagi aku ade dapat kol dari seorang teman waktu plkn dulu...
terkejut aku bila dia ckp dia baru lpas kuar hospital..
bila di tanya dengan tenang dia menjawab
"aku banyak penyakit..ari tu masuk hospital sbb apendik pecah...skali dengan buat pembedahan sebab ada ketumbuhan dalam perut...pastu doc ditec aku ada telesimia.."

ya allah slumber je minah ni jawab mcm telesimia tu penyakit biasa..
aku ada search kat internet berkenaan dengan penyakit tu...
dari sumber yg diperolehi..mber aku ni lebey kurg hidup brgantung dengan darah org sbb darah dia x mpu nk support badan dia lagi..

 
buat teman ku ana...tabahlah mengharungi ujian yang di berikan...
aku sebagai sahabat berdoa dari kejauhan...
smoga ana sembuh seperti sedia kala...
amin~



Saturday, May 21, 2011

pada WAJAH itu part 4


 

pada WAJAH itu...
terselit beribu kenangan...
apabila waktu lapangku...
akan ku luangkan masa mendengar cerita-cerita dia....
segala memori masih segar di ingatan wajah itu....majah itu juga tidak pernah terlepas walau satu cerita pun...
dari zaman anaknya sehingga zaman tuanya...
aku yang menjadi pendengar setia kisah-kisahnya...
dari zaman jepun wajah itu melakarkan kenangan..
dakala itu zaman remajanya..
dapat ku lihat kesensaraan itu di balik kedutan wajah itu...
setia menemani mandengar cerita...
takala malaysia menyambut kemerdekaan buat kali pertama...
wajah itu juga menjadi saksi...


bersambung..




Friday, May 20, 2011

pada WAJAH itu part 3


 

juga masih ku ingat...dan tetap akan kekal dalam ingatan ku...
di usia itu..
masih menjadi hamba kepada anak-anak...
aku bersyukur kerana tika wajah itu di telan usia
orang tuaku tidak menyusahkan dia...

3 orang cucu dibela..di jaga...di beri makan...
tinggal sebumbung di rumah usang itu....
mata kepala ku menjadi saksi wajah itu memebesarkan mereka....
sedih...
aku sedih apabila mereka tidak menghargai wajah tua itu....
termasuklah anak-anak...
ku lihat tempat pembaringanya dipenuhi semut...
bila keringat ini terasa ingin membantu..akan ku kemaskan tempat pembaringanya...

di satu hari....
wajah tua itu memohon pertolongan ibu ku mengemaskan kain-kain batik miliknya...
untuk menutup mayatnya katanya kain-kain itu di simpan..
sehelai demi sehelai di selak kain-kain itu...
soalan yang ditanyakan..
ada terjumpakah duitnya yang di simpan dalam lipatan itu..
jawapan ibuku hampa...
mengalir air mata di wajah itu..
kesedihan di lemparkan pada mimik wajah itu..
begitulah sekian kalinya setiap kali wajah itu memohon pertolongan ibuku...
apabila di tanya tentang wang yang terselit..jawapan tetap hampa...

bersambung....


pada WAJAH itu part 2



 

masih segar dalam ingatan ku...
diwaktu usiaku 12 tahun....tahun penting bagi seorang student darjah enam..
UPSR bakal menjelang..para guru sibuk mengadakan kelas tambahan untuk memastikan keputusan yang di perolehi tidak mengecewakan mana-mana pihak...
berbekalkan basikal..aku pergi ke sekolah...mencari ilmu yang diharapkan oleh semua orang...beruntung hidupku dapat bersekolah...
apabila tiba masa pulang...terdetik hati ku mahu membeli roti canai..
ku beranikan diri melintas jalan demi 3 keping roti canai...
gembira hati bukan kepalag...3 keping roti canai sudah berada dalam tangan ku...
bersemangat aku mengayuh basikal pulang ke rumah...
sewaktu aku melintasi kawasan bendang...kelihatan wajah itu di kejauhan...
menunggu lembu meragut ruput...
jam menunjukan angka 12...
hati berbelah bagi..jika lewat smpai ke rumah pasti dimarahi mama
tapi hati kecil meronta2 untuk bersama wajah itu menunggu lembu habis meragut..
aku nekad untuk bersama wajah itu...
kami bersama menjamah roti canai...di tengah bendang..menunggu lembu meragut..
kenagan itu segar di ingatan ku...


pada WAJAH itu part 1




Assalammualaikum..
post kali ni aku nak bercerita tentang seseorang..orang yang amat aku syg..

pada WAJAH itu..
terselit seribu kenangan...kesusahan..kesensaraan..terukir di balik kedutan-kedutan yang timbul...dia tua dimakan usia dijamah masa...
segala memori yang pernah dilalui masih utuh diminda...walaupun kadang-kadang dia sudah mulai lupa...bacaan-bacaan dalam solat...dan bersyukur apabila masih ada yang mahu mengingatkan bila ditanya...

pada WAJAH itu..
kelihatan juga keperitan yang dialami merempuh kehidupan sehari...
sudah berpuluh tahun menjadi pemerhati..
sang setia kepada sikap orang-orang sekeliling...

di waktu mudanya dia...
semua ikut ckpnya
di usia tuanya dia...menjadi penanti setia kepada arahan anak-anak..

masih ku ingat..
di zaman anak ku...
berlari-lari ketawa gembira..
sering kali di perhatikan dia..
kadang-kadang dia turut ketawa dengan keletah kami anak-anak kecil..

bersambung...





