wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, February 27, 2009

entah la

aku pon tak eti sebenarnya..ape yg da jadi ngan diri aku skang nie..idup menyusahkan org...aku nk keja..tapi aku tataw nk keja ape...ag pon aku tak penah keja....aku nk sangat pakai duit mcm dulu..waktu ade papa n mama yg sport...tapi skang..aku ae da tiba masa tuk aku bdikari...bdiri ats kaki sendiri..

dulu aku ley je dapt apew g aku nak...skang nie...belik brg tuk keperluan je...bkn kehendak...mkn pagi..just apew yg ade kat bilik jer...tgh ari lak klo ari cuti ley r ikat perut bab tido je kejanya..klo ari biasa slalu bajet 1.50 jer....huhuhu..sdey giler ngan kehidupan skang nie..tapi tuhan mungkin ngah menguji aku..mkn mlm laks..klo lapo mkn le..bajet 1.50...giler jimat aku skang nie..hahhaha..

tapi mesti ade yang tersirat d sbalik suma nie...aku da nekad...klo tak bejaya..tank balik kedah..tapi aku rindu sangat kat mama....mama..sabar la....doakan akak....

hpe korg pon sokong ak..sntiasa la doakan aku...huhuhu....tapi aku still ley tsyum ag skang nie...

apakahhh

hari yang meletihkan dalam hidup aku...
khamis...26/2/09
pagi
-mandi..
-sarapan..
-besiap...
-pegi klas....tapi malangnyer kelas tadew..penat jer jalan...
-dapat berita kna g camp...hukhukhuk...
tgh ari....
-keluar cari sangkar baby comel...
-pusing 1 bintulu cari sangkar yg paling comel....jumpa...
-letih sangat sbb tak mkn..huhuu
-balik....mkn nasi penuh abes...nasi ngan sup ayam....
-pas mkn bgerak g padang main bola jaring...
malam...
-keluar ag tuk makan n isi minyak moto...
-letih sangat tetiba tayar moto pancit...
-kol org yg pandai baiki...dia soh tunggu smpai kol 10 mlm...
-tunggu org yg baiki smpai dtg..tunggu moto siap.....
-sib bek dak2 laki upm nie ade yg ley harap...durg temankan smpai kteorg slamat smpai kolej...(aku n sorg mber)
-balik bilik...amik baby comel tue...tros g bilik mber...
-lepak smbil sembang2 kosong...
tgh mlm..
-mata ase ngantok giler...
-nk tidow..besok nk kna masuk hutan...
huarghhhhhhhh~~~~

Tuesday, February 24, 2009

lelaki ini

hihihi...aku wat tajuk cam nie jangan korg ckp aku gatai laks...nie aku just nk cita pasal lelaki2 yang mmg sangat2 aku hargai dalam hidup aku..my hero la lbey kurang...hihihi..ok jum kte mulakan...




nie papa..my best men...my hero...my love..sbb papa la aku dapat lahir n tgk dunia yg luas nie..sbb papa gak aku dapat ilmu..sbb papa la segaa2nya bermula..sebab papa la aku dapat terbang setinggi nie..sebab papa gak la aku tros berusaha..hanya kerana papa..insan yang paling istimewa dalam hidup aku....papa kerja kuat tuk pastikan suma keperluan kami cukup..tak pernak skali pon papa ckp "tak" tuk setiap apew yang kami mintak..papa is my hero..klo batman kew..kluang men kew..papa tetap tip top...betuah aku ade papa yang baik...hangsam...btanggungjawab...aku hormat papa..1 day aku nak bagi papa n mama bahagia...aku nk limpahkan segalagalanya...khas buat papa yang aku sayang...hope 1 day nti aku dpt suami mcm papa..i love u so much papa...




