wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 21, 2010

uwerkkkkkkkkk

SITI NURFATIN MALAS NK UPDATE BLOG SMPAI BESAWANG KRAWANG...<----KATE INCIK BISKUT
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...
TENSIONNYER KEJA BANYAKKK
=(
PADAN MUKE HAKU!!

Sunday, November 28, 2010

seketika kenangan mencuit minda

assalamualaikum all...
alahai kerinduan sbb da lama x menjengan blog smpai bsawang jadinyer....
dunia kerjaya ngan dunia belajar lain...huhuhu..dulu lpas habis klas tros dapat update blog..skang balik je keja nk tido jer...tapi mlm nie bkn pasal prubahan dunia yg aku nk coretkan tapi pasal kenderaan yang banyak berbakti pada kami skeluarga satu ketika dulu....

ini kenderaanya..


 
HONDA C70
dulu papa ade moto ni..banyak woo kenangan ngan moto nie..sbb moto nie la aku ley blajo smpai universiti...banyak jasa die kat aku n fmly...moto ni gak la yg bawak mama swaktu kandungkan aku g check kat klinik..sangat sweet...
pastu bile tiba hari ada pasar malam..papa akan bawak kteorg adik bradik g (time tu aku ngan angah jer) membeli barang2 + jalan cuci mata kat pasar malam...

smpai 1 masa papa ubah suai muto ni tuk die g brniaga buah ciku kat pasar malam...aku bkn dari kluarga senang..aku tgk papa n mama bersusah nk besarkan kami adik bradik...papa bawak raga yg brisi buah ciku g brniaga dengan moto nie la...honda c70 mmg banyak memori aku ngan die..

skang moto tue ade tsadai kat bawah umah pusaka atok..da rosak..da x leh naik ag...huhuhu...
cian kat die..da tua...walau ape pon c70...kau tetap aku kenang...


Saturday, October 23, 2010

konvokesyen 34 upm ~episod 1~



assalamualaikum..alhamdulillah ari ni ade mood ag nak mengudate blog kesayangan..hehhe
ari i aku nk bcerita ttg hari konvokesyen ku pada 12 oktober 2010 yg lepas...

alhamdulillah segala penat lelah terbalas dengan segulung diploma yang amatlah diharapkan..heheh...

banyak cerita di sebalik konvo aku nie...antaranyer time ni la incik biskut berkesempatan tuk jumpe kedua ibubapa tersayang...=)

kenangan konvo akan teus mekar dalam ingatan nie...aku dtg lebih awl berbanding dengan papa n mama sebab ada beberapa urusan yang memerlukan kehadiran diri spt mesyuarat...ambil jubah dan sbgainyer...yang paling penting dapt jumpe die yang tersayang..yippyyyyyyyyy..

pastu 3 ari sblom konvo papa kol n mengkompmkan tarikh kedatangan die ke serdang...(berdebar2...) aku pon story la kat incik biskut...

aku : yunk papa ckp die btolak 11 malam smpai 12 pagi
en biskut : ok<---die mmg alien..
aku : camne homestay papa tu da setel ke??
die : xpuas hati ngan umah kat presint 9 tuh ibu try kol yg presint 11 tu tgk cam ner
aku: ye la (dlm hati tuhan je taw mamat nie..)

sume da ready tunggu mama n papa smpai jer..sangat suke dan berdebar jugak...



bsambung....


Friday, October 22, 2010

tension




1 benda yg paling aku tnsion ngan dia ialah XPENAH NK TEPATI MASA....bengang kot...

wayang free


heheehehe...best tak tajuk kali nie...wayang free..taw tak ape tu...

ha meh cnie aku mo ajar sama sume cam ner nk dapat wayang free nie...sume org layak dapat..mudah aje..pejamkan mata dan bayangkn ape yg korg nk..skarg...nanti..ataw bile2....

hks!!..wayang free nie ada lah dlm bahasa lainnyer di sebut angan2...suma org boleh agan2...aku sangat suke angan2..tahap imiginasi yg sangat tinggi smpai tgk org pon mcm2 dlm kpala aku...kloko la slaluyer...hhihihihi...cthnyer aku tgk org tunggang moto tuka jadi moto tunggang org..hahahha...

aku suke...ia wt aku tersenyum...angan2 jadik org paling kaya dlm dunia...wah...best kot...ok la...nk tido dan mulakan angan2 aku..mlm ni asenyer nk mimpi jadi princess pulak la....i like!!

Thursday, October 21, 2010

it's movie time...



assalamualaikum wahai blogku yg terchentha...sori la lame meninggalkan kamooo...sob3..x sempat nk mengejar sume benda dlm satu masa....

mlm nie aku meluangkan sikit masa tuk update ko k blog ku syg....

