wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 24, 2009

selamat hari raya aidil fitri part 1...ahaks~~

ahaks...assalamualaikum...apple kmbali...kali nie nk cerita pasal hari raya laks...tahun nie tahun kdua aku braya jauh daripada fmly..sobsobsob....bukan tak bkemampuan nk balik...tapi ase membazir kalo balik..ag pon penat sangat klo balik...tahun 2008...aku berjodoh ag tuk beraya di bumi bertuah bintulu...skali ag aku braya d umah keluarga angkat..kat cni rayanye tak la smerian kat smenanjung bab banyak kaum etnik..aku pasrah jer...ag pon aku tank lepaskan peluang yg ade tuk merasa braya di tempat org...


1 ari sbelum raya..aku n adeq angkat

pas kolej mula bercuti jer aku tros kemas2 beg...nk balik kampung (bkn kmpung aku pon..kmpung fmly angkat jer..)...aku pon jadi sbzy org yg nk balik smenanjung..padahal aku just gerak by bus jer tuk smpai umah kluarga angkat...hihihi....dlm sminggu sbelum raya aku da anta kad raya balik kmpung...kasik kat mama n papa..bejela2 aku tulis..maklum la..aku nie tak pnah jauh dari fmly..n kali nie bebetul jauh aku bawak diri..huahuahuahua..hakhakhak

smpai jer aku kat umah mak n ayah angkat aku..aku tros bsalam ngan durg..aku sayang woo ngan durg...mcm aku syg mama n papa aku jugak..durg yg banyak tlg aku spanjang aku kat cni...jasamu tetap ku kenang...hihihi..ayah angkat aku nie lek jer orgnyer...tade la garang...klako sangat..dia nie kapten kapal kat MLNG bintulu...aku panggil dia pak pian...n wife dia merangkap mak aku aku panggil mak limah...pak pian nie org perlis..dkat jer ngan umah aku..tapi kmi tade la knal...hakhakhak...wife dia lak mmg org bintulu..durg kawen pastu tros menetap kat bumi bertuah nie...

malam raya aku la manusia paling sdey skali..dengar laks takbir raya..perh..leleh jer air mata aku nie...ngak aku lepak sorg2 kat luar umah bapak angkat aku dtg

"nangis la puas2...pak pian da puas menangis stiap kali hari raya"

cam tue la ayat dia...aku just syum jer...(padahal cover malu...tak sdar dia nengok aku nangis...buruk toi lew...)huihuihui...

pastu aku pon melangkah r masuk dlm umah...masak laksa (bapak angkat aku yg soh..sib bek aku pandai masak laksa perlis..)..banyak giler...6 kilo ikan...mmg raya sakan r kami tahun nie..pastu pak pian bawak balik daging rusa...mmg best..mak angkat baku masak rendang..yum~~..sdap giler...

besoknyer..iaitu pagi raya..aku madi n bsiap la lelawa (baju raya pon tadak..pakai je yg mana ade)..aku turun r bawah (rumah durg dua tingkat..bilik aku tingkat ats) nk tlg la mak angkat aku nie siap2 bekfast kteorg..perh...tahun nie 1 fmly durg pakai wana merah..hihihi....tapi syg..tahun nie pak pian keja time hari raya..so tak dpt r dia join kteorg..huhuhuhu

pas jer smbahyang raya..kmi pon gerak la g umah nenek (umah mak mak angkat aku)..aku pon da rapat sangat ngan fmly durg nie...bab bebaik je suma org..hihihi

cute tak aku d pagi raya...ats tangga umah nenek..

sajian wajib stiap kali raya kat srawak..kek lapis..



ayunyer..hakhak (perasan nie...)





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com