nie babujie...babujie ni aku respect dia..dia seorang lelaki yang tabah...dia sanggup tinggalkan keluarga kat india tuk troskan idup..ikot kapal dtg malaysia...keja kutip besi..keja potong kayu..keja buat roti..just tuk besarkan anak2 dia..chaq..mak ngah..mama..pak cik..pak jang..teh..tam..pak usu..tapi alhamdulillah suma anak2 dia berjaya...wlaupon tade la lagi yang dapat pangkat datuk..tapi suma bahagia ngan fmly memasing...tok wan pon sayang sangat ngan aku...aku ag sayang tok wan...stiap kali balik mesti nk bsembang ngan dia..tapi skang dia da ingat2 lupa..huhuhu...:(

aku pon nk jaga tok wan gak....i love u tok wan....




nie pak cik..(yg ade misai tue...)..pak cik lelaki yg spoting giler...hihihi..skang pak cik da kawen..stay kat langkawi...pak cik pon slalu gak bg pendapat kat aku..tanya aku ttg khidupan aku...ahaks~...bg dwet bile aku tade...jasa mu tetap ku kenang..hihihi...




nie paksu yang aku sayang sangat..lagi spoting...hihihi..duduk ngan dia siap ley citew pasal pak we ag..hahahahaha..caya la paksu...pak su pon take care kat aku...hihihi..skang dia pon da kawen..da ade mak su yg lawa...tapi aku tetap manjew ngan dia..hahahaha...tu yg penting...




nie abg long...abg sulung dlm fmly sbelah mama...abg yang paling aku hormat..garang giler nie...hhihihi...tapi segarang2 dia..lom penah dia tinggikan suara kat aku...kire dia pon sayang bangat sama aku...hihihi..maklum la...satu2nya adeq yang paling manja....(hehehehe...saje nk cakap cam nie)..abg pon da nk kawen...t tak dpt la nak manjew2 ag.....:(
hope wife dia paham keadaan kami skeluarga..aku tak ley la klo tak memanjew ngan abg aku nie..tak reti...ag pon mmg dari kcik kami rapat...tade sapew ley ubah tue..aku adeq abg slamanya...syg abg emyyyyy....



nie insan yang paling aku percaya dalam idup aku...satu2nya lelaki yang aku berani crita luar dan dalam...segala rahsia aku dari A to Z ade ngan dia...dia tempat aku kongsi segala masalah..suka..duka..kami sesama..aku dengar crita dia..dia dengar crita aku..tadew rahsia antara kami..abg ngah..lelaki yang aku sayang sangat2..ngan dia la aku paling manjew..n dia pon manjewkan aku gak...dia ikot je ape yang aku nak...suap aku mkn...tidokan aku..hihihi...aku nie baby tecik dia la..hahahhaa..tapi skung nie dia pon da bpunya...aku cemburu sangat bab t tak dpt ag nk memanjew ngan dia...t takot awek dia marah...hihihihi..mati aku..tapi wat mase skang..awek dia pon pandai jer amik ati aku..bak kata org..nk amik abg..ati adeq kna beli dulu....hihihihi...


abg cik...with him..i don't know what happen..tataw ape yg da jadi antara aku dan dia....dulu tuhan je la yg taw btapa rapatnyer aku ngan dia...pastu...1 day dia ckp ngan aku yg dia da adew awek....siyes aku marah..cemburu..ase nk blasah jew suma org..tapi ape hak aku nk halang kebahagiaann abg2 aku...durg just abg..1 day pon aku akn ade fmly sndiri..tapi plik la...nape abg emy n abg ngah still close..tapi ngan dia...ase smakin ari smakin jauh..klo jpa pon..cam tataw nk borak bout apew...just membisu jer...aku kecik ati ngan keadaan nie..i try to be da best..best gulz tuk suma...tapi nape abg cik smakin jauh dari aku..aku ke yg salah..nobdy know....:(



mohd bashah..lelaki pertama yang membuka hati aku tuk bercinta...5 tahun hubungan kami belansung dgn jayanya...hahahah..tapi nie pon aku tataw..apew yg jadi...salah aku maybe...aku epy ngan dia..membina impian..aku permaisuri dan dia raja..hihihi..top kapel kat skolah nie...siap dpt pujian dari cikgu2 bab tak mcm kapel len..skang dua2 berjaya ke menara gading..dia kat UITM..aku kat UPM...erm~~...aku sentisa mendoakan yg terbaik tuk dia....gadis yang baik tuk dia..yg lawa..sempurna dari ats smpai bawah....thanx yea..jaga aten 5 tahun tanpa ase jemu....