2-3 ari lepas en biskut sangat lah bermurah hati a.k.a tataw la mimpi jumpe puteri kayangan agaknyer..ajak aku layan movie..wah gembira rasa hati bile die kasi aku pilih cite ape yg aku nk tgk...




memandangkan time tu ngah hot ngan JPBC2 (jangan pandang blakang congkak 2) aku pon tank la ketinggalan nk nonton...en biskut seperti biasa la bile tgk cite mlayu..spanjang movie MEMBUTE aje kejanyer..but aku enjoy tgk movie tu..best dn klako...hehehe..tapi x la sehebat cite kdua yg aku tgk sminggu pas tu...


                                                      




minggu kdua lak skali ag en biskut bermurah hati bawak aku g alamanda tgk movie..kali nie 2 movie skali jalan..mmg sangat sukerrrrrrrrrrrrr....movie 1st aku yg pilih THE OTHER GUY...memula tgk poster ingat cite lawan2..tembak2..skali cite klako..mmg aku kasi 5 bintang tuk cite nie...x sia2 bayar tuk tgk cite yg ley wat pennton pecah pewot...n skang nie aku da trikut da cite nie..tuna VS lion...klo korg nk taw ape yg aku repekan..silelah tgk cite nie...pas kuar panggung dengan muke yg sangat la chumel...ckp begini pada en biskut "syg..nk tgk cite ni skali ag boleh??"

di pon menjawab "boleh tapi next time k"
i love u lah syg..hahahhaha...ujung minggu ni skali ag cite THE OTHER GUY...



kluar dari panggung THE OTHER GUY, kteorg masuk smula tuk tayangan BURIED..srius movie nie mmg gempak...aku smpai nangis2 tgk movie nie...sdey+tragis...kisah sorg mamat yg keja sbgai pemandu truck je pastu kne tahan ngan pengganas..bile die sedar die da dlm kranda yg ditanam 3 meter dlm tanah...sdey la..xdpt nk story...korg tgk la sndiri...mcm3 die iktiar tuk idup..last skali mati katak je..krajaan x tlg die..kne buang keja time dlm kranda nie sbb syarikat tu tank bayar insurans...last kol die kat bini die yg wt air mata aku kuar...die just tinggalkan USD700 tuk bini ngan ank die..pastu die wasiatkn baju2 die tuka nk lelaki die pakai bile dewasa..sdey r...pengarah bjaya bawak penonton tul stay lbekurg sjam stengah tgk usaha die nk kuar..mmg 5 star movie jugak...

mOod : happy sangat bile dapat kuar ngan kamoo en biskut...tangs yea...

Wednesday, September 29, 2010

sy jumperrrr...


ngah walking blog tadi sy jumpe blog adek sy miss zika<-----klik sini..heheh..ade blog...kat blog die ade pic sy..sangat terharu...sangat sayang dier banyak2...die adeq yang baek...mcm adeq2 yang laen...x sabar nak jumpe die..ahaks...

::end::

Thursday, September 16, 2010

boleh ke ni Siti Nurfatin??

ermmm...dalam hati nie tertanya2 diri sendiri..ujung tahun nie ata tahun depan da ade planing nak kawen..tapi bsedia ke sayer??

-masak tak pandai...
-fmly en biskut sangat close..x mcm fmly sy...banyak wat hal memasing kot..
-ayah chef..mak lak agak cerewet..
-org2 johor sume reramah je tak gambar2 durg..haku nie mane taw bersosial..sob3 =(

sy tataw la sy nie ckup ataw tak nk melengkapkan kehidupan die..ish2...

Monday, September 6, 2010

~~hati saya rindu~~

assalamualaikum..
dah lame tak update my blog neyh...xde idea nk menulis...ermmm...
pape pon da hampir sebulan kite dalam bulan ramadhan..tinggal bape hari je ag ia akan pergi meninggalkan kite...
ok la...entry kali nie bukan nk cite pasal bulan puasa...tapi hati ni rindu dengan bumi bertuah serawak...bak kate org tempat jatuh lagi di kenang..ni kan tempat bmanja..hehehhe...
ye la..aku dapat ketenangan kat sane...dengan lautnyer...dengan hutannyer...mendamaikan..tu la bak kate org..dalam kehidupan nie kite kne pilih satu dari dua..mcm dalam situasi aku..pilih tuk tinggal di kedah or bintulu..hati nie mmg still kat sane..tapi mengenangkan kat semenanjung nie ramai adik bradik..so stay je kat cnie...
insyaallah ade rezeki..aku akan g ag sane...banyak kenangan kat sane...3 tahun bukan satu tempoh mase yang sekejap...3 tahub gak la aku bercinta dengan laut + hutan kat sane...kat semenanjung nie bkn bandar dikelilingi hutan..tapi hutan dikelilingi bandar...

sy sangat rindu bumi bertuah Sarawak...

i miss it

 
nie la tempat menghabehkan duit kat bintulu..

 
tempat yang penuh kenangan...


p/s : kenangan itu adalah sesuatu yang indah bila dikenang

Wednesday, August 11, 2010

salam kemuliaan



bulan ramadhan tiba lagi...
kesedihan lagi tahun nie..
ingat dpt smbut puasa ngan mama n papa
tapi kursus lak..

smoga ramadhan tahun nie bawa seribu makna pada suma..

