wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, August 22, 2011

botok-botok..korg penah makan??..hahah..

hi readers...
bertemu kembali...
hari ni adalah hari mengantuk aku..
smlm abg kesayangan baru smpai dari johor..ada urusan kerja kat putrajaya..
jadi smlm gak aku ngan En Biskut gigih menyiapkan city Mr Cool kami..
korg nk taw nape kami bertenaga..
sbb dapat upah botok2....
korg taw tak boto2 ni ape.....haaaa..rugi wei...yg penting ia bukan sejenis kek lapis...hahahah

ini la botok-botok..
orang johor mesti taw benda nie

ekceli..smlm abg aku bawak la botok-botok ni dari johor dtg ke bangi ni..
sbb adik kesayangan die En. Biskut dok ngidam benda alah nie...
memula aku bau mmg super yummy la..
bile En. Biskut buka je daun pisang npak ulam-ulam..
oh sangat apekah...x suke ulam.....
tapi time berbuka smlm..aku melahap benda nie ngan nasi putih je
rasa dia mmg SUPPER DUPER YUMMY ah....
smpai menjilat jari...

Mr.Cool lak makan sambal udang ngan petai n sayur bening yg aku masak...
happy tgk die mkn banyak..
siap kata cam nie

Mr Cool : aten masak da mcm org johor masak..selera johor..

hahah awat ilang kekedahan aku...sebabnya yg mkn slalu aku masak tu En Biskut..
so untuk buka selera dia...kna la ngikut selera mkn dia..sbb tu la masakan aku da ke sebelah keselatanan..dengan pedas2 sikit...yummy2 sikit..
hehe..
apa2 pon happy la smlm dapat mkn satu family...
mmg licin botok2 tu En. Biskut mkn...
die kate last die mkn umo die 16 tahun...ish2..kesian sungguh dia...


dan selepas bertahun-tahun baru la sayang aku dapat mkn nie..heheh

ape2 pon Mr Cool...sangat berterima kasih bawak makanan tradisi yang mmg malebes ni....

p/s : kate en biskut...botok2 ni nak buat die rumit...pastu bulan puasa je jumpa..klo bulan lain xde ok....



2 comments:

  1. selalu dengar otak2 jer
    ari ni pertama kali dengar botok2
    minta2 la nanti bila den pergi johor dapat merasa makan botok2 nih

    Jom Sign Up Online Survey Ini Dan Tebus Hadiah Anda

    ReplyDelete
  2. hehe...poi bulan posa jo ya....
    bulan lain xdo nie haa...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com