nie MR BISKUT aku..aku knal die time chatting..lepak2..tak sangke lak ley bawak kpadew pejumpaan..wew~~..nie pon sama jew...pandia wat aku epy..tapi slalu wt aku pening n tak paham...tapi tak pew ar..hanya dia yg taw napew dia wat aku cam tue...org johor nie...dia pon slalu bagi aku nasihat yg aku ley guna dlm kehidupan harian aku...thanx yea MR BISKUT..



abg joy....aku baru jer knal dia..tros jadi adeq dia....tegas orgnyer..hangsam laks tue..hihihi(ade niat nk gatai erkk)...die nie abg angkat MR BISKUT merangkap abg aku la...aku da jpa dia nie...tinggi orgnyer...cute lagi hangsam..org johor gak....tapi sayang..pemalu...hihihi..dia pon abg yg baik..banyak giler bagi nasihat kat aku...biar aku knal dunia nie ckit...hihihi...thanx abg joy....



nie abg awe...kawan abg ngah..aku pon agak rapat la ngan dia..dia pon banyak bagi aku nasihat...n manjewkan aku macam abg ngah...aku pon da anggap dia cam abg aku sendiri...nasihat yg dia bagi tu ley wat aku bfikir...aku kn mengom2 ckit..sesuka aku jer nk wat apew...hihihi...by da way..abg awe nie org perak...so korg dpt tgk kn..wlaupon jauh...org still take care kat aku..bahagia giler la dpt knal suma org yg aku sebut dlm nie...




klo korg nk taw..nie la mamat yang berjaya wat aku senyum..wlaupon time tue aku sedih sangat...aku mmg suke giler mamat nie..dia dak s. alam..aku da jpa dia..dia mmg best..n aku ase betuah sangat dpt knal ngan dia...kiranya mamat nie la titik aku syum...time dia kol jer..ade je lawak nk wat...ahaks~...thanx yea aren..u r so sweet person..n u will deserve bter then her...aku doakn ko bahagia...




nie mamat cute..kawan baik aku nie...dak chatting gak..aku lom jpa dia ag..hope 1 day t aku dpt jpa dia..baik orgnyer..dia pon wat aku tsyum..ade skali tue aku pnah ade masalah...dia ade kasi aku 1 lagu...n aku tsyum bila dengar lagu tue..thanx acap...u r so sweet friends..hihihihi..

nie along...snior aku..dia pon banyak tlg aku..nak2 time aku sdey waktu ank aku meninggal..dia r teman aku siang malam..pujuk aku..tapi skang nie pon dia da tak cam dulu...tak smesra dlu..hahahaha..ade awek da gak kot...papew pon thanx along....smoga anda bahagia...lalala~~

yang tadew lam pic nie...chaq....arwah meninggalkan aku waktu aku sem 1 ag...aku sedih sangat ngan kehilangan yang besar dalam hidup aku..aku smpai skang tak dpt trima yang aku da kehilangan dia..aku terlalu rindukan dia...rindu yang teramat sangat..dia banyak melayan aku...al-fatihah...smoga roh chaq di cucuri rahmat..amin..:(



sbenarnya ade ag lelaki2 yang bagi banyak makna dlm idup aku nie...tapi aku ase yang aku letak nie la yang banyak tlg aku..n banyak bagiaku support bila aku jatuh....aku ase betuah sangat bab banyak org sayang n take care pasal aku..aku taw aku nie degil..kuat melawan..majew..cepat menangis...segalanya la...tapi durg yang kat ats tue tak nah bosan bimbing aku...thanx all..hope 1 day aku dpt bdiri ats kaki aku sendiri...(sdar diri nk lintas jalan pon lom lepas..)