Gambar Bersama Haiwan



contest datang lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...



syarat2 penyertaan

1. tulis entry berdasarkan tajuk beserta gambar

untuk contest ini..aku memilih pic ini....

 

ni adalah gambo aku dengan kelawar time buat camp..aku ni student wildlife..nape gambar dengan kelwar jadi pilihan sbb final project aku adalah kelawar pemakan serangga..
untuk tau lebih lanjut berkenaan gambar ini klik SINI

2. letak gambar banner contest
DONE

3. follow blog penganjur 
DONE

4. tinggalkan komen pada penganjur
DONE

5. TAG 3 org rakan

6. tarikh tutup pada 1 june 2011
ehem..lmbat lagi..hari ni baru 20 may 2011

yey..moga menang la..hiks!!


kau pergi



 

Assallamualaikum..
hari ni skali lagi entry sedih..
klo smalam aku dikejutkan dengan berita kematian mama abg bob..
hari ni tengah berblog walking skali lagi dikejutkan dengan berita pemergian
seorg rakan blog iaitu telordibasuh.

mengikut sumber allahyarham meninggal akibat jangkitan di paru2..
blog allahyaram adalah salah satu blog yang aku suka membaca takala otak tengah serabut..
lepas ni xde lagi penulisan beliau...

di harap semoga roh allahyarham di cucuri rahmat...

~al-fatihah~


Thursday, May 19, 2011

buat abg bob



 


Assalamualaikum...entry kali ni sedih sikit...
hari ni 19 may 2011 kol 11 tadi incik biskut kol aku ade berita sedih di smpaikan
mama abg bob (abg kteorg) kembali ke rahmatullah pada pukul 10 pagi tadi...

aku tak terkejut sangat dengan berita tu sebb 2 hari lepas kteorg ade kol abg bob tanyakan kabar..
2 hari lpas jugak abg bob ckp mama dia da tenat di icu..kami berdua hanya mampu berdoa dari jauh...nak pegi perak masa tak mengizinkan sebab kerja...

tadi pagi abg bob ada kabarkan bertia tentang pemergian mama dia..
mmg kami tak sempat melawat..maaf abg bob..hanya mampu kirimkan doa untuk mama abg bob...

buat abg bob...
semoga tabah menghadapi dugaan allah...
yang pergi tetap pergi..kita yg hidup harus meneruskan kehidupan...

smoga roh arwah dicucuri rahmat...di tempatkan di kalangan org2 beriman....

~al-fatihah~


hari ni



hari ni banyak kerja...
so post pon ciput je..
slamat berhari khamis...

Wednesday, May 18, 2011

girl + love = crazy




yihaa..tajuk entry yg aku ase cam best la...
pompuan ni kn unik...
sbb cinta mcm2 durg boleh buat...
xyah la nipu klo memana pompuan yg baca entry ni x setuju ngan ape yg aku ckp
ekekekkeke...sbb aku pon pompuan juge...
mana ada pompuan yg sanggup tgk cinta die kne kebas
pompuan mane yg sanggup tgk suami die tido ngan org lain...

semulia mana pon hati isteri yg membenarkan suaminya berkahwin lain atau dlm erti kata lain bermadu la kan..
pasti ada jugak secuit rasa cemburu tu...
mmg senyuman di wajah mu dapat menutup segala kedukaan...
tapi ingatlah..x pernah ada hati yg pandai menipu...


cinta sempurna



sume org mengimpikan cinta yang sempurna dalam kehidupan
sape x suka diri di sygngi...
memiliki dan dimiliki...
menyayangi di sygngi..
tapi sebagai manusia biasa..
kita hanya diberikan peluang untuk memiliki 1 cinta kepada manusia
dan cinta yang abada kepada allah s.w.t
maha pencipta..
maha adil..


mcm aku...
aku seorg perempuan biasa yg juga mengharap cinta sempurna dari seorg lelaki...
aku perjudikan kehidupan demi mencari sebuah cinta tanpa aku sedari
sebenarnya cinta itu sudahpun aku miliki....

meninggalkan sesuatu untuk memiliki sesuatu..
rencah kehidupan...

kau yang pernah hadir dalam hidupku...
terlalu sempurna untuku...
dan disebabkan kesempurnaan mu itu..
aku melepaskan mu untu seorg yg lebih sempurna dari ku...




~friends forever~




contest datang lagiiii...
hehehe...suke nk join contest ni sbb contest ni kne cerita pasal best friends...yezaaaaa....
gambo yg menjadi pilihan hati n beribu kenangan antara aku n kawan baik aku ialahhhhhhhhhhhh.......



saya pilih pic nie...