Friday, July 16, 2010

::berita::


sy akan mengawaykan diri sayer selama sebulan cuz sy kne g kursus kat serdang...
sekian

Monday, July 12, 2010

::spain d owner::


 

selesai sudah world cup 2010...incik spain mjadi juara...pandai betoi incik sotong eneyh meramal...tepat laks tue..harharhar...msti sotong nie da siap jadi smbal kan di kerjakan oleh penyokong2 belanda...hehhe...time si sotong nie pilh pon kaki2 judi dah mengeletar 1 badan..hehhe..penyokong2 belanda x senang duduk..tmasuk la incik biskut...smlm bkn main ag die...bmusuh la kejap...ekekke..

Thursday, July 8, 2010

::pergaduhan::

tadi time aku ngah sibuk menyusun kain2 tudung kat depan kedai dengan penuh tekunnya tetiba terdengar satu bunyi yang sangat bising..

bile aku toleh je belakang upenyer ade pergaduhan antara makluk tuhan dari spesies yang sama...pergaduhan tue ley dikatakan mcm gengster merebut kawasan la..sangat dasyat...dah di relaikan pon kembali bergaduh..
dah la gaduh dekat sbelah kedai aku...klo gadoh tu suara x bunyi xpe gak..ni cipcipcip...bingit telinga nie...hukhukhuk...

Tuesday, July 6, 2010

tas tangan ku dan aku


lalalla join contest lagi..kali nie di anjurkan oleh cik nadia <---klik sini yang bertajuk tas tanganku dan aku...



aku pertaruhkan pic nie tuk contest nie sbb beg nie tersangatlah bermakna dalam hidupku...cerita tas tangan ku...beg katak yang chumel nie dihadiahkan oleh sahabat baik aku time bufday aku yang ke 21..aku mmg penggemar warna hijau dan katak...nape aku ckp tas nie bermakna..tas ni diserahkan padaku dalam suprise bufday yang dirancang oleh kawan baikku...time tu aku ngah bzy dengan projek semester akhir..dalam hutan time tu tapi kawan aku sanggup naik hutan kasi adiah n smbut bufday aku...sangat sayang kamo nabila..huhuhu...
tangs penganjur
::end::


Have You Ever Really LOVE a Women

saya rasa sangat dihargai bile dengar lagu yang sweet nie..jadi sy kongsikan lagu nie kpada setiap insan yang bergelar wanita kerana diri mu begitu tinggi di sisi seorang lelaki..enjoy...





To really love a woman
To understand her - you gotta know it deep inside
Hear every thought - see every dream
N' give her wings - when she wants to fly
Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
You know you really love a woman

When you love a woman you tell her
that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
she needs somebody to tell her
that it's gonna last forever
So tell me have you ever really
- really really ever loved a woman?

To really love a woman
Let her hold you -
til ya know how she needs to be touched
You've gotta breathe her - really taste her
Til you can feel her in your blood
N' when you can see your unborn children in her eyes
You know you really love a woman

When you love a woman
you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
she needs somebody to tell her
that you'll always be together
So tell me have you ever really -
really really ever loved a woman?

You got to give her some faith - hold her tight
A little tenderness - gotta treat her right
She will be there for you, takin' good care of you
Ya really gotta love your woman...

Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
You know you really love a woman
When you love a woman you tell her
that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
she needs somebody to tell her
that it's gonna last forever
So tell me have you ever really
- really really ever loved a woman?

Just tell me have you ever really,
really, really, ever loved a woman? You got to tell me
Just tell me have you ever really,
really, really, ever loved a woman?

::contest lagi::

ngah walking blog terjumpe contest nie..sangat menarik sbb aku mmg suke black + white..so hati ni meronta2 nak join...ahaks...ayat pawer tuh...contest nie di anjurkan oleh cik yani <----klik sini yer

gambar yang aku pertaruhkan ialah....................