raya part 4

hari raya ke empat pon kami still ag g braya..smangat...hihihi...aku pon da kehabisan baju raya..so pakai je la yg mana sempat..hakhakhakhak....



aku n mak usu...adeq mak limah..



nie pic aku n mak angkat aku..sorg ag tue kawan aku...


smpai keman tah aku braya..



korg tgk muka aku syum...tapi time nie aku da kna gestrik...bab mkn laksa srawak..huhuhu..sakit giler..ubat kat umah...:(

nie la laksa yg menyebabkan peyut kcik aku sakit...pdas sangatt

npak sdapkan..pedas sangat..tak abes mkn..tapi ku gagahkan jugak takot tuan umah kcik ati...

posing kat ruang tamu umah pak pian...

pas balik dari last house tu...aku smpai je umah tros masuk bilik..then ready nk balik kolej...sdey giler nk balik...al maklumla..aku d layan mcm fmly sndiri...huhuhu..sdey...tapi takpe..stiap ptemuan ade perpisahan...thanx to my mak limah n pak pian coz sudi layan layan aku n sudi braya ngan aku....







raya part 3

hari ketiga...kami still ag braya...smpai lewat mlm...raya sakan..bak kata org kedah....hakhakhakhak


pic nie aku kat umah nenek..siang ag...


nie la pic nenek n aku...

bgambo kenangan ngan adeq2 angkat..(ank2 pak pian..)


nie kat umah abg mak limah...comel tak baby..da rupa ank aku da...hihi



akhirnya aku jumpa gak ngan pelita..yihaaaa

aidil fitri part 2~~

nie cita ari kdua laks...aku more to ltak gmbo la erk..hihihi..bab tadew cita sangat pon..kteorg banyak jenjalan jer...g braya umah sanak sdara...



lam bilik sblom g raya...


ayah angkat aku..pak pian


mak angkat aku...mak limah..






aku n fmly mak limah..

hidangan wajib..kek lapis..





pic aku kat luar umah ayah sdare mak limah..

selamat hari raya aidil fitri part 1...ahaks~~

ahaks...assalamualaikum...apple kmbali...kali nie nk cerita pasal hari raya laks...tahun nie tahun kdua aku braya jauh daripada fmly..sobsobsob....bukan tak bkemampuan nk balik...tapi ase membazir kalo balik..ag pon penat sangat klo balik...tahun 2008...aku berjodoh ag tuk beraya di bumi bertuah bintulu...skali ag aku braya d umah keluarga angkat..kat cni rayanye tak la smerian kat smenanjung bab banyak kaum etnik..aku pasrah jer...ag pon aku tank lepaskan peluang yg ade tuk merasa braya di tempat org...


1 ari sbelum raya..aku n adeq angkat

pas kolej mula bercuti jer aku tros kemas2 beg...nk balik kampung (bkn kmpung aku pon..kmpung fmly angkat jer..)...aku pon jadi sbzy org yg nk balik smenanjung..padahal aku just gerak by bus jer tuk smpai umah kluarga angkat...hihihi....dlm sminggu sbelum raya aku da anta kad raya balik kmpung...kasik kat mama n papa..bejela2 aku tulis..maklum la..aku nie tak pnah jauh dari fmly..n kali nie bebetul jauh aku bawak diri..huahuahuahua..hakhakhak

smpai jer aku kat umah mak n ayah angkat aku..aku tros bsalam ngan durg..aku sayang woo ngan durg...mcm aku syg mama n papa aku jugak..durg yg banyak tlg aku spanjang aku kat cni...jasamu tetap ku kenang...hihihi..ayah angkat aku nie lek jer orgnyer...tade la garang...klako sangat..dia nie kapten kapal kat MLNG bintulu...aku panggil dia pak pian...n wife dia merangkap mak aku aku panggil mak limah...pak pian nie org perlis..dkat jer ngan umah aku..tapi kmi tade la knal...hakhakhak...wife dia lak mmg org bintulu..durg kawen pastu tros menetap kat bumi bertuah nie...

