wItH lOvE

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, March 25, 2011

dunia baru

assalamualaikum...
ermm..tataw dah bagaimana cara menulis blog nie...terlalu lama sangat tinggalkan blog..

saje je update ttg kisah hidup aku bebaru nie....
sdey kot...sob3...tapi tak pe...barang yg lepas aku jdkan sbgai pengajaran yg terbaik utk masa depan aku sndiri.
aku harap kenkawan yg bakal bergraduat n bakal memulakan dunia dlm alam yg penuh pancaroba nie...sila bersiap sdia..pastikan senjata mencukupi...sbb kat dunia realiti nie banyak yag jahat dari baik..banyak yg hati busuk dari iklas membantu...

just like to share...erm kisah sdey aku ialah aku kne tipu dngan 1 cmpny nie..katenyer kukuh...tapi habuk pon tarak...mcm hampeh jerk...salah sorg share partner my bos nie keja dgn salah satu pertubuhan yg membantu peniaga...tapimalangnya oleh di sebabkan hati busuk..habis sume org ditipunyer termasuklah dengan student2 yg berminat nk brniaga...

paling best skali bile aku dpt tawaran keja ngan syarikat yg bagus di racun fikiran aku supaya keja ngan dia...atas alasan syarikat tu banyak menipu walhal die yg penipu besar...so hati2 la sblom terkena dengan manusia yg bertopengkan syaitan nie yer...

tapi nasib baik la otak nie bejalan jugak..aku sedar bile masuk bulan kedua aku keja..gaji lansung tak dibayar...tade potongan kwsp atau sokso...ape lagi mengamuk la aku...
memula aku mintak cara elok tapi malangner bile da bajet diri tu best...nk org menyembah..sori..bukan cara aku mcm tu...at last aku amik keputusan tuk bawak hal nie ketengah..aku report dengan pejabat tenaga kerja...kwsp n sokso..sile lah tanggung ye..

lpas je kne tipu skali aku da tak percaya org lagi..shit je sume...aku pon mula langkah sndiri..kecik2 aku berniaga..alhamdulillah..dapat buka my own cmpny...my own acc cmpny....n jngan risau..aku takan tipu org mcm mana aku kne tipu...hehehhehe

pada yg menipu aku tu..ku doakan smoga kamo2 sial la smpai kamo2 mampos..takan ku halalkan ape2 je yg kuar dari poket aku or mr biskut...sekian..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

hApPy BiRtHdAy PhArIsH

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

~my konvokesyen day~


Myspace Clocks, Fun Clocks at WishAFriend.com