cantik tak...hehhe..sy pertaruhkan pic ni sbb ni la kenangan terbaru antara sy dan dia time kat KL..sangat ceria dan penuh kaseh sayang..hakhakhak...time nie x ready pon sbenarnye..tetiba da snap..tapi tgk2 balik suet jer...sy suker mata sy dlm pic nie...ahaks!!
tangs cik penganjur...
::end::

tag

apekah



sangat bosan =(

Sunday, July 4, 2010

:: terima kasih ::



ai all....
di sini sy ingin mengucapkan setinggi2 penghargaan terima kasih yg x terhingga kepada orang2 yang berkenaan dalam hidup sy kerana telah melengkapi hidup sy dan membuatkan kehidupan sy menjadi cantik indah damai...hakhakhakhak...
- tq to papa + mama sbb dah besarkan sy...
- tq to Mohd Rosli kerana sudi menjadikan sy suri dalam hidup anda (^-^)!!
- tq to mak2 sedara (sbelah mama) banyak kasi dorongan tuk sy berjaya!!
- tq to abg2 sepupu atan..abg emy..abg ngah...abg joy..abg awe..banyak kasi nasihat dan slalu wt sy     
  senyum...
- tq to adik2..cik lynn..zika..syaz..ain..mie2..mizah..slalu lorg wt hal heheh..sangat chumel...
- tq to para rimbawan trutama rimbawan23 malaysia..kenangan indah kita bersama..
- tq to incik dan puan bos sbb kasi sy keje..hehehhe

hidup nie adalah anugerah terindah...so hargailah dan berterima kasihlah...

Saturday, July 3, 2010

patut ke??

salam all
ok la nk cite pasal tadi...tengah hari tadi time lunch aku g la mall yang kat tepi butik..saje jenjalan nk tgk hadiah tuk papa...jalan punyer jalan aku g la kt bhgian pakaian lelaki..ingat nk belikan papa walet baru...tetiba terpandang seluar..aku g la tgk2 seluar tu..belek2...godek2...tade 1 pon yg aku bekenan..then nk blah la..suar tu agak beceramuk la kat rak tu...aku toleh je blakang dengar satu suara cam nie

"aihhh..ank dara sapa nie...taw semakan barang je...tgk tank lipat balik..."

OMG suara tu bebetul buat gegendang tlinga nie panas..aku toleh je blakang upenyer si promoter yang ckp gitu..WTF..hutak die...asal lak aku nk kena kemas wlaupon aku yg semakan..aku x dibayar gaji tuk wt benda tu..mengong btol la dier....

memula mmg aku nk g smack dah pompuan tu..mengenangkn lama aku nk lepak ctu...aku wt tataw je..sengalllll.........

p/s klo korg kt tmpt aku..pe korg buat???


::AnUgErAh::


 Mengenali seseorang itu
kadangkala membuat kita ketawa,
Mengenali seseorang itu
kadangkala membuat kita mengalirkan airmata,

Sesungguhnya mengenali seseorng itu
mampu memberi kita SEJUTA RASA..
Marah, Sedih, Gembira, Sayang & Rindu..

Tetapi, sedarkah kita MENGENALI SESEORANG itu
sebenarnya satu ANUGERAH..

Biarpun hadirnya hanya seketika
& sekadar teman sementara...
Bersyukurlah dengan kehadirannya
kerana barangkali melaluinya..

Kita MENGENAL ERTI
apa itu suatu PERHUBUNGAN...



::to my sayang::




post kali nie adalah untuk mengucapkan selamat hari lahir kepada papa tersayang Sahidan saleh pada tarikh 2/7/2010 yang lepas...

hadiah untuk papa tahun nie adalah kakak dah berjaya tamatkan pengajian kakak slama 3 tahun...x mampu kakak nk belikan segunung emas tuk papa..jasa papa tak dapat kakak balas dengan wang ringgit hanya impian papa tuk lihat kami 4 bradik berjaya..

tahun nie gak papa dapat adiah terbaik dari angah...die dapat smbung pelajarannya ke peringkat yeng lebih tinggi...semuga angah sukses...

hadiah dari nana dan adik juga sama...kejayaan kami impian papa..kami cuba tunaikan sebaik mungkin semua impian papa dan mama...

selamat hali lahir yang ke 49 tahun papa...semoga allah panjangkan umo papa tuk menikmat kesenangan setelah lama papa bersusah payah bersarkan kami...i love u so much papa...

kejadian hari ini


huhuhuhu...
salam all..
kali nie aku mo crita pasal seorg lelaki...hari ni mcm biasa la melepak kat butik xde org..aku tgk la org..
petang tadi ujan sangat lebat..aku duduk melepak kat depan butik tmpat aku keja tue...tetiba aku terbandang sebuah keta kancil nie...dlm keta tu ade pompuan dukung baby (anak 1st agaknyer)...dalam keadaan ujan yang sangat lebat tu keta tu parking kat tepi mall (nk beli barang agaknya)...

ku sangkakan si suami je nak kuar keta beli barang...tetiba pintu hadapan bersebelahan pemandu terbuka jugak
OMG dalam ujan lebat tue durg boleh usung bayi durg yg baru umo bape bulan tu tanpa perlindungan kat kpala (payung etc)...da la parking jauh dari pintu masuk mall...

