wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 29, 2011

karak


Assalammualaikum uolss...
lama da tak update blog...maklumla xde idea nk menaip...
 
 
so hari nie aku nk bcerita tentang cita karak..
neway smlm baru dapat tgk..tu pon kat umah..hahahha...
ok la tue kan..skurg-kurgnya tgk jugak..x la jakun bile org tanye..ye dak..

so overall aku tgk cite nie mmg menarik..
dengan die punya suasana tu mmg real...KRU klo buat filem mmg kualiti..mcm yg kite sedia maklum la kan...
 
so lpas mkn mlm smlm sku paksa incik biskut soh teman aku nonton cita nie..
almaklumlah sedar diri nie x kuat..kang x pasal meracau-racau lak tgh mlm kn...

so sinopsis cita nie lebih kurang mcm nie la...
 
best cerita ni sebab die tunjukan lagenda karak nie di mana ade makluk yang mkn daging manusia di permulaan cerita...
ade sepasang suami isteri dengan baby terkandas kat lebuh karak nie...
si suami soh istri dok dlm keta diap2 dengan ank durg sementara die nk pi cari bantuan..
tapi malangnya dah lama menunggu si suami tak pulang-pulang..
kebetulan ada kereta peronda polis lalu..
so incik polis pon soh la si isteri kuar dari kereta tanpa menoleh kebelakang...
oleh disebabkan perasaan ingin tahu tu si isteri toleh jugak...
alangkah terkejut si isteri apabila die tgk suaminya tgh kna mkn dgn makluk kt ats bumbung keta tu...
 
 
**************************

ada 4 org student (nik, zura, ida, jack) yang ondaway balik kolej..
sampai ke lebuh raya karak kesesakan yang teruk berlaku...
empat-empat naik bosan nunggu trapik jem yang x sudah2...
smbil memasing dok layan perasaan dtg seorg hamba allah (sopi jikan)
menceritakan tentang kejadian eksiden ngeri kat depan sana...
so ikotkan perasaan yang tak larat melayan jem...ke empat2 durg setuju ikot jalan  lama iaitu melalui pekan karak...
 
 
so bermula lah kisah seram yang terpaksa dilalui
bermula dengan jack yang berhenti kereta untuk buang air...
part ni agak seram bila dia jumpa budak kecik tu...takot la dengan suara budak tu...
then dia g tandas...suasana tandas sangat hunted...klo aku kat tempat jack..x buang air pon tak pe la...hahahhaha..
sume nye npak seram kecuali kat babak die kne sapa ngan sorg pompuan ni...
memula suara pompuan nie buat aku gigil la jugak....
then aku gelak sbb part kpala tercabut tu..
pompuan tu ley siap sound mcm nie
"cik....kepala tercabut mcm ni ke cikk.."
aku bantai gelak time tu..
en biskut tgk je aku dlm ati dia mesti cam nie 
"tadi takot bkn main...ni gelak lak"

pastu durg teruskan perjalanan..babak kedua yang aku suke bila keta Volkswagen kuning lintas keta durg tu...tu kan lagenda jugak...suke2...pastu ade budak dok tegah jln smpai durg terbabas sbb nk elak budak tu...

pas terbabas tu da jadi mcm cerita hantu lelain...
xde kisah lagenda dah...
tapi tetep menarik sbb makeup hantu dia real sangat..

barisan hantu filem karak...

aku ase ni adalah hantu utama yang menyesatkan sume roh-roh org yang eksiden kat karak tu...

ini hantu yang suka mkn usus manusia kat karak tu...takotkan...

ni roh jack yang dah termakan hasutan hantu jahat

so secara keseluruhannya cita nie best..
dlm cerita nie ada unsur keagamaan yang cuba ditonjolkan kalau korg perasan la dimana si zura dulu seorg qariah dah tak pakai tudung n tak solat...
pastu time tok malam soh baca ayat kursi serta pahami maksud ayat tersebut tu...
dari pada 10..untuk filem karak...aku bagi 7...

ending cerita nie sangat kelakar...
korg nak taw kne la tgk...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com