wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 16, 2009

terima kasih H1N1..

hihihi...msti korg plik tgk entry aku kalu nie kan2...sebenarnya aku takut..tapi da lpas suma benda aku berterima kasih lak tuk h1n1...sebulan lepas kolej aku dilanda wabak yang menyeramkan dan menakutkan suma penduduk dunia termasuk lah aku...huhuhu..so untuk mengelakan sebarang kemungkinan aku terkena jugak wabak nie pelbagai protection la aku guna..mask la..basuh tangan slalu..mandi slalu...cam tue la kiranya..

tapi kuasa tuhan sape yang taw...kolej aku di landa jugak wabak tue..pada awlnya hanya 5 org student jerk yang kena kuarantin..tapi jumlah tersebut meningkat dengan begitu cepat sehingga akhirnya kolej kediaman aku iaitu blok I di jadikan blok kuarantin..hukhukhuk...sedey taw..kteorg terpaksa berpinda ke bilik tumpangan kat blok2 lain...

aku ngen rumate nie secara on da sport da jadik AJK kesihatan laks..pantau budak2 blok kot2 ade ag yang tunjukan tanda2 h1n1 nie..ketua blok n AJK2 lain suma balik cuti sbb time tu ngah cuti mid term...

pastu ade 1 ari tu aku ngan rumate kuar la nk tenangkan fikiran..serabut dowh tgk bdk2 sakit nie kuar bilik sesuker hati je tak pakai mask...t bejangkit kat org cam ner..huhuhu..pastu aku pon g la merempat kat bilik TV blok lain..esoknyer ramai giler student yg 1 blok ngan aku aku nk balik umah...sape tahan tgk bdk2 yg da kena nie teruk giler..mata merah..muka cam org kena salai..cian giler durg..tapi ape boley buat..dugaan suma tue..

dalam hati kecik nie doa la kat tuhan moga2 aku tak kena...time tu aku baru je baik demam..n aku la org yg paling senang skali yg nk bejangkit..huhuhu..tapi alhamdulillah..suma selamat..
rumate aku nk balik semanenjung..aku cam sdey la die nk balik...pastu die ajak aku balik skali..perh...cuti ade lbey kurang bape ari je ag..da la tket bapak mahalnyer time tu...dkat 400 woo..aku ckp la ngan rumate aku...tank la balik..tket mahal sangat..die ckp ala balik la kak..bahaya duduk sini..aku pon pikir2..pastu die ckp tade balik jugak..tket ayah die da beli..dari kuching katanya murah ckit..so aku pon cam ok je la..kte org pon kemas la baju yang nk bawk balik...ala kadar je..2-3 helai...ag pon kan balik jap jerk...keadaan terlalu bahaya tuk kteorg gerak g kuching at last kte org terbang dari bintulu jugak....huhuhuhu

hukhuk..aku ngah gado ngan en.biskut time tue..apekah betul..pning la jugak fikir nie sape nk dtg amik aku kat airport..aku pon koling2 la abg aku...die pon soh aku ckp ngan en.biskut dulu..so tpaksa la aku kol die..1st time bunyi die tak angkat..merajuk la tue...2nd time baru angkat..huhu

aku :hellow..assalamualaikum awk..

die : hmm...wslm...

aku : busy kew??..gangu jap boley??

die : da abes kew marajuk??..ape masalah awk nie??

aku : sy nk balik..

die : balik mana??

aku : balik semenanjung la...

die : bile??...ujung tahun nie??

aku : tak...jap ag kol 4...

die : bile???

die ni tak dengar ke buat2 tak dengar ke tak paham..

aku : petang nie sy smpai airport kol 6 petangggggg

die : betul nie??

aku : tak caya da la..nk soh die jemput..tak pe la...huh!!

die : dah jangan nak ngade..smpai kol bapew?

aku : awk nk jemput kew??

die : org tanya smpai kol bape..

aku : kol 6 smpai la..

die : yeaaaaaaaaaa...die balikkk..

(kat blakang riuh je dengar...)

aku pun besiap la sbb nk g airport..smpai je airport da check in nie...flight lak delay..alahai..tpaksa la tunggu..aku pon mesg die dulu..

"abg flight aten dlay 30 minit.."

die pon balas

"ok"

aku balas la balik

"cam tak caya je nak balik nie...aten nk balik.."

jap je die pon balas

"ok"

haiyak..tak romantik lansung..sabar je la...smbil tunggu flight tu aku besembang2 la ngan rumate kesayangan aku tu..huhuhu..

naik je flight dlm 2 jam smpai la..time tu lebey kurang kol 7 da la...aku tgk2..intai2..mane la mamat neyh..tdi ok2 aje..skung org da smpai die lak tade..eee..

smbail ngok ngek..ngok ngek tu aku pon g la tempat yg aku shuker...Mcd..weee...sundea 1..vanila + strawberry..yummy..dapat je aku amil la 1 meja..smbil tgk org kot2 en.biskut ade dalam ribuan manusia tue..tapi hampa..aku pon on la baby chumel2 aku tu...on9 MiRc jap..layan2..pastu ade 1 mesg masuk...

"awk kat new"

aku pon balas la..

"kat tempat yg sy suke la..cam tataw pulak"

aku tgk2 la kot die ade..hampa jerk..senget...mesg ingat da smpai..aku pon layan la ag chatting..layan punya layan tetiba ade 1 suara bagi salam...

"assalamualaikum..."

perh..mmg ase nk tepelanting je semua benda yang ade kat situ...upe2nya die..

"ape la awk neyhhh"

"ala..awk tue..abg da kat blakang awk 15 minit taw..tu la sibuk la lagi chating.."

alahai..sedapnyer dieee...aku ni da tunggud die lelama..eeee..ape ag..aku pon salam la die..die pon duduk la ngan aku kat ctu jap..soalan pertama die...

die : ape masalah awk nie sbenarnya aten??

aku : tde pape..ape awk nieee..

die tgk je aku cam nk telan..waaaaa

die : da tu kasi mesg pelik2 kat abg nape??...cuba ckp kalau ade yg tak puas hati..

aku : tade la...da la jum la..kat cnie ramai org..t tkena h1n1 lak...

kami pon bangun n berlalu la dari mcd tuh..eskim pon mkn tak abes..tekejut kat die..senget...
sbb h1n1 aku dapat jumpe die..hihihihi...jum la layan pic2 aku sblom aku balik ari tue...




pic aku ngan rumate tesayang...waaa..flight dlay pulak..




nk masuk ke tank..hehhehehe



penantian berakhir..huhuhu...



kenderaan haku la nie..nk brulang alik...



pic last sebelum aku masuk ke perut pesawat..huhuhu

p/s korg klo nk merajuk ngan boifriends korg jangan la time2 yang sesak cam aku..pada awlnyer aku merajuk ngan die ingat nk bawak diri la g mukah ngan member aku tenangkan fikiran..skali beg yang aku kemas2 tu balik ke smenanjung upanya...thanx to syaz coz dahulukan dwet tket..aku slamat skung nie...:)

tunggu crita aku ag di entry akn datang..banyak benda yg jadi sepanjang aku kat semenanjung..tungguuuuuuuuuu...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com