malam raya aku la manusia paling sdey skali..dengar laks takbir raya..perh..leleh jer air mata aku nie...ngak aku lepak sorg2 kat luar umah bapak angkat aku dtg

"nangis la puas2...pak pian da puas menangis stiap kali hari raya"

cam tue la ayat dia...aku just syum jer...(padahal cover malu...tak sdar dia nengok aku nangis...buruk toi lew...)huihuihui...

pastu aku pon melangkah r masuk dlm umah...masak laksa (bapak angkat aku yg soh..sib bek aku pandai masak laksa perlis..)..banyak giler...6 kilo ikan...mmg raya sakan r kami tahun nie..pastu pak pian bawak balik daging rusa...mmg best..mak angkat baku masak rendang..yum~~..sdap giler...

besoknyer..iaitu pagi raya..aku madi n bsiap la lelawa (baju raya pon tadak..pakai je yg mana ade)..aku turun r bawah (rumah durg dua tingkat..bilik aku tingkat ats) nk tlg la mak angkat aku nie siap2 bekfast kteorg..perh...tahun nie 1 fmly durg pakai wana merah..hihihi....tapi syg..tahun nie pak pian keja time hari raya..so tak dpt r dia join kteorg..huhuhuhu

pas jer smbahyang raya..kmi pon gerak la g umah nenek (umah mak mak angkat aku)..aku pon da rapat sangat ngan fmly durg nie...bab bebaik je suma org..hihihi

cute tak aku d pagi raya...ats tangga umah nenek..

sajian wajib stiap kali raya kat srawak..kek lapis..



ayunyer..hakhak (perasan nie...)





Monday, February 23, 2009

kenduri pak usu part 2...kat umah lelaki..

pas abeh jew majlis kat umah pihak pompuan..kamipon belari2..berkejaran tuk balik umah..besok kenduri sbelah pihak lelaki lak iaitu pak usu aku yang hangsam lagi bergaya..hakhakhak...aku eppy bile keja kenduri2 nie...bab 1 fmly turun padang...wew~~
best lew bab keja2 nikah kawen nie...satu umah riuh ngan sanak sdare...hihihi bahagia giler la...hehehhehehe....

nie time ngah siapkan munga telur



nie atok yg paling best di dunia..wachaaa




mak ngah yg sibuk dari awal smpai last




see...tgk muka aku..da x mcm muka org..lteyyy


tgk...siapkan bilik pengantin smpai tlelap..huhu



katil pengantin yg tak sberapa nieee

pastu bangun balik..abg ngah kacau..jahattt

pagi kenduri...tema kat umah kami gold..baju sama wooooo

hantaran dari pihak pompuan...

crew2 knduri..baju putih tue pengapit...yg len tukang bg munga telurr

pengantin da smpai....

sementik tue..mak usu siap tlg baiki baju pak usu..wew~~

bgambar ngan banner laks durg..hihi

makan time...sila2...

crew dapur...mak ngah n mak teh...

pak cik n mama n abg yg tgh2 tue...sibuk melayan tetamu...
kenduri kat sbelah fmly kteorg tak la besar..tapi meriah dgn sanak sdara n kenkawan rapat...mmg best n sweet...aku pon smpat jmput 2-3 org kawan dtg knduri nie...erm....ari ni kte org mmg letih sangat..tak menang tangan nk melayan tetamu..aku pon pengsan..pastu ikot mber g men bowling...wakakakka....
hope kenduri yg akn dtg nie best mcm nie..adat di kekalkan..ley mengeratkan ag keakraban fmly kteorg....
aku mengucapkan setinggi2 trimas kat suma yg terlibat dlm kenduri nie...sbb kerjasama suma yg wat majlis bjalan lancar...(bcakap bagi wakil atok n wan....)...
ape yg penting??~~~
kerjasama~~~
hakhakhakhakhak~~~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com