Nabila Aiza...
my bff...kteorg knal time study kat bintulu dulu....mcm2 dugaan kteorg hadapi sesama
ketawa menangis...
pic ni bagi seribu kenangan yg penuh bermakna dlm idup kteorg sbb ari gambar ni di snap adalah hari kteorg dimana kteorg dapat gengam scroll tu..
yihaaaaa...

to my bestish nabila..hope persahabatan kite  kekal smpai hujung nyawa...



tag :

incik penganjur...sy nk adiah ni..






Tuesday, May 17, 2011

selamat ulang tahun syg



 
Assalamualaikum....
hari ni 17/5/2011..bufday my syg mr biskut...ekceli aku x happy hari ni sbb x dapat nk sediakan hadiah atau ape2 yg surprise untuk die...x mcm tahun2 lepas..banyak kejutan untuk die...huhuhu...
disebabkan bulan ni aku pindah umah baru..maka poketpon koyak lah...
dalam wallet ada sploh hengget je ni...fuh mcm x caye je..sob3...
kne la pinjam duit papa n mama ag bulan ni nampaknya...
penangan pindah umah smpai abes suma duit...

maaf syg..bufday awk tahun ni sy x dpt nk smbut meriah mcm tahun2 lepas..ade cake..ade adiah yg grand2...tahun ni sy mampu masakan awk nasi ngan telur goreng je **siyes sedey giler ah!!

ari tu ingat duit smpanan bln lpas nk clebrate besday die..tapi apakan daya
masalah melanda..terpaksa la gunakan duit tu...huhuhu

mood : sedey laju2





ape2 pon...slamat hari lahir syg...smoga awk sentiasa dirahmati...smoga awk sentiasa di berkati..smoga dilimpah ruahkan rezeki....

sy syg awk sangat2...


Thursday, May 12, 2011

=(

aku harap sume ni cepat la berlalu...cepatlah berakhir...x sanggup lagi aku nk menanggung rasa hati jiwa lara nie...

ya allah..sesungguhnya hanya padamu aku memohon...kau permudahkanlah segala urusan dunia dan akhirat ku....hanya pada mu yang layak aku rayu....

Wednesday, May 11, 2011

berharap



assalamualaikum kawan2 blogger sekalian..ahaks..
hari ni post yg ringkas ajer...

bissmillahhirohmanirohim...
aku berdoa..dan berharap agar keputusan yg diberi besok adalah positif..
hanya kamu last choice aku...tolong doc....

Tuesday, May 10, 2011

yana & ujang


assalamualaikum...
alahai..lame nor aku amik masa nk update kisah yana n ujang ni..maklum la sibuk keja...bertimbun2 kerjanya x siap2 juga...so di keluangan masa yang ada ni...aku update la sikit..ahaks...

alhamdulillah..30 april ari tu aku sempat melangkahkan kaki ke majlis perkahwinan durg yang gilang lagi gemilang...ahaks...
ekceli dekat sangat dengan umah + semangat nk tgk life durg kawen..so pegi la...memula berbelah bagi jugak nk pegi..malu ler ai..x pernah jumpa..asyik tgk n baca entry2 mereka-mereka je...hehehhe

smpai je dewan puan yana & incik ujang dah berdiri kat gerbang bunger2 bagai smbut tetamu..pas salam bagai..kenalkan diri bagai..yana n ujang soh mkn2 dulu....

selesai mkn2..minum2..<-----lauk kenduri durg best ukeh..smpai kembung pewot aku melantak..hehehhe..
pastu nk amik gambo lak ngan durg...sbgai kenang2an..ihihihi...njoy ler pic yg ada..



 
time ni aku nk amik pic..tetiba makcik2 ni dtg..so dahulukan org tua ukeh..
yana comel sangat!!!


ni tempat raja sehari bersantap...tapi time aku smpai dah pkol 3 ptg..so aku je la yg bersantap..

 
hiasan meja...shanteq..


antara tetamu yang hadir


dan tetamu lagi


ni adiah2 yana..weeee...sila kawen klo nk adiah mcm ni ukeh..


time ni aku mendera pengantin yg sedang kehausan..da nk balik da time ni...snap pic cikit..


dan last skali..pic kenangan dan sebagai BUKTI yang aku menghadirkan diri ke majlis perkahwinan durg...buat peace semua pelisss..


ni give mase knduri..sangat exklusif..awwww...


give lagi..jngan tanya nape banyak okeh...hahahahha


to yana & ujang...
1st sori yer lambat update walaupon ujang ckp cam ni "mlm ni gak update tau"
2nd yana & ujang..semoga bahagia sehingga ke anak cucu...
3rd x sabo nk tgk baby korg..hahahha..

...sekian...


Tuesday, May 3, 2011

masih


aku masih belum sihat..
demam balik...
maybe sbb terlalu banyak minum sejuk...mandi kat swiming pool smpai lebam...
smoga aku cpat sembuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com