wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 30, 2011

selamat hari raya!!!!!!


alhamdulillah
da merdeka pon kite dari berpuasa...
tahun ni meriah raya sbb sekali dengan merdeka
bermaknalah erti kemerdekaan tahun ni..
x gitu??

di kesempatan ini aku ingin menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf
jika penulisan aku membuat kan hati sesape tersentuh ke...
tersepak ke...terguling2 ke...
hehhe

di bulan yang mulia ini..
sesama lah kita memohon kemaafan...
semoga kehidupan kita di redhai olehNYA
amin....

selamat hari raya korg....


Friday, August 26, 2011

balik kedah



malam nie balik kedah!!

doakan perjalanan aku selamat pergi dan balik!!!
selamat hari raya..
maaf zahir batin..

Tuesday, August 23, 2011

aku takan putus asaaaaaaa!!!!!!!!!!!



aku takan putus asa!!!!!!!!!!




Ramadhan yang bakal pergi


ramadhan bakal meninggalkan kite tak sampai 10 hari lagi...
macam mana dengan puasa korg??...success ke???

as a perempuan al macam biasalah x cukup puasa aku..
tapi alhamdulillah..dapat gak ase nikmat berpuasa ni...
walaupun tahun ni puasa penuh kekurangan...
alhamdulillah gak dapat merasa susah (baru mula idop)..
hahahha...

wahai ramadhan ku...
moga kita diberi peluang untuk bersua lagi tahun hadapan..
semoga keberkatan mu kali ini mengiringi ku...
kawan-kawan...
sila jangan lupe bayo zakat fitrah taw...
wajibul tu...
maka lengkaplah ramadhan kita...
insyaallah....

 
ni info zakat tahun nie..

Monday, August 22, 2011

botok-botok..korg penah makan??..hahah..

hi readers...
bertemu kembali...
hari ni adalah hari mengantuk aku..
smlm abg kesayangan baru smpai dari johor..ada urusan kerja kat putrajaya..
jadi smlm gak aku ngan En Biskut gigih menyiapkan city Mr Cool kami..
korg nk taw nape kami bertenaga..
sbb dapat upah botok2....
korg taw tak boto2 ni ape.....haaaa..rugi wei...yg penting ia bukan sejenis kek lapis...hahahah

ini la botok-botok..
orang johor mesti taw benda nie

ekceli..smlm abg aku bawak la botok-botok ni dari johor dtg ke bangi ni..
sbb adik kesayangan die En. Biskut dok ngidam benda alah nie...
memula aku bau mmg super yummy la..
bile En. Biskut buka je daun pisang npak ulam-ulam..
oh sangat apekah...x suke ulam.....
tapi time berbuka smlm..aku melahap benda nie ngan nasi putih je
rasa dia mmg SUPPER DUPER YUMMY ah....
smpai menjilat jari...

Mr.Cool lak makan sambal udang ngan petai n sayur bening yg aku masak...
happy tgk die mkn banyak..
siap kata cam nie

Mr Cool : aten masak da mcm org johor masak..selera johor..

hahah awat ilang kekedahan aku...sebabnya yg mkn slalu aku masak tu En Biskut..
so untuk buka selera dia...kna la ngikut selera mkn dia..sbb tu la masakan aku da ke sebelah keselatanan..dengan pedas2 sikit...yummy2 sikit..
hehe..
apa2 pon happy la smlm dapat mkn satu family...
mmg licin botok2 tu En. Biskut mkn...
die kate last die mkn umo die 16 tahun...ish2..kesian sungguh dia...


dan selepas bertahun-tahun baru la sayang aku dapat mkn nie..heheh

ape2 pon Mr Cool...sangat berterima kasih bawak makanan tradisi yang mmg malebes ni....

p/s : kate en biskut...botok2 ni nak buat die rumit...pastu bulan puasa je jumpa..klo bulan lain xde ok....



Friday, August 19, 2011

papa i love you so much!!




i miss my papa so much...
papa lah segalanya...


Tuesday, August 16, 2011

korg da amik cuti untuk raya belom?



time tuleh entry ni aku ngah godek2 kalender memilih cuti yang sesuai
untuk balik kampung...
almaklulah kampung aku hujung dunia sana..jauhhhhhhhhhhhh nun di utara tanah air...
selepas di timbang dikati...
aku memilih tarikh 29, 1, dan 2 sept untuk bercuti...

26/aug/2011 bertolak balik kedah
2/sep/2011 balik semula ke bangi...
ngam dak cuti aku...hahahahhaha
kalau boleh aku nak cuti 2 minggu...tapi memandangkan bos tabagi...
aku cuti sekejap je la....



