wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, September 19, 2009

kisah cendol pulut...




pas smpai je dari srawak aku demam..huhuhu..cian en.biskut..da la keja..nk kena jaga aku ag..huhuhu..cian2..tiap mlm pas balik keja msti nk tgk aku dulu..tq erk en biskut.. ade la 1 mlm tue..time die baru balik keja..aku cakp cam gini kat die..

aku : abg..nk minak smting ley tak (ayat mengharap neyh)


die : ye syg..ape??


aceh...syg pulak..


aku : ala...org tringin nk mkn cendol pulut la yunk...huhuhu


die : cendol??...ok la t abg balik keja klo ade abg beli k...


aku : betul?? (ngan muke penuh ceria..cam org ngidam laks...)


die : ye syg..


alhamdulillah...hope ade la ape yang aku hajatkan sangat tue..uhukhuk...mmg aku teringin sangat nk mkn cendol pulut neyh... malam tu da kol 11..en.biskut tak balik lagi...pg tadi sbelum g keja da janji nk balik before malam..nampaknyer tade rezeki la aku nk merasa cendol pulut..uhuhuhuh..sdey seyh time nie.. dalam kol 12 lebey en.biskut smpai umah dengan muke leteynyer...aku wat dun know jer...konon majuk la...tapi ngenangkan muke letey die tu kensel la nak majok..huhuhuhu.. pagi besoknyer da tiba masanyer aku terbang balik ke serawak pas dekat dua minggu aku kat semenanjung...sdey nk tinggal die yg keja smpai lewat mlm..tapi nk wat macam mana..tepaksa.. sdey nie..mlm tu abeskan mase ngan incik biskut...sembang2...gurau2..cubit2..huhuhuhu..pastu tanye la die...

aku : abg keja tak besok neyh??


die : keja lew...tak pe masuk lewat ckit..anta awk dulu..


aku syum jer nengok die...maklum la..da 2 minggu kat smenanjung jpe pas die balik keja jer.. pg bsoknyer aku bngun..mandi...siap2 jap ag incik biskut dtg jemput n anta g airport...on da way nk g airport tue aku diam jerk (sdey weh nk tinggal die..2 minggu ag jerk nk raya...)...tgk jam da kol 8 pagi..huhuhu..flight kol 9..nasib la putra jaya tak jauh dari airport..huhuhuhu sdey nie.. smpai je airport..aku pon begegas la nak g check in..skali pegawai yg jaga kat citu cakap "sori deq kuanter da tutup"..aku da naik cuak da time tue..aku pon ckp la kat die.."tak pe sy bkn nk check in beg pon..nak amik tket jer"...pastu pegawai tu pon ckp la soh aku g kuanter yang ujung skali...aku pon jalan la ngan incik biskut g kuanter ujung tue..huhuhu..smpai jer sana aku mintak la tket aku..time tue ade ag 30 minit sbelum flight berlepas...bertapa panas dan membaranyer hati aku bile org tue ckp flight da berlepas..naik angin betul aku..aku tgk la jam aku..time tu da kol 8:45..aku toleh tgk mke incik biskut smbil wat muke paling ksian skali..aku ckp kat die

aku : abg tgk jam awk jap da kol bape..


die : kol 8:47 nape??


aku : bodoh punyer org..sengallll..

mmg aku da lost da kat ctu ase nk nangis pon ade..nie 1st time aku tertinggal flight taw..sdey giler da la minggu dpn da mule klas...incik biskut punyer muke relaks jer..tade ase simpati pon..huhhu

aku : abg..aten da tertinggal flight..sdeyyyyyyyy...


die : da tue nk buat mcm mana da terlepas..


aku: tapi masalahnyer flight tu terbang awl sangat nape...


die : hurm..da2 jum duduk dulu k..


aku : huhuhuhuhu...sdeynyer..