Thursday, July 1, 2010

Qaseh Alias



ini dier mr Qaseh my new kazen yang aku slalu meraban kat pesbuk...basal budak nie la...shumel2 qaseh nie..manje la sesangat dan shumel..twngkiu kat maksu + pak su cuz lahirkan baby yang shumel nie...
kire cam qaseh nie kawan aku la...pepagi smpai dah kne dukung..sangat shumel la die...hikhikhik..neway mr Qaseh nie usianyer baru nk masuk 3 bulan..kira hebat la aku ley jaga die (bkn susah pon..kasi susu masuk buai then hayun2 smpai die tido)..hiks...
perangai qaseh yang aku suke ialah die x banyak ragam..senangnyer nk menjaga Qaseh nie..baek jew...dah la chumel ensem...keja die tidow je (bagus yuk tumbesaran)..

to my sayang...klo awk menjaga Adam kat sane sy kat sni jage Qaseh..wlaupon juz my kazen kan..tapi kire mcm kursus jage baby gak la..ahaks!! (sangat gatai)

p/s klo korg tension2 kan..slain dari korg melepak kat tempat yang sunyi or bising..wat benda plik2..jaga baby pon muleh ilang tension taw..nak2 bile dah berjaya tidokan die..sangat shukerrr..

::love baby Qaseh so much::

**perempuan itu**

kali ni kisah yang agak menyakitkan hati aku...

2-3 ari lpas aku ade trima 1 msg dari no yg x dikenali..msg yg dihantar mmg agak memanaskan hati kecik nie..dlm msg tue meraban memacam r..ckp kami skeluarga menumpang la..menda la..siyes klo korg baca mesg tu pon ase mcm sial je org yg snd tue...tros aku kol no tue then tanye sape tapi lelaki yg angkat ckp tataw la mende la...aku simpan ag msg tue..dlm 2-3 ari aku diam jerk..tapi ari nie mmg tergerak hati aku g maxis centre check sape pemilik no fon mengong tue...

Tuesday, June 29, 2010

~tag from cik fie~


cik lyn telah mengetag sayer...kne lah menjawab soklan2 beliau...

1) berapa lama sudah anda di dalam blog?
ini adalah tahun kedua sayer berblogging...

2) jika sudah berpunya, adakah kekasih/suami/isteri anda menyokong tindakan anda untuk berblogging?
sy da ade bakal suami yang sangat baek hati dan die x kesah pown...ahaks!!

3) apa yang anda dapat melalui blogging?
sy dapat kawan baru..saye dapat lpaskan geram sy dan blog sy adalah diari sy..

4)adakah anda mengenali fynn? jika anda kenal beliau, sila bagi sepatah dua kata tuk beliau..
to cik fynn gud luck..

5) tag sekurang2nyer 6 org rakan anda
(dan org itu mesti tahu)
ops sori lew deq..kawan akak jarang on bha..


selamat hari ayah, papa, sedunia!!



wlaupun da lepas tapi baru mood datang tuk berblog..
Happy father day to papa en sahidan saleh..terima kasih atas segalanya..melayan kerenah kami 4 beradik dengan penuh kesabaran…

my lovely papa..love u so much!! (^-^)


to ayah elias saleh…trima kasih sudi menerima aten..segala nasihat ayah akan aten praktikan sepenuhnya..

 ayah yang sangat baek hati...thanx ayah!! (^-^)!!
Epy father day’s gak to mohd rosli bin elias..be a gud father plz to Adam…tahun nie adam + ibu x dapat mo smbut ngan ayah cuz memasing jauh..tak pe..next time ibu + adam buat kek juz 4 u okek…

 my dear bhuchuk bachin..thanx cuz always make me + adam smile..ngeee love u this much \(^-^)/
X lupe gak pada my abg yg banyak kasi nasihat abg joy..epy father day’s…semuga tabah dengan segala ujian tuhan..sesungguhnya Allah tak kan menguji hambanya lebih dari yang hambanya mampu..

 kamu adalah terbaek!!
Kepada ayah2 seluruh dunia..selamat hari bapa di ucapkan..taniah kerana anda berjaya menjadi seorang ayah....=)
wink::wink

**review back to miss fie_lyn**



oleh di sebab kan cik lyn nie sangatlah bersemanagat mereview sayer di blog kesayangannyer...sy dengan ini berbesar hati tuk memperkenalkan miss fie_lyn adeq angkat kesayangan sayer...

die adalah budak buchuk yang slalu blur..jiwangs..ahaks...(jngan mara ye deq..)...kteorg kenal kat tenet jer...tapi terjebak smpai la skung nie ngan dak techik umo eneyh..

knape sy berminat ngan die sdangkan sayer nie sangatlah susah nk melayan org...antara sebabnyer 

-dak eneyh selalu kompius ngan life dier...
-jalan crita kisah cinta kami hampir samer..
-die adalah budak buchuk yang suker mekdi (shamer ngan sayer)
-dier berjaya buat sy selesa dengan die..
-dier juga hantu blog...
(nk taw lebey siler hubungi sayer)

thankx fie cuz sudi mereview akak yer...ahaks...

