wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 10, 2011

zaman kecik-kecik dulu kan.....


masa kecik-kecik dulu kan...
time bulan-bulan posa mcm ni kan...
mama aku suka masak macam-macam...
buat kuih macam-macam...sedap....
sepatutnya tak payah pegi bazar ramadhan pon xpe...
kat atas meja makan tu da macam bazar ramadhan da......
macam-macam jenis kuih ada...

cucur badak....

sedapnya cucur badak mama buat...klo beli kat kedai harga dulu2
5 biji sengget...

skang nie kuih muih 4 bijik da 2 hengget...
mahai sunguh..

dengan kerajinan yg mama ada mama buat

karipap pusing..

mama aku pandai buat kuih muih nie....maklum la...mama asal pon dari keluarga yang susah...
nk menyara diri dan keluarga dan adik2 jugak...mama aku berenti belajar waktu umo dia 9 tahun..darjah 3 la tu...then mama buat kuih2 g letak kat kedai2 makan....
sob3...tabahnya mama saya...syg mama ketat2lah...

pastu dalam hari yg sama gak mama buat lagi


buah melaka....best tu....berbuka kiranya time kecik2 dulu makan kuih pon da keyang..
t dlm pukul 10 mlm mama panggil anak2 dia soh makan nasi lak...
pastu dlm pukul 4 pagi mama kejut sahur lak...

kenangan tu indah sangat...



3 comments:

  1. teringat mak kita di kampung ... zaman kecik2 mmg zaman paling terindah sekali, rasa sayang sangat2 org tua kita ...

    ReplyDelete
  2. Zaman kecik2 ker zaman da besar ker saya tak kisah yang penting ayah ibu mama papa mesti dan wajib dihormati. comment saya ni sebenarnya nk tanya kuih dalam gambar tu ada lagi tak? mintak sikit boleh? nk buat buka puasa la... maklum lah mak jauh bapak pun jauh.. hu3..

    ReplyDelete
  3. misyah..taw xpe..rindu kat org tua...

    cik olie...tade..n tade maknanya..bkn ibu ayah awk dekat ke?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com