Friday, August 12, 2011

cuti lom aply...korg dah?


huhuhu..
aku lom aply cuti raya lagi...
korg dah ka kawan2...
tah dapat..tah tak dapat..last hari tu bos ckp keja sampai 29/8
agak melampau di situ ya tuan-tuan...
bos saya india...
dia ckp kat saya dia pon tak raya...
dalam hati saya berkata
"hang india takan hang nak raya melayu kot"

pelik sebenarnya dengan ayat tersebut..
apa-apa pon.....
semoga cuti saya dililuskan..
ala..bkn lama pon nk cuti....
sominggu jo bak kata mat karen...

p/s...nk cuba buat kuih simpul kasih ni...
harap-harap berjaya la...



jumaat yang indah


assalammualaikum..
salam jumaat...harap semua org hari ni ceria dan diberkati...
hari ni da masuk hari ke 12 kita berpuasa...
ada lagi 2 minggu untuk ramadhan meninggalkan kita...

harap masih ada ramadhan untuk kita tahun depan...
amin2~

sangat happy hari ni sebab smlm cukup tido...
bangun sahur tadi terus x tido....

layan hotfm pepagi hari...
letak beras kat balkoni umah...
kasi incik burung a.k.a kawan2 nur di waktu pagi...
alhamdulillah...
aku bersyukur...


Thursday, August 11, 2011

bila lelaki dah kantoi kat mamak beli makanan ngan aku!!!


assalammualaikum..
kawan2 di bulan puasa yang mulia ni silalah berpuasa pada yang mampu...

hari ni sangat ase mcm nk sepak org laju2..huhuhu
begini ceritanya...

tadi dalam pukul 2 gitu..aku turun bawah jap nak cari en biskut..
nk amik pendrive critanya...
ondaway nk jumpe en biskut tu aku kne lalu satu kedai mamak taw...
memula aku catwalk dengan jayanya la kan...
tetiba hati ni ase nk berpaling kat kedai mamak tu taw..

skali tuhan nk tunjuk...
ternampak seorg lelaki..dan aku yakin 100% lelaki tu muslim
masuk kedai mamak pakai helmet 
mcm ni h....tutup cermin depan helmet tu
pastu dengan muke tak malunya bungkus nasi ngan air....

cilanat punya jantan...bulan2 posa ni nk bungkus nasi bagai...
ondaway die kuar kedai tu terserempak ngan aku...

senyum mcm kerang busuk...
 mcm ni

sunggu tak malu....
da la terkantoi dengan aku perempuan lak tu..
ape la kaum adam yang kuat gagah perkasa tapi x mampu nk menahan lapar daharga...

bkn kne puasa smpai x payah mkn sebulan...
just tahan x sampai 20 jam pon....

kalu nk soh merempit...rogol anak dara org...mencuri sana sini.....hampa larat pulak no...nk suruh posa tak sampai 20 jam pon da macam hape je aku tengok....siyes tadi ase mcm nk g dekat ngan dia pastu tanya..

"hawat hang tak posa??...hang tak malu ka??"

bodoh punya orang....
dah dia nampak aku mcm nak pi kat dia...
kalut start moto...blah dari situ....


mmg lelaki mcm tu layak ku gelar MONYET....

p/s....bulan posa ni bkn selalu pon...tak salah himpon pahala...dah bulan len hampa jahat..bulan posa pon nk jahat jugak..bodo punya org...

p/p/s....mamak pon...bulan2 posa ni toksah la nk niaga waktu siang...malu la sikit..hampa pon islam jugak..hormat la bulan mulia ni sikit....bkn tiap bulan posa..setahun skali ja...


Wednesday, August 10, 2011

zaman kecik-kecik dulu kan.....


masa kecik-kecik dulu kan...
time bulan-bulan posa mcm ni kan...
mama aku suka masak macam-macam...
buat kuih macam-macam...sedap....
sepatutnya tak payah pegi bazar ramadhan pon xpe...
kat atas meja makan tu da macam bazar ramadhan da......
macam-macam jenis kuih ada...

cucur badak....

sedapnya cucur badak mama buat...klo beli kat kedai harga dulu2
5 biji sengget...

skang nie kuih muih 4 bijik da 2 hengget...
mahai sunguh..

dengan kerajinan yg mama ada mama buat

karipap pusing..

mama aku pandai buat kuih muih nie....maklum la...mama asal pon dari keluarga yang susah...
nk menyara diri dan keluarga dan adik2 jugak...mama aku berenti belajar waktu umo dia 9 tahun..darjah 3 la tu...then mama buat kuih2 g letak kat kedai2 makan....
sob3...tabahnya mama saya...syg mama ketat2lah...

pastu dalam hari yg sama gak mama buat lagi


buah melaka....best tu....berbuka kiranya time kecik2 dulu makan kuih pon da keyang..
t dlm pukul 10 mlm mama panggil anak2 dia soh makan nasi lak...
pastu dlm pukul 4 pagi mama kejut sahur lak...