Saturday, June 26, 2010

kisah cintaku

contest kisah cintaku by kak noie...<----klik sini
sangat seronok join tuk mengimbau kenangan...

Powered by BannerFans.com


....cErItA aNtArA sEoRaNg AkU & sEoRaNg DiA....




Kisah kami bermula 3 tahun yang sudah..melalui contest nie dapat gak mengimbau kenangan yang takan aku lupa seumur hidup…

Pengnalan melalui laman chating tak ku duga akan membawa kepada satu perkenalan yang membawa kepada bermulanya satu perhubungan. Nick Jejaka_segak yang selalu muncul dalam ruangan mesej personal menimbulkan seribu tanda tanya kepada diri ku siapa gelaran insan yang tak kenal erti putus asa untuk mengenaliku. Salam perkenalan yang terbiar kesepian akhirnya ku sambut..

Friday, June 18, 2010

lalalitamplong....



sy ase sy la pompuan yg paling baek skang nie....hiks..perasaan yg tetiba muncul (sungguh perasan..)

- sy snggup tunggu lelaki yang da banyak kali wt sy sakit (syg sesangat)
- sy merelakan segala yg terjadi dlm idup sy (wlaupon ngan sedara sndiri)
- sy ikot kan je rentak manusia sekeliling saya (kdg2 naik menyampah)
- sebelum tido sy msti doakan org2 yg sy syg bahagia (amin)

Thursday, June 17, 2010

~mas wings~








tajuk kali nie adalah mas wings...nape mas wing...sbb nie la pengalaman pertama aku naik mende alah nie..slama nie airbus je aku layan..heheh..

ok la..mende nie da lapuk pon..oleh di sebabkan blog ni da naik besawang lipas nyamuk lelabah sume ada..so kne la cuci ckit...


ok la pengalaman naik mendealah nie time g mulu ari tue..pengalaman yang takan ku lupekan lah..1st time..mcm2 ase..asyik kuar masuk toilet je...smpai my lec gelak...huhu..memalukan..maklum la..mas wingskan berbeza dengan airbus..mas wings kan main angin..mcm lelayang..airbus lak lawan angin..

Monday, June 14, 2010

hidup dalam kerinduan

tertitik setiap noktah penulisan ini hanya untuk kamu...
ternyata hidupku terlalu sepi tanpa kamu..
sesungguhnya telah di takdirkan diri mu untuk ku...
hanya menunggu masa di satu kan dalam kerbakatanya yg esa...

aku syg kamu jujur hati ku
segalanya hanya untuk mu
MOHD ROSLI ELIAS!!!

Friday, May 14, 2010

huhuhuhu

aku pengangur terhormat!!!!!

Tuesday, May 11, 2010

give~

Give..hehhe…post kali nie tajuk die give je…nape give..sbb ntah..ske ati aku la..hehhe..aku yg taip kot…korg bace je taw + njoy da story….uiceh garangnyer mrs biskut skung nie..hehhe…

Ok la..OTW balik ari tu aku g la jenjalan2 pusing2 sana..pusing2 sini..kebusanan tunggu tarikh terbang balik semenanjung..jalan punyer jalan aku terpandang sepasang jam tangan yang tersangtlah chumelnyer…

Ape ag…klo da name benda yang aku suker kompom dah aku nak..hehehhe…ok la..aku tros je beli jam tue dengan penuh senyuman..satu untuk aku..satu utk die..hehehe..sementik abes la kunun..da tahap cipan dah kegelian menaip nie..tapi nk jugak…

Taraaaaa…ni la jam tangan yang di maksudkan….




me + him part 2






Dalam 20 min dlm tren..smpat gak la aku berangan2..bergolek2 + trbayang muke die pas dkat 4 bln gak la x jpe die computer pon bersuara “ destinasi KL Transit ini adalah KL Sentral. Destinasi seterusnya adalah Putra Jaya/Cyberjaya” ping…da smpai pon…badan pond a ponat sangat nie ha bak kate org N9.

me + him part 1





Assalamualaikum…


Alhamdulillah aku slamat smpai semenanjung pada 27 april 2010 tepat jam 4.30 ptg..kapal terbang yang aku naiki selamat mendarat di kuala lumpur international airport.

Sangat sedih meninggalkan bumi bertuah yang tercinta. 3 tahun terlalu banyak kenangan yang sempat ku sulam bersama teman-teman tercinta…berlari meninggalkan sesuatu utk mendapatkan sesuatu yang baru..hehhe..ok la skung time aku nk cite ape jadik sama aku bile smpai KL ari tue..