die pon papah aku g duduk..da jadi drama swasta da kat citu..tapi nk buat mcm mana..aku bebetul sedih...huhuhuhu...incik biskut tgk je aku membebel dari tadi..diam jerk die...tetiba tak pasal2 die ketawa..aku naik angin betul la...

aku : nape awk ketawa??awk suke la sy telepas flight nie??

die : abg tak ckp ape pon...(ketawa bebaki lagi)


aku : hurm..kesian kat sy terlepas flight..


die : haaa...tu la abg da ckp..mana boleh balik lom jumpe mak mentua..lom jumpe adam ag..


aku : mmg la nak jumpa tapi awk tu sibuk sangat..


die : okek kite balik k syg..


aku : balik mana pulak??...huhu


die : balik umah kite la...ekekkekekke


aku da plik..mana datang umah aku ngan die nie...da la ngah sdey...spanjang perjalanan balik tu tak abes2 aku menyumpah AIRASIA..ape la masalahnyer..dengan pegawai sombong...geramnyerrrr...die lak tak abes2 asik ketawa jer...smpai je umah aku pon g la masuk bilik semula..rehat tenangkan fikiran...aku tanye la die
aku : abg tak keja ke ari nie??

die : da cuti la..
aku syum lebar..hehehhe..cuti...yes..yes...

aku : ye ke nie cuti..jap ag g jugak..


die : ye syg oii..da cuti...


mule la aku mengulat..hehehhe...


aku : erk..


die : suke erk??


aku : tak ckp ape pown k...


die : ok fine..i'll fine another jop..


aku : ala jangan la...rehat la..asyik keja jer...cian chayang2 aten nie..


die : heheh..syg gak erk..da g besiap..jum kuar g cari juadah berbuka..


aku : okek..tunggu taw..


die : ye syg..abg tunggu nie..cpat2..


aku bangun la g siap2..sbenarbye tak yah siap beria sangat pon...aku kn simple jew..tade nyer nk letak make up tebal2..da siap suma aku kuar tgk die ngah nonton tv..malas ag nk kacau..biar dulu..g dapur basuh2 pinggan ape yg patut aku duduk sbelah die..

aku : abg...tringin la nk mkn sup abg masak...(ayat yg tak bley blah skali..)


die : ok...jap ag kite beli barang okek..


aku ngan die pon kuar la...jalan2 jap..pusing2 jap..dalam hati nie ingat cendol pulut jer...pastu aku tegur la kat die..


aku : abg kang ade stall jual cendol pulut berenti k...aten nk..


die : ok syg..jap ag jpe stall tue kite brenti k..

pusing punyer pusing punyer pusing tade pon...sdey la..malaysia nie da tade org jual cendol kew..huhuhuhu....muke aku da masam da..letey 1 hal..tak jumpe cendol 1 hal...

die : sabar erk aten...jap ag ade la tue..


aku : ye la...:(


dalam jalan2 tue kte org singgah la kejap kat kedai tepi2 jalan tue..ade lasatu acik indon nie jual cendol...die soh aku g tgk kat kedai tue...aku pon dengan langkah malas g la turun tgk kdai tue..

aku : akak ade cendol pulut tak??


akak cendol : tade la deq..hari2 ade..hari nie tade..


eleh akak nie..cam tue lak jawapan die...huhuhu..org da la tringin nk makan cendol pulut nie...

aku : tak pe la kak...trima kasih yer..


smbil malas aku g kat incik biskut...


aku : abg tade la cendol pulut..ade cendol biasa jer..


dia : amik je..kurang2 awk rasa jugak..

aku : tank la...


die : ok tank sudah..belikan sebungkus untuk abg..


aku : ok la...


smpai jer umah..time berbuka..aku yg makan cendol tue..hehehhe..die ketawa jer..senget btol..nk wat cam ner..da sangat teringin nk rasa..aku tgk die minum cam sdap jer..aku pon ape lagi...hihihihihi...

p/s alahai..sib ade acik indon tue taw..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com