wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 26, 2011

RaMaDhAn YaNg Ku NaNtI


Bissmillahhirrohmanirrohhim...

Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang bermaksud:

Sesungguhnya telah datang kepadamu bulan Ramadhan bulan yang diberkati, di mana Allah telah mengfardhukan ke atasmu puasa. Dibuka padanya pintu‐pintu syurga dan ditutup padanya pintu‐pintu neraka, ditambat padanya syaitan‐syaitan. Padanya satu malam lebih baik daripada seribu bulan, siapa yang dihalang kebaikannya sebenarnya dia telah dihalang kebaikan yang banyak.

Hadith riwayat Ahmad, al‐Nasa`ie daripada Abi Hurairah.

 
assalammualaikum
alhamdulillah masih bernafas...masih di beri peluang yang ESA melihat segala kebesarannya...
alhamdulillah...tak lama lagi seluruh umat islam akan menyambut kedatangan bulan mulia ramadhan...
tahun ni masih lagi diberi kesempatan untuk menunaikan ibadah yang sesungguhnya dinanti dengan janjian ganjaran pahala yang berlipat kali ganda...

ramandhan ku...
sesunggunya rinduku padamu sangatlah tebal..
kini kau datang lagi menjengah ku...
rinduku pada angin mu...

ya allah
aku berharap agar ramadhan ku tahun ini di berkati..
di bukakan seluasnya pintu-pintu syurgamu untuk umat2 nabi muhammad s.a.w..
di bukakan seluasnya pintu rezeki...
di perkuatkan hati dengan dugaan2 mu ya allah...

tahun ni aku berpuasa sebagai seorang yang berkerjaya
tidak seperti tahun lepas..
aku masih jauh dari keluargaku..

ramadhanku..
kau kuatkanlah segala iman ku...
kau tabahkanlah hati ku...

amin2...




Friday, July 22, 2011

fuh...aku rindu Kedah


sangat merindukan kampung halaman
aku org kedah...aku bangga jadi org kedah...
tapi dah dekat 3 bulan tak balik kedah sebab fulus tarak..
sangat menyedihkan...
banyak benda yang aku terlepas...
 

musim ni aku tak dapat nak merasa durian kampung
sangat sedih sebenarnya...korang nak taw dak kat umah aku tu ada 2-3 pokok durian kampung..last month mama aku kol ckp mcm nie

mama : kakak hang tak mau balik mkn durian ka??

aku : nak balik ma..tapi keja **ok aku tipu mama sbb tamau dia risau ok..

mama : hang tau dak pokok derian (durian) kat kebun tu mula luruh (gugur) dah buah dia..

aku : ya ka mama..wah syok no.

mama : hang tak teringin nak mkn buah tu ka??..slalu tiap tahun hang merasa...

aku : diam...tuka topik..hahhaha

yang paling utama dan penting skali..atok aku tengah sakit skang..agak membimbang kan la sebab barah dalam perut dia dah pecah...sedey weh..ada duit planing nk balik ja..tros duit tu buat bayo itu..bayo ini..kuat sungguh dugaan yang tuhan bagi kat aku neyh...
xpe la..tabahkan hati..setiap hari aku da ckp dekat hati ni..incase ade kol dari kedah ckp atok da xde..redha..tabah...
mama kol lagi

mama: kakak hang tak mau balik ka tok dok tanya hang hari2..

aku : sibuk la ma..tak ley balik **ok aku menipu mama lagi sbb tamau die isau.

mama : hmmmm..ni tok kirim salam kat hang banyak2...

dalam hati aku..alamak..merajuk lak tok aku..adess..tok kakak mintak maap awal2 tok...bukan nak sakitkan hati tok..tapi kakak mmg xde fulus nak balik jenguk tok..

tetttttttttt..aku sedih lagi...


Wednesday, July 13, 2011

4#Wordless Wednesday ***



###asal la tak sihat2 lagi###

Saturday, July 9, 2011

Thursday, July 7, 2011

harap aku masih punya peluang


assalammualaikum bloger...
mama aku baru lpas kol...die ckp atok tanya lagi pasal aku hari nie..
so sad...
mama ckp die da x nampak..
tapi alhamdulillah masih mampu mendengar walaupun terpaksa meninggi suara bila ckp dengan dia...
i miss her so much...
atok...sabar la...bertahanlah...
insyaallah ade rezeki akak balik...
neway..klo sesape yg belum taw pasal atok boleh rujuk entry nie

dulu aku bkn tamau duduk kat kampung...
aku nak sangat bangunkan kampung aku sendiri...
tapi aku x tahan ngan 2-3 org adik bradik aku kat kampung nie..
kira spesies tak sedar diri punya org la..
stok muka x malu punya org la aku move out kuar dari kampung tu...
shit r bile ingat balik kisah dulu..siyes aku mmg F**K gile durg

sbb durg aku blah
sbb durg gak aku terpaksa jauh dari org tua aku...
tapi xpe..
1 day aku akan balik...
aku kan pastikan sume parasit nie..
blah dari idup aku...
stop dari menyusahkan org...

korg doakan la atok aku dipanjangkan umur..
korg doakan la rezeki aku murah...
dapat dlm 300 pon jadi la..nak balik tgk atok...