Huhuhu akceli aku + die da lame x bhubung..maklum la memasing terlalu bizy ngan keja memasing..aku ingat da kne balik sndiri da…ngam2 kol 10 pg 27 april talifon kesanyang brdering menandakan ade incoming kol n agak terkejut gak la tertera name die..weeeeeeeeee..die kol…marah sbenarnyer saje aku xkol die nk tgk die cari aku ke x…

Dlm kol 12 my mumy angkat pon drive la tros ke airport anta aku…sangat menyedihkan..kepulangan ku xde org antar…tapi dlm flight jpg geng iaitu cik munirah + wan sara…hehehhe…ok la tue kan..kurg2 ade gak la org yg aku knal a.k.a classmate. Smpai je smenanjung…lelepak jap ngan muni he call me again..

Die : halu yunk…

Me : yes yunk..kol bape mo datang??

Die : yunk..ley x balik naik KL Transit smpai Putra Jaya..

Me : what???????

Die : hehhe..berani x?

Me : ok la..tapi nape kne naik tu??

Die : awk kn blom penah naik tu ag..

Uiceh…ye ke aku lom pnah naik tu ag??..seingat memori terindah yang aku ade la kan…aku nk naik tu dengan DIE kot….ish mamat niehh…

Me : yunk..kite da penah naik tue berdua okies…

Die : ok la…tapi lom penah naik sensorg ga kn…hehhe

Me : ye la…jpe jap ag la…

After anta cik munirah checkin balik ke kedah…aku pon angkat la my beg yg berkilo2 tu OMG..my husband bebetul mendera…aku pon g la bli tket RM6.20 siap tanyer akak tu ag..”tren kol bape erk kak??”…”kol 5.52” katernyer…aku pon g la kat platform tunggu tren…naik la tren tu….

Bersambung…………..



Wednesday, April 14, 2010

kenangan terindah yg pernah aku miliki...




tringat waktu memule smpai bintulu nie...mcm2 dugaan aku hadapi...suka duke sume ade la..nangis kejap ketawa kejap..da rupe org giler pon ade...tapi alhamdulillah 3 tahun selesai gak...wlaupon banyak rintangan + dugaan..paling x boleh lupe time study nk exam..mcm nie la gayenyer MyEm0.Commemalam tgk buku selak punyer selak..penyer selak..hafal itu hafal ini..hehhe..nak2 kne ingat name saintifik pokok subjek Pn Dona...wawawa..begitu jugak subjek kayu En Sam...waaaaa...deritanyer kne hafal ape tu mc??...fomular mc???...apekah...kuantitatif ade gak peluang open book test..tapi tetap gak pening2 lalat..hehehhe...masuk sem 5 kne lak hafal undang2..1st akta perlindungan alam sekitar...waaaa...subjek Pn Marina + En geofry...tolong la..sangat kesusahan...sem 6 lagi best...full undang2 hutan..ngeeee..Akta Perhutanan Negara...fenin..tapi alhamdulillah..da jadi kenangan da sume tue...

hafal punyer hafal..tibe la masa melangkah ke dewan exam..muke rimbawan23rd mcm nie ha MyEm0.Com pening dah..banyak sangat di baca..hehehhe...tapi tetap pulun jawab soklan kasi habisMyEm0.Com...bak kate Dr Secha...ade markah upah menulis..hihihihi

tringat pulak kesah kem perhutanan rimbawan 23rd...masuk diploma perhutanan nie betuah taw..sem dua ada pekej percutian di nirwana selama 14 hari 13 malam...sangat gembira join camping nie...sume muke tesipu2 je..mcm nie ha....MyEm0.Com...maklum la..ade gak yg x pnah join kem..tesipu2 sbb dalam kem tue x mandi kdg2 sbb x smpat...tapi tu la kenangan terindah yang penah aku dan mereka lalui sepanjang idup kami aku ingat la...tapi bagi aku..mmg sangat seronok brada dlm kem tue..nk2 team aku mmg klako2 sumernyer...

pastu da lelame dok kat cnie da mule jatuh cinta ngan tempat nie..bukan ape...keadaan sekeliling tue wt ase ati kecik nie tenang..ade laut..ade hutan...da tue cantik lak tue...wew...bile balik cuti sem..tiap mlm mimpi bintulu..bile la nk balik...mcm nie haMyEm0.Com...tapi kali nie aku balik tataw ag bile nk datang bintulu...huaaaaaaa....ini adalah sem last aku...ade jodoh berttemu lagi la kite wahai bintulu...sob3 kesedihan...MyEm0.Com....

dalam kosmate sndiri ade la yg bercintaMyEm0.Com..sangat happy melihatnyer...gumbire bersame...weeee...taniah kpade mreka...pade yg ade boifwen jauh mcm aku nie..ari2 la dok melekap fon kat tlinga...rindu katenyer....hueheuheuhue...