kenangan tu indah sangat...



no talifon terpapar di facebook????????


alahai..hari ni on je facebook kecoh je ngan tajuk seperti diatas...
ekceli da lama ak taw pasal benda ni..tak sangka lak ini topik besar sebenarnya....
hahahhaha...

ok la..pada aku x la besar pon sebenarnya
sebab no tu tepapar bile kolum no fon kat facebook tu korg yg tulis...
mmg la terpapar no tu..
atau dalam erti kata lain..korg sendiri yg publish no tu....

so biasa je perkara tu...
facebook bukan sengaja nk publish no2 korg tu..tapi korg sendiri yg isi....

p/s....aku x suke isi no fon kat tenet..wlaupon kat ym skalipon...

raya tahun nie


raya tahun ni masih lagi tak senang..
aku belum lagi capai target aku....
tapi insyaallah..kalau tade halangan..tade aral merintang...
tahun ni aku mesti da capai target aku...

berbekalkan semangat yang ada ni....
dengan tomahan org sekeliling...
cacian dan sindiran akan aku jadikan sebagai pembakar semangat aku...
biarla bara sentiasa ada dalam usaha aku skarang nie...

aku mohon agar kawan2 mendoakan kejayaan aku...
x pe la tahun ni xde baju raya...
tahun ni gak tadapat nk bagi duit raya kat fmly...
aku tetap akan balik raya...

aku yakin..aku sudah miliki sepasang sayap itu..
aku sudah bersedia untuk terbang...

ya allah..ya rahman..ya rahhim....
sesungguhnya hanya pada mu aku memohon...
hanya padamu aku mengadu...
dan hanya kamu mengerti hati dan rasa ini...
kau permudahkanlah jalan kehidupanku dunia akhirat....
kau limpahkanlah rezeki di atas usaha keras ku dan atas bimbingan NUR mu...
amin...

Monday, August 8, 2011

bulan puasa ni korang ingat tak....


bulan2 puasa ni korg ingat tak time korg kecik2 dulu...
haaaaa...
meh nak share sikit...
aku ni dulu budak kampung....org kodiang..nun di ujung dunia sana
dekat2 dengan perlis dah kampung aku...
time bulan posa mcm ni la aku ngan adik2 aku tunggu..
tume tu ada aku ngan adik aku yg no 2 tu ja...
yg len kecik2 besaq semut api lagi...

bila kena pi sekolah time posa..muka sorg tak bley blah....
lesu mcm setahun da tak mkan...
g ja sekolah kawan2 pakat tanya...
 
"hang posa da rini"
 
semua dok tanya soklan yang sama...dah la tak larat...
muka dah lesu...

time balik dari sekolah ja...
tros bukak baju...tegolek...baring tinggu smpai time buka posa..tak larat nk buat mende pon...


tetiba terdengar moto incik papa balik..yippi..
aku ngan angah kalut mandi besiap..mama letak muka kami bedak banyak2..
bagi wangi katanya...

kami tgk papa xda sebarang riaksi...
dok golek2 pas balik keja...
pas lek2 jap dia pi mandi...

pastu dia siap hensem2..
well2..papa saya hensem okeh..dan segak..dan tampan...
pastu papa panjat moto honda 70 dia n ajak

"kakak..angah..jum pi beli metabak"

oyeahhh..paberet kami adik bradik....
pi beli mertabak yang best kat padang sera kedai tu tepi masjid...aku ingat ag...
kna tunggu setengah jam baru dapat..
tapi puas hati sebab mertabak dia sedap...
time tu harga mertabak baru 2.50...
papa akan beli 3 bijik sbb kami satu keluarga mmg suka mertabak...

 
 
 
pas dapat mertabak papa tros bawak kami pi bazar ramadhan kat pekan kodiang 
mcm kami beli...

aku rindu saat tu....
rindu sangat.......

nanti sambung lagi...nak balik dah.....




kroik kroik perut berbunyik


assalammualaikum..
ya allah...da 8 hari berpuasa hari ni baru berpeluang update blog..
sesungguhnya sibuk..tuhan je la yang taw..
hari ni ada kelapangan sikit...

harap masih belum terlambat nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan..
da bape hari korg tinggal puasa ha....
ekekekekke...

Wednesday, August 3, 2011

5#Wordless Wednesday ***

alhamdulillah rezeki hari ni




Monday, August 1, 2011

hari pertama ramadhan..


gembira dihati bukan kepalang..
ramadan datang lagi...
selamat berpuasa hari pertama buat seluruh umat islam
semoga ramadhan tahun ni kita mendapat barakah dari yang esa..
amin...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com