=(

aku sayang kau


assalammualaikum...
suke la tajuk tu.....
ok la...
to my dearest hubby mr biskut....
syg kamo banyak2 lor...hari nie kamu merajuk comel dengan sy..
sy da kasi surprise da kat kamu..
hope ilang la rajuk tue kn...

lelaki nie sebenarnya cepat tacing...nak2 dengan org yg durg syg
korg percaya x ape yg aku tulis nie...
adehh..kdg2 ase mcm hati pompuan nie lagi keras lak
kehkehkehkeh....

papepon...
syg..rajuk awk hari nie sangat comel...

hihihihihihi


mcm budak techik tomey je rupanya...
so sweet..
tapi nk pujuk...ya allah susah...
kalah pompuan merajuk taw...

syg...ilysm...




Wednesday, July 6, 2011

3#Wordless Wednesday ***


grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr~
 
oyeahhhhhhhhhhh!!!!
 
wajib tonton...
 
 

Tuesday, July 5, 2011

letih keja...letih kat umah...


agak memeningkan kepala bila melangkah masuk kerumah
semak mcm apetah..
adui...
letihnyaaaaaaaa


slalu bile smpai umah je arap sume da kemas..
ley la tenang kpala sikit...

tapi tu mimpi je la...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
aku tensionnnnnnnnn!!!!!!!!!!!




incik biskut kene tinggal sy lagi...


assalammualaikum..
ini entry sedih...sob3
tadi ade chating2 dengan incik biskut...
then die ckp die kne g balik ke camp...
ade keja penting katanya..

ekceli hati sy sangat kesedihan...
bkn apa...dia klo da jauh dari sy susah nk mesg..kol apatah lagi..
lain la klo sy yang jauh dari dia...
satu hari bertimbun2 sms..



berkali2 kol...
sy taw kalau die pegi nanti susah sy nk msg n kol die..
sbb sy tank kacau masa die...

huhuhu..
sedih lagi laju2...

tapi tu la kenyatannya..
aku tak boleh halang minat incik biskut...
buat ape klo jasat dia ari2 aku tgk..tapi hati dia da jauh terbang menuju minat dia
xpe...
maybe 1 day aku pon kne fly jugak...n aku pasti die akan redha mcm mana aku redha skang nie...

aku da buat keputusan..
aku takan halang lagi ape yang die nak buat..asalkan benda yang dia buat tu mendatangkan faedah atas diri dia dan org lain...

walau pon hati ni berat sangat nk bagi dia g...

Monday, July 4, 2011

bila editor dikejar due date...


assalammualaikum..
tajuk yang sangat apekahkan
just nk bg taw...kerja terlalu banyak..
smpai xde masa nak blogging...
arggggggggggggggg......tension2....

beginilah keadaan meja seorg editor...
kot...
hahahha..


tapi xpe...
sikit2 aku akan setelkan...



Friday, July 1, 2011

tak faham laaa!!!


huhuhu...
entry ni plik skit..
neway ari ni banyak blog aku singgah..mmg suke baca entry2 bloger
tapi malangnya ade setengah blog yang aku singgah tu..aku lansung x paham apa yang dia tulis..
adehhhhh...tension la...tajuk cerita da gempak..
skali isinya takdapat baca sebab font yang digunakan tu plik2 sangat...
huhuhu
sekadar manusia biasa yang melihat kesalahan..so aku tegur la...
aku taw blog korg suke ati korg la nk buat tulisan mcm mana pon...
tapi penah tak terfikir korg tulis blog tu untuk korg je yang baca..atau pon entry yang korg buat tu untu sume org baca...
gggggggrrrrrrrrrrrrrrrr~....
demam tension aku mcm nie....

kn elok klo guna font yang org x bape paham mcm aku ni nk baca...
baru la slalu aku lawat blog2 korg..
tapi klo entry gempak..font yang digunakan tah pape...
smangat nk baca tu da ilang...diganti lak dengan kebosanan dan akhir skali...
close tab...

klo blog aku snang x nak bace??...
aku guna font biasa je...

july datang menjengah


Assalammualaikum..
alhamdulillah kita masih lagi bernafas...
kini julai menjengah...june dah pon meninggalkan kita...
tanpa kita sedar..cepatnya masa berlalu...
"demi masa...sesungguhnya manusia dalam kerugian"

kedatangan bulan july kali ni diharap membawa barakah pada kita suma..
harap ape yang kite rancang pada bulan ni akan berjalan lancar...

julai = 7..
nombor yang sangat sinonim dengan hidup aku...
dalah hidup aku banyak berkait dengan no 7 seperti

tarikh lahir aku 7 march
tarikh lahir papa 2/7
tarikh lahir mama 7/8
tarikh lahir en biskut 17/5
rumah aku tingkat 7
no rumah 07
aku merupakan perempuang yang ke 7 hadir dlm hidup incik biskut

diharap jugak no 7 ni bawak luck kat aku..amin2...
semoga dipermudahkan segala urusan...


happy birthday adam!!


happy besday to you..
happy besday to you...
happy besday to adam...
happy besday to you....

Assalammualaikum...
hari nie aku nak bercerita pasal besday si Adam...
tahun nie umo adam da cecah 4 tahun..maka hubungan aku dengan en biskut pon dah 4 tahun la...

Adam..
satu nama yang mampu buat aku tersenyum...pengganti arwah Danial..segala kasih sayang aku tertumbah kat si kecik nie...
Dia aku anggap sprti anak bukan lagi adik....

tahun ni aku berpeluang sambut besday sesama dengan dia n keluarga sn biskut..alhamdulillah..masih diberi kesempatan itu...

26 jun 2011
putrajaya...2.30 ptg
time aku da sampai putrajaya tu hati tak senang duduk...maklumla dah lama kaki ni tak menjejak rumah mertua...kehkehkeh..poyo ayat...
smpai je kat lif..sedikit malang sbb lif tak berfungsi...
terpaksa la aku menapak dengan en biskut naik tingkat 4..tak larat pun ku gagahkan juga sbb adam...rindu..lama dah tak jumpa dia...asyik dengar suara kat telefon ja...

smpai je kami kat pintu rumah die da jerit..
gembira tgk kami balik...
lagi happy bila aku n en biskut memasing bagi hadiah kat die...
bkn main kalut nak buka hadiah...

hadiah aku yang dia buka dlu..
rakus sungguh ank bujang yang ni..abes di koyak-koyak ketas pembalut tu...
disebalik pembalut tu ni yang aku adiahkan..

aku bagi die buku ABC ngan 123
ni buku belajar ABC
ni buku 123

nape aku hadiahkan buku..sedangkan semua org hadiahkan die maian atas sebab die baru 4 tahun..
bagi aku..permulaan ni la kne dekatkan dia dengan buku..
1. sbb adam lelaki...sinonim dengan lelaki = nakal..bkn tak nak belikan dia mainan..tapi dah sampai masanya adam belajar menulis...bukan tak boleh main lansung cuma nak adam jadi seseorang di masa depan nanti...
respon adam kat adiah aku 
"alah...buku...adam dah banyak buku.."
time tu mak mertua ckp
"aten jngan amik hati ape adam ckp ea"
aku x trasa pon..biasa la budak...taw nak main je...
saje tank adam menyesal masa depan nanti..so plan2 la aku soh die study...

pastu die buka hadiah yang en biskut bagi pulak
jengggg
oyeahhh..bas ben10...ank aku ni peminat setia ben10 taw..



dalam dok sibuk kuka adiak kteorg...
ayah bawk kuar hadiah jugak...buka2 die dapat....



heli yang jalan ade lampu-lampu...
tgk heli tu jalan die yg takut..pe kes tah dak adam nie
pastu die bukak adiah yang adik bagi..tak sempat nk snap pic la..
adik kasi die game tv...aku tgk je..
dari sume adiah yang adam dapat..aku je bagi buku...

tak lama pastu kaum kerabat en biskut pon dtg..
bermulalah sesi memalu kat sini okeh...
ai malu taw jumpe sanak sedara die...sob3...
diam seribu bahasa..ckp pon x..ape pon x...hakhakhakhak...sekian la kan..
duduk smbil tgk durg adik bradik borak...

tgk muke adik n ayah..smangat sungguh berborak...
time ni sangat rindukan fmly kat kedah...smpai skang x dapat nak balik lagi...bajet xde..klo dpt dlm 300 mmg nk balik...huhuhuhu..sdeyyyyyyyy....
pastu dlm kol 7 lbey fmly die pon bransur balik la..durg nk g jln2 kl dulu katanya...
besday adam mmg meriah...

sblom tolong kemas umah bagai..amik pic ngan ank bujang dulu..
comelkan Adam..tapi yang bestnyer die suke duduk ats riba aku..
oyehhhh..ibu syg adam sangat2....

pastu aku pon balik menggunakan kenderaan aku..ini diaaaa...

hihihi...bestkan kenderaan aku..




buat Muhammad Adam Elias....ibu doakan semoga adam dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki...diberkati dunia akhirat....


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com