pastu dalam epy2 tu pon kdg2 ade gak terase hati..nak2 bile org cari pasal kn..membare je tbakar mcmnie haMyEm0.Com sikit2 ag je nk jadi cam cite dragon ball tue..hihihi..pastu da marah2..da terase2 kne la merajuk kejapMyEm0.Com..tank mkn...pastu mule la mulut kecik nie tak suke itu tak suke ini...org tu itu..org tu mcm nie...padahal dlm hati ade rase sayang..bab terase2 nie biase la...sdangkan lidah lagi tgeget..ni pulak adeq bradik kn..kne la ade gado2..baru berseri perhubungan tue....hihihihi

tapi skang sume da lain...hanya ade perasaan syg sangat2 antara sndiri...dulu slalu gado..skang tank bpisah..tapi apekan daya...masenyer telah tiba..nak atau tak..kene gak pergi...mule la air mata membasahi pipiMyEm0.Comlagi pon kteorg nie rapat ngan sume...x kira la..pensyarah ke..pembantu makmal ke...staf sokongan ke...acik cleaner kat jabatan tu pon rapat ngan kteorg..pemandu kenderaan ke..pak cik bas upm ke...maklum la..rimbawan23rd nie ramah2 + sweet2 blaka...

tibalah masa..pas final exam..mule lah adik bradik aku yg 42 org lagi tmasuk aku mengemas bebarang nk balik...sedey kot sob2..ase mcm tuhan..kasi la peluang skali ag tuk kteorg lalui saat2 manis bsama...tapi apekan daya..jnji tuhan mase bjalan kedepan...tpakse la trima kenyataan...
sorg2 kenkawan pergi tinggalkan bintulu...sdey tak terkate...MyEm0.Combak kate org..tempat jauth lagi di kenang ni lak tempat bmanje...tapi tu la..da mmg hukum alam...yg pg kne balik...yg mule ade hujungnyer....

wlau ape pon yg terjadi....korg tetap kat hati nie...selamanyer aku syg korg...MyEm0.Comx kire la mende pon yg korg da buat..kutuk ke..mengata ke...aku ttp syg korg sesangat..melekat kat hati kecik nie...smpai ke mati...
balik nanti nk wat larian laMyEm0.Com..mlawat kenkawan di setiap negeri..hope sudi la menerima diri nie...bukan ape...sekadar menziarah...klo jpe kat tengah jalan tue tegur2 la...klo aku kol or mesg tue jawab2 la...nk bertanya kabar..sehat ke tak...klo ade yg naik pelamin tu sudi2 la undang diri nie....wlaupon benci..nk gak tgk adik2 kawen gembira ats pelamin...hihihihi....

salam ku yg terakhir..buat tatapan rimbawan23rd....ingat lah..wlau kemana pon kite lpas nie...kite tetap rimbawan..poresttttttttt...arap korg takn lupe kan aku..x dpt ingat benda baik..ingat la benda buruk..sbb mmg manusia gitu..benda baik nie susah ckit nk ingat...tmasuk la aku...so take care to all...gud luck..all d best tuk yg smbung study + keja...kenang aku dlm doa muMyEm0.Com




Monday, March 15, 2010

~sweet 21~ wink::wink::2nd~


kejutan kedua yang sangat membahagiakan...hehehe...kejutan yg d buat oleh rumate tersanyang ngan dak2 neyh (jnior2 1st year)..malu kot..kali nie kejutan kat kedai mkn..

sangat memalukan yg teramait sangat apekah2..hehehe..da tua2 pon ade bufday..iyo la...last kot smbut bufday..pas nie smbut bufday ank aku laks!!

kali nie smbut kat luar upm...area kampung baru..restoran yg top kat bintulu nie iaitu SERIBU BINTANG..wew~

bile aku turun jer keta ade org nyanyi epy bufday wew..malu..klo dak2 neyh je nyanyi xpe.ni da + ngan tetamu2 yg menjamu selera kat ctu turut btepuk tangan + nyanyi2 siap..adesss..kemaluan yg termat sangat..muke da tuka kale pelangi da..

aku mengalami kesengalan sepanjang majlis blansung iaitu tak bley brenti senyum..ekekkeke..
pastu kteorg pon mkn2...n last skali b4 balik..otw ke kereta x henti2 org ckp "epy bufday.."..."smoga panjang umo..."

haishhh...tq gak wat sesape yg ade kat seribu bintang time tue...

i'm so happy...tq to syazreena..zika..ain..mie-mie...zati...mizah...sbb smbut bufday akak....





fuhhhhhhh...tiup lilin...



tua sudaaaa~



wish ckittt



my rumate & i...



my kek..shumel2...



wew..mcm mkn besar...



kami yg mkn banyak...



blurbbb..kenyang2...



bufday presen from nabila & helmi...



my new fwen...



p/s akan ku kenang ape yg korg buat nie smpai bebile....uhukhuk..sob3 sdey...